Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Για την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα [του Δημήτρη Δεσύλλα]
-1. Η πολιτική δολοφονία του καλλιτέχνη αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από την «Χρυσή Αυγή», επιβεβαίωσε με ηχηρό και τραγικό τρόπο αυτό που ήταν ήδη πλατιά γνωστό : Ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι «Μαύρα Μεσάνυχτα», μια παρακρατική, μαφιόζικη, δολοφονική οργάνωση νεοναζί εγκληματιών, όργανο-μακρύ χέρι του κεφαλαίου, των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών (που τη χρηματοδοτούν κρυφά, όπως γράφει ο διεθνής τύπος), με ευθεία διασύνδεση, προκλητική συγκάλυψη και ισχυρά πλοκάμια και «πλάτες» στο κράτος και σ' όλους τους μηχανισμούς του (αστυνομία, στρατό, αποστράτους, δικαστικό σώμα, δημόσια διοίκηση, εκκλησία, Μ.Μ.Ε. κ.ά.).
Λέμε ΟΧΙ στο να τεθεί εκτός νόμου, όπως υποστηρίζουν μερικοί (π.χ. Κον Μπεντίτ, Αλαβάνος κ.ά.). Αυτό, όχι μόνο θα την ηρωοποιήσει - ενισχύσει, αλλά κυρίως θα αποτελέσει την «πρόβα τζενεράλε», το πρόγευμα για το «κυρίως γεύμα», δηλαδή για την αντίστοιχη αστική κρατική επίθεση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο ΚΚΕ, γενικά στην Αριστερά! Ζούμε στην Ελλάδα και έχουμε μνήμη!
- 2. Η τρομοκρατική δολοφονία του αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα αποκάλυψε την απύθμενη υποκρισία, τον στρουθοκαμηλισμό, τον μιθριδατισμό και τα «κροκοδείλια δάκρυα» όλων εκείνων, που ακόμα και σήμερα : α) αρνούνται να την καταδικάσουν ευθέως, χρησιμοποιώντας τις αντιδραστικές, κρυφοφασιστικές και ανιστόρητες θεωρίες περί «δύο άκρων» και περί «καταδίκης της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται», εξισώνοντας στην πράξη θύτες και θύματα, π.χ. τον Γκοτζαμανη με τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον δολοφόνο Καλαμπάκα με τον αγωνιστή Τεμπονέρα (και τότε μας λέγανε για σύγκρουση των δύο άκρων ή ακόμα και για τροχαίο), β) το 1998, στην απόπειρα δολοφονίας του μέλους του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ συντρόφου μας Δημήτρη Κουσουρή από τον υπαρχηγό του Μιχαλολιάκου, τον περιβόητο Περίανδρο (Αντώνη Ανδρουτσόπουλο) και άλλους 10 - ασύλληπτους και ατιμώρητους ως τώρα -τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής», μιλούσαν για «σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων» (Υπουργός ΠΑΣΟΚ Γ. Ρωμαίος), γ) αρνήθηκαν πέρυσι, εδώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο (συνεδρίαση της 8/6/12) την πρόταση μας να καταδικάσει το Π.Σ. την τραμπουκικη επίθεση του Κασιδιάρη στις συντρόφισσες βουλευτίνες της Αριστεράς Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου, χρησιμοποιώντας εντελώς γελοία επιχειρήματα και αρνούνται να το κάνουν, ακόμα και σήμερα, δ) όταν καταδικάζαμε τη δολοφονική επίθεση   σε βάρος  των  Μπαγκλαντέζων εργατών   γης,   στη  Ν. Μανωλάδα,   μας λέγανε εδώ ότι δυσφημούμε το προϊόν της φράουλας και ε) ξύπνησαν πολύ αργά στις δολοφονίες «μόνο για Έλληνες», ενώ στο μεταξύ είχαν καταπιεί αμάσητους τους δύο (2) φόνους και τα 900 μαχαιρώματα και ρατσιστικές επιθέσεις της «Χρυσής Αυγής» σε βάρος Πακιστανών και άλλων μεταναστών!
3. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τα κέντρα εξουσίας αξιοποιούν την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την «Χρυσή Αυγή» ως ευκαιρία και προωθούν ένα γενικότερο σχέδιο αντιδημοκρατικής επίθεσης, με πολλαπλούς στόχους: α) Νέο νομοθετικό πλαίσιο, που θα στρέφεται κυρίως κατά των εργατικών λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, β) αφόρητη πίεση για ενσωμάτωση του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς στη μνημονιακή αστική «νομιμότητα», γ) «Δημοκρατικό ξέπλυμα» της αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δ) επανάκτηση της κλονιζόμενης ηγεμονίας της ΝΔ στο εσωτερικό της δεξιάς και ε) ξέπλυμα της «Χρυσής Αυγής» από τα τάγματα εφόδου, για να γίνει αυτή, όταν κατεργαστεί και ετοιμαστεί και όταν χρειαστεί, «σοβαρή και συγκυβερνήσιμη με τη ΝΔ δύναμη», όπως προτείνουν ο Βύρων Πολύδωρας, ο γνωστός «Μπάμπης του ΣΚΑΪ», ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκος και ο «Περιφερειάρχης» του φασισμού Καλαβρύτων Αμβρόσιος (ακόμη και μετά τη δολοφονία - εφ. «ΕΘΝΟΣ» 23/9/13 - δήλωσε ο άθλιος, ότι η «Χρυσή Αυγή» μπορεί να αναδειχθεί σε γλυκιά ελπίδα στους δυσχειμέριους καιρούς, τους οποίους διερχόμεθα»)!! Καταδικάστε τον, αν τολμάτε!!!
4. Εμείς, η Αντικαπιταλιστική Επαναστατική Αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε ένα πλατύ αντιφασιστικό, δημοκρατικό, ανατρεπτικό μέτωπο πάλης, για την ιδεολογική, αξιακή, πολιτική και κινηματική αντιμετώπιση του νεοφασισμού και της «Χρυσής Αυγής». Αντιμετώπιση αποτελεσματική, που θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα και της μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας (και όχι με τυφλή στρατιωτική αντιπαράθεση, όπως πιστεύει ο αντιεξουσιαστικός αναρχικός χώρος), για να απομονωθούν στην πράξη οι νεοναζί στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία και στις γειτονιές. Για το σκοπό αυτό, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η μόνιμη (όχι ευκαιριακή), σχεδιασμένη (όχι τυχαία) κοινή μετωπική δράση όλης της Αριστεράς, μέσω του μαζικού λαϊκού κινήματος και των οργανώσεων του. Μ' αυτό το σκεπτικό καταψηφίζω το προτεινόμενο ψήφισμα και αντιπροτείνω και καταθέτω στα πρακτικά του Π.Σ., ψήφισμα πέντε (5) σημείων.
 
* Τοποθέτηση του Δ. Δεσύλλα, εκπροσώπου της Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα , στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στην Πάτρα στις 26/9/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου