Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013


Παύλος Φύσσας, 34 ετών, αντιφασίστας μεταλλεργάτης μουσικός, νεκρός από ναζιστικό μαχαίρι…

Νεοσμυρνιώτισσες, Νεοσμυρνιώτες

Η αποτρόπαια δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, δεν ήρθε από το πουθενά. Λίγες μέρες πριν, οι ίδιοι ναζιστές μαχαιροβγάλτες είχαν χτυπήσει συνεργείο αφισοκολλητών του ΚΚΕ στέλνοντας 9 μέλη του στο νοσοκομείο.

Οι φόνοι και οι δεκάδες τραυματισμοί μεταναστών εργατών πέρναγαν στα ‘ψιλά’ των ΜΜΕ –και, δυστυχώς, της κοινωνίας.

Οι θρασύδειλες συμμορίτικες επιθέσεις τους θα κλιμακωθούν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Όμως και η επίθεση που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια από το κεφάλαιο και τις άθλιες κυβερνήσεις του ολοένα κλιμακώνεται. Η ανεργία έχει ήδη σκαρφαλώσει στο 27% στα επίσημα ποσοστά τους. 1.500.000 συμπολίτες μας είναι άνεργοι, χωρίς καμιά εργασιακή προοπτική. Συμπίεση μισθών και συντάξεων, περικοπές, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η νεολαία στην εργασιακή μετανάστευση. Η δημόσια Παιδεία στη διάλυση, η Υγεία το ίδιο.

Μέσα σ’ όλα αυτά, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, με την απροκάλυπτη στήριξη συγκροτημάτων του Τύπου, εφοπλιστικών και επιχειρηματικών κύκλων, αλλά και με την πολιτική υπόθαλψη κυβερνητικών, κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, ανατράφηκε σαν «σιδερένιος βραχίονας» του κεφάλαιου που επιδιώκει να ρίξει τα μεροκάματα και να χτυπήσει το εργατικό κίνημα.

Παράλληλα αναδείχθηκε σε δυνάμει κυβερνητικό εταίρο(!) του πολιτικού προσωπικού που μαχαιρώνει στην καρδιά τον κόσμο της εργασίας. Εταίρο αυτών που αναπτύσσουν τις περίεργες θεωρίες των «συνταγματικών τόξων» και «των δύο άκρων», που εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα. Που συμψηφίζουν τη φασιστική παρακρατική βία με τον αγώνα που κάνουν στο φως οι κάτοικοι της Κερατέας χθες, της Χαλκιδικής σήμερα, για το νερό, τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους:  Νέα μαχαιρώματα σε γειτονιές της Αθήνας, όπως αυτό που αποκάλυψε χθες ο «Γκάρντιαν», επιθέσεις σε συνδικαλιστές μέσα στο δρόμο με δολοφονικές απειλές, όπως αυτή που δέχτηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα. Νυχτερινές επιθέσεις σε γραφεία αντικαπιταλιστικών σχημάτων γειτονιάς και χώρους εργατικών συλλογικοτήτων, όπως για δεύτερη φορά έγινε προχθές στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης.

Παράλληλα οξύνεται η κρατική καταστολή: Δεκάδες τραυματίες στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι –ο ένας δυστυχώς κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα μάτι του μετά από ευθεία βολή χημικών στο πρόσωπό του. Την ίδια μέρα που πατενταρισμένοι χρυσαυγίτες πέταγαν πέτρες δίπλα στα ΜΑΤ.

Δεκάδες συλλήψεις, και σ’ αυτήν, και στις επόμενες μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, προσαγωγές στο σωρό και παραπομπές σε δίκη με βαριές κατηγορίες.

Φτάσαμε στο σημείο να προσάγονται στο Α.Τ. Ν. Σμύρνης και να παραπέμπονται σε δίκη 4 σύντροφοί μας με την κατηγορία της αναγραφής συνθημάτων! Δυο μέρες πριν, στο Μαρούσι, έγινε προσαγωγή άλλων αγωνιστών και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που …έσβηναν φασιστικά συνθήματα!

Μέσα σ’ αυτές τις φορτισμένες μέρες, στο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της Δάφνης, είχαμε προκλητική εμφάνιση αστυνομικού προφανώς σε αποστολή με πολιτικά, που τράβηξε όπλο και πυροβόλησε επανειλημμένα όταν έγινε αντιληπτός κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Όμως, καθώς το θράσος τελικά δεν έχει όρια, η συνδικαλιστική ένωση των «Ειδικών Φρουρών» έβγαλε προκλητική ανακοίνωση στοχοποίησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε προφανή προσπάθεια στοιχειοθέτησης της θεωρίας «των δύο άκρων».

Ο στόχος όλων αυτών είναι κοινός: το εργατικό και λαϊκό κίνημα, ο κόσμος του αγώνα, η Αριστερά, όλοι όσοι παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

Να αντιδράσουμε! Να πάρουμε την υπόθεσή στα χέρια μας!

Δεν θα αφήσουμε τους φασίστες να κάνουν face control στα παιδιά μας…

Καμιά ανοχή στη θεωρία των «δύο άκρων» που προσπαθεί να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τη νεοναζιστική τρομοκρατία με τον μαζικό αγώνα του λαού και της νεολαίας.

Το έγκλημα αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο. Να τελειώνουμε με τον φασισμό και την πολιτική  που σκοτώνει τους νέους και τις ζωές μας.

ΕΞΩ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ!                                                                                                    

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τ.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου