Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πέλλας : Όχι στον βιασμό της ιστορικής μνήμης
69 χρόνια μετά την μαρτυρική μέρα για την πόλη των Γιαννιτσών, που θρήνησε 120 και πλέον θύματα από τις γερμανικές και ντόπιες ναζιστικές ορδές, γίναμε μάρτυρες ενός ολοκαυτώματος της ιστορικής μνήμης. Μετά από τόσα χρόνια ένα ακόμη τάγμα ασφαλείας εισέβαλε στην πόλη των Γιαννιτσών με σκοπό αυτή τη φορά να εκτελέσει συνειδήσεις, μνήμες αλλά και να προσπαθήσει να τρομοκρατήσει τον λαό που αντιστέκεται ενάντια στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που ζούμε τα τελευταία χρόνια.
            Έτσι ένας περιφερόμενος θίασος (που θα προκαλούσε μόνο άφθονο γέλιο αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνος) 20 περίπου εισερχόμενων παρακρατικών νεοναζί της χρυσής αυγής φρουρούμενος καλά από την αστυνομία προκάλεσε το κοινό δημοκρατικό αίσθημα με την είσοδο του στον χώρο που οι πολιτικοί τους πρόγονοι κατάσφαξαν αθώους και αόπλους πολίτες των Γιαννιτσών. (Αξιοσημείωτο είναι πως ‘’αρχηγός’’ ήταν ο βολευτής Α.Γρέγος γνωστός από τα μπραβιλίκια που έκανε στον Π.Σαξώνη- δεξί χέρι και καταδικασμένο για την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου- ενόσω ήταν υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου από την οποία έκαναν φτερά κάμποσα εκατομμύρια ευρώ! Άξιος λοιπόν ο μισθός του και τα έξτρα χαρτζιλίκια του…)
            Προφανώς και δεν ήρθαν να τιμήσουν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας –εξάλλου ο ναζιστικός χαιρετισμός, οι ύμνοι στον Χίτλερ και η σβάστικα είναι το σήμα κατατεθέν τους- παρά να προκαλέσουν την οργή στον κόσμο που δεν ξεχνάει τι εστί φασισμός και δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ να σηκώσει κεφάλι.
            Απόλυτοι σύμμαχοι τους οι αστυνομικές δυνάμεις γνωστές για τις δημοκρατικές τους μεθόδους και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον ‘’εχθρό λαό’’. Τους έφεραν σαν κύριους, τους προστάτευαν στα σπλάχνα τους και τους έστρωσαν οδό διαφυγής, ενώ την ίδια ώρα στεκόντουσαν επιθετικά απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο που ήρθε για να τιμήσει την θυσία των συμπολιτών μας και την πραγματική αντίσταση ενάντια σε ναζί και δωσίλογους!
            Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Στάμκος βέβαια όχι μόνο επέτρεψαν στην συμμορία αυτή να έρθει μετά συνοδείας, αλλά τους άφησαν να καταθέσουν στεφάνι! Φανταζόμαστε  πως όλη η κουστωδία που παρίσταντο σαν επίσημοι (κυβερνητικοί βουλευτές, δήμαρχος, αντιπεριφερειάρχης) θα απόλαυσαν τον ναζιστικό χαιρετισμό του τοπικού άριου?? (λοχαγού της κακιάς ώρας) μπροστά στο μνημείο..
            Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από κανέναν ειδικά από τη στιγμή που υπήρξε ρητή προειδοποίηση από μαζικούς φορείς και οργανώσεις της πόλης για την παρουσία νεοναζί στην τελετή. Όπως φάνηκε όμως η Αστυνομία, ακόμη και μετά την τελετή, αντικατέστησε τα χιτλερικά αποβράσματα συλλαμβάνοντας μάλιστα 2 πολίτες των Γιαννιτσών και επανατοποθετώντας το στεφάνι-όνειδος των ναζί στο μνημείο!!
            Η λογική των ίσων αποστάσεων  που διάφοροι επικαλούνται είναι ένας μανδύας που δείχνει την πρακτική συμπάθεια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και μάλλον στρώνει το έδαφος για την επερχόμενη συνεργασία της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της με τους επίσημους φασίστες, όπως άλλωστε διατυμπανίζεται και από κάθε λογής παπαγαλάκια στα μίντια της βαθιάς διαπλοκής.
            Παρόλη την προκλητική παρουσία και δράση εκπροσώπων της κυβέρνησης-φασιστών-Αστυνομίας- δημοτικής αρχής το μήνυμα εστάλη: σε αυτή την μαρτυρική πόλη οι νεοναζί όχι μόνο είναι ανεπιθύμητοι αλλά και επικηρυγμένοι. Μόνο η απροκάλυπτη τους προστασία από τα ΜΑΤ της ‘’δημοκρατίας’’ των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και των μνημονιακών πολιτικών τους προσφέρει κάλυψη και ασυλία, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις τους όσο και στις δολοφονικές επιθέσεις που κάνουν σαν τρωκτικά κρυμμένοι στο σκότος.
            Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή εκατοντάδων δημοκρατικών πολιτών στην τελετή μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και καταγγέλλει όλους όσους έφεραν τους πολιτικούς απόγονους του τάγματος του Πούλου για δεύτερη φορά στον τόπο του εγκλήματος. Καλούμε όλο τον λαό σε διαρκή αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση που μας έχουν επιβάλλει τρόικες-μνημόνια-κυβερνήσεις-νεοναζί. Αυτοί δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Εμείς μπορούμε όμως να μετατρέψουμε τα όνειρά μας στον χειρότερο εφιάλτη τους..
            Υ.Γ. 1)όσοι προκαταβολικά θα σπεύσουν να μας χαρακτηρίσουν ορφανά και άλλα τέτοια γελοία οφείλουμε να τους θυμίσουμε πως όλοι αυτοί που άφησαν πίσω τους ορφανά είναι αυτοί που πραγματικά πολέμησαν και έδωσαν τελικά και τη ζωή τους για την απελευθέρωση της πατρίδας που τόσο πολύ κάποιοι άλλοι ήθελαν υποδουλωμένη στους ναζί. Αυτούς τιμάμε και γι' αυτούς είμαστε υπερήφανοι.                                                                                                         
2)για όσους μας βαφτίζουν ως το άλλο άκρο: όταν αντιμετωπίζεις την πλήρη αντιδημοκρατία, την φτωχοποίηση, την μιζέρια και τον κανιβαλισμό τότε κι εμείς παίρνουμε αυτόματα θέση στο άκρο της αξιοπρέπειας, της πλήρους δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου