Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013


Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Σταματήστε τις φιλοναζιστικές διώξεις σε βάρος του σ. Πέτρου Κωνσταντίνου

Μετά την ποινική δίωξη κατά του σ. Σάββα Μιχαήλ και του πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ κ. Μουτζούρη, η οποία βασίστηκε σε μήνυση στελεχών της Χρυσής Αυγής κατά του συνόλου της Αριστεράς και στηρίχτηκε από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας και την Εισαγγελία (και βέβαια πανηγυρικά κατέπεσε στο ακροατήριο) μια νεα σειρά διώξεων με τα ίδια χαρακτηριστικά στήνεται σε βάρος του σ. Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου Αθηναίων και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κατόπιν υπόδειξης της Χρυσής Αυγής και της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας, η Εισαγγελία διέταξε προανάκριση σε βάρος του σ. Κωνσταντίνου για "διασπορά ψευδών ειδήσεων" (!) επειδή με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΚΕΕΡΦΑ στηλίτευσε το γεγονός ότι η αστυνομία εκτέλεσε τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων αντί να τους συλλάβει και να τους οδηγήσει σε δίκη. Μόλις ολοκληρώθηκε η προανάκριση για την πρώτη δίωξη, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας (2ο Τμήμα Προστασίας  Πολιτεύματος) έσπευσε να ζητήσει νεα δίωξη, τη φορά αυτή για την ανακοίνωση αλληλεγγύης στην εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα  μετά τη κτηνώδη καταστολή της από τους αστυνομικούς στις 10 Αυγούστου. 

Οι διωκτικές αρχές συνεχιζουν να υιοθετούν τις υποδείξεις των νεοναζί προκειμένου να διωχθούν και μάλιστα για κείμενα και δηλώσεις τους, στελέχη του αντιρατσιστικού – αντιφασιστικού κινήματος και της επαναστατικής αριστεράς.Την ίδια ώρα που οι δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις και απειλές εντείνονται και παραμένουν ατιμώρητες, ενθαρρυμένες από την ασυλία του κράτους και την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης και των προστατών τους καναλαρχών και επιχειρηματιών. Πρόσφατα, μάλιστα με συνθήματα στα γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων και της δημοτικής κίνησης "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας", ο σ. Πέτρος Κωνσταντίνου στοχοποιείται με απειλές ευθέως κατά της ζωής του.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις νεες κατασταλτικές προκλήσεις που πρέπει άμεσα να τεθούν στο αρχείο. Σύσσωμη η Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους και να τσακίσουν το αυγό του φιδιού με όποια μορφή κι αν εμφανίζεται.

Η βιομηχανία των διώξεων δεν θα καταφέρει να φιμώσει το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου