Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Απόσυρση των κατηγοριών του αγωνιστή Γ. Καλλινάκη. Στο δρόμο θα τσακίσουμε την τρομοκρατία και την καταστολή
Ακριβώς μετά την προκλητική επίδειξη ανοχής της ΕΛΑΣ στη δολοφονία του 34χρονου αγωνιστή Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη και της συμμορίας του, η αστυνομία και οι κρατικοί μηχανισμοί έδειξαν για άλλη μια φορά το χυδαίο τους πρόσωπο. Στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σημείο της δολοφονίας την Τετάρτη 18/9, όπου συμμετείχαν χιλιάδες λαού, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων που κόστισαν σε διαδηλωτή την όρασή του, χτύπησε για ακόμα μια φορά αναίτια εκατοντάδες διαδηλωτές, προέβη σε 130 προσαγωγές στο σωρό, από τις οποίες οι 33 μετατράπηκαν σε συλήψεις με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο τεταρτοετής φοιτητής της ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ Γιώργος Καλλινάκης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του σχήματος ΕΑΑΚ στη σχολή του, ο μοναδικός στον οποίο ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα με χρήση των κατάπτυστων επιβαρυντικών διατάξεων του κουκουλονόμου.

Ο σ.Γιώργος συνελήφθη όταν αποχωρούσε από τη διαδήλωση μαζί με άλλους είκοσι περίπου φοιτητές και εργαζόμενους, συντρόφους μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν δέχθηκαν αναίτια και χωρίς καμιά πρόκληση επίθεση από διμοιρία της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη διασταύρωση των οδών Σαλαμίνος και Κωνσταντινουπόλεως. Η διμοιρία, που είχε λάβει εντολή να τους επιτεθεί και να κάνει συλλήψεις, ξυλοκόπησε τους διαδηλωτές, τους έριξε βομβιδες κρότου-λάμψης και συνέλαβε τον σ.Γιώργο όταν αυτος έχασε την ισορροπία του από τα πολλά χτυπήματα που είχε δεχθεί. Ο σ.Γιώργος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλούς τραυματισμούς και κατά τη διάρκεια της κράτησής του στη ΓΑΔΑ δεν είχε πρόσβαση σε γιατρό, παρά το αίτημά του να διεξαχθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Κατά τη συνήθη πρακτική των κρατικών μηχανισμων στις περιπτώσεις σύλληψης αγωνιστών, για άλλη μια φορά το κατηγορητήριο ειναι απολύτως χαλκευμένο, βασίζεται μόνο στην ψευδή κατάθεση ενός από τους αστυνομικούς, ενώ υπάρχουν αντίθετες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, και επιχειρεί να φορτώσει στο σ.Γιώργο Καλλινάκη πληθώρα αδικημάτων.

Η δίωξη του Γιώργου Καλλινάκη έχει σαφώς πολιτικό χαρακτήρα. Με την αναίτια σύλληψη και την εντελώς αστήρικτη κακουργηματική δίωξη του σ.Γιώργου, η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί προσπαθούν να «ξεπλύνουν» την ενοχή της Χρυσής Αυγής επιχειρώντας να τεκμηριώσουν την περίφημη “θεωρία των άκρων”, κάνοντας λόγο για ύπαρξη “ακραίων στοιχείων” στους χώρους της Αριστεράς. Προσπαθούν να συμψηφίσουν τους αγωνιστές με τους ναζιστές τραμπούκους, για να «περιφρουρήσουν» την πολιτική τους από το μαζικό λαϊκό κίνημα. Μέσα από τη δίωξη του συντρόφου, με στημένες και ψευδείς κατηγορίες,προσπαθούν να στοχοποιήσουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλη την Αριστερά, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό. Το λαϊκό κίνημα όμως έχει γνώση αυτών των μεθοδεύσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μόνοι “ακραίοι” είναι η κυβέρνηση, οι σύμμαχοί της και η πολιτική τους και η ναζιστική συμμορία που αποτελεί στήριγμά τους. Το λαϊκό κίνημα θα τσακίσει με τους αγώνες του κάθε προσπάθεια καταστολής του κινήματος και των αγωνιστών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δε φοβόμαστε. Φοβούνται αυτοί τους αγώνες του λαού που μπορούν να νικούν. Δεν έχουν καμιά κοινωνική νομιμοποίηση και γι΄ αυτό το μόνο όπλο τους είναι η καταστολή. Οι μαζικότατες και μαχητικές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών σε όλη τη χώρα δείχνουν ότι το σχέδιο πειθάρχησης και καταστολής της κυβέρνησης δεν περνά, βρίσκει απέναντί του το μαζικό κίνημα. Από κει θα δοθεί η απάντηση στην ακραία αυταρχική κυβέρνηση που εκκολάπτει το αυγό του φιδιού για να καταστείλει το λαϊκό κίνημα.

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ σε βάρος του αγωνιστή Γιώργου Καλλινάκη.
  • Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών από όλους τους συλληφθέντες.
  • Οι λαϊκοί αγώνες είναι δίκαιοι, δεν καταστέλλονται, δεν ποινικοποιούνται.
  • Όλοι στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου