Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012



 
.....................................................................................................

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα ΚΟΧ μέσω της ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ»

Ο εργασιακός Μεσαίωνας δεν θα περάσει!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί όλο το Λαό να σταθεί αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας ΚΟΧ, για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων χρημάτων τους, καθώς και την αποπληρωμή του συνολικού ποσού των 3125€, για 5 μήνες εργασία για κάθε εργαζόμενο χωρίς καμία μείωση. Είμαστε μαζί τους στον δίκαιο αγώνα, καθώς και στην οργάνωση και τη δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων για τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση της τρόικας ενώ αδιαφορεί για την έγκαιρη πληρωμή των 625€/μήνα στους εργαζόμενους της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ», με ταχύτητα αστραπής ψηφίζει την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, και συνεχώς φορτώνει νέα χαράτσια και φόρους στο λαό. Η Ευρωπαϊκή ένωση, η κυβέρνηση και η εργοδότες προωθούν την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος μέσω οργανώσεων σαν την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» που δρούνε όπως οι παλιοί δουλέμποροι. Εξάλλου πρέπει να σημειώσουμε ότι η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» αποτελείται από ενώσεις εργοδοτικών οργανώσεων όπως η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, η ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, και άλλοι, που επιθυμούν διακαώς χαμηλά μεροκάματα για τους εργαζόμενους προκειμένου να βγάζουν περισσότερα κέρδη. Δεν είναι τυχαίο ότι στην προκήρυξη των θέσεων της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» αναγράφεται ότι οι εργαζόμενοι θα αμείβονται «κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις». Να ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, άνεργοι για μεγάλα διαστήματα που θα χρησιμοποιούνται από ΜΚΟ Οργανώσεις ως ένα φθηνό εργατικό δυναμικό, για να μπορούν οι καπιταλιστές να βγάζουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη.


Το Εισηγητικό Σημείωμα ( Σεπτέμβριος 2012) για την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στο οποίο εντάσσονται οι δραστηριότητες της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ», γράφει ξεκάθαρα ότι πλεονέκτημα του προγράμματος αποτελεί η «Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την υλοποίηση μεγάλης κλίμακας επενδύσεων (fast track)», δηλαδή οι Γερμανοί και οι Έλληνες καπιταλιστές που αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί τη χώρα μας, (ΔΕΗ ΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ κλπ), να μπορούν να νοικιάζουν από οργανώσεις σαν την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» φθηνούς σκλάβους χωρίς δικαιώματα, προκειμένου οι επενδύσεις τους να αποφέρουν πολύ μεγάλα κέρδη. Έτσι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουμε απ τη μια πλευρά να μείνουμε χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά γιατί δεν θα έχουμε να πληρώσουμε το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και σχολεία, και από την άλλη όταν βρίσκουμε δουλειά να είμαστε υποταγμένοι σκλάβοι με μεροκάματα πείνας. Όμως «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»! Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε πρόβατα που θα πάμε για σφαγή με σκυμμένο το κεφάλι!

Να ενώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνεργοι και μερικώς απασχολούμενοι, νέοι και νέες, Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενάντια στον κοινό εχθρό : τους καπιταλιστές που θέλουν μας στύβουν σαν λεμονόκουπες και μετά να μας πετάνε στα σκουπίδια της ανεργίας.

Σε αυτό το μεγάλο αγώνα για το δίκιο μας, πρέπει να ενωθούμε όλες οι δυνάμεις του εργατικού κινήματος προωθώντας την δημοκρατία των εργατικών συνελεύσεων και του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, κόντρα στον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Καλούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που καταγγέλλουν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι δήθεν εμποδίζουν τη συζήτηση των εργαζομένων της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» με μέλη του ΠΑΜΕ, να σταματήσουν τη γκρίνια και να συμβάλουμε όλοι χωρίς αποκλεισμούς σε ένα ανεξάρτητο από την κυβέρνηση και τους εργοδότες κέντρο αγώνα, με αιρετούς και ανακλητούς εκπροσώπους εργατικών συνελεύσεων και σωματείων για να σηκώσει επιτέλους κεφάλι το εργατικό κίνημα.

Όποιος τον αγώνα δε μοιραστεί, θα μοιραστεί την ήττα!

► Κάτω τώρα η τρικοματική κυβέρνηση και τα μνημόνια - έξω η τρόικα από την Ελλάδα!

► Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αμοιβή που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Η εργασία είναι δικαίωμα όλων! Αξιοπρεπές Επίδομα ανεργίας και πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις μέχρι να βρουν δουλειά. Την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά τα παραγεμισμένα σεντούκια των καπιταλιστών που κατακλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

► Παύση πληρωμών του χρέους και οριστική διαγραφή του, για να βρεθούν χρήματα για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους!.

► Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο ώστε να εργαζόμαστε όλοι για τις κοινωνικές ανάγκες, χωρίς ανεργία, και όχι για να αυξάνονται τα κέρδη των εργοδοτών και του κεφαλαίου. Η εξουσία να περάσει στους εργαζόμενους!

Μπορούμε να τους νικήσουμε. Εμείς παράγουμε τον πλούτο τους. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή!

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων της ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ»



...............................................................................................
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νοτίων Προαστίων: Οι φασίστες θέλουν εμφύλιο των φτωχών γιατί είναι οι ρουφιάνοι των καπιταλιστών.

Το Σάββατο (24/11) και κατά τις 11:30 περίπου έκαναν την εμφάνιση τους 30 περίπου μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού προσπαθώντας να κάνουν παρέμβαση στην περιοχή. Η απάντηση του κόσμου και των αντιφασιστών της περιοχής ήταν άμεση. Σε ελάχιστο χρόνο μαζεύτηκαν 100 περίπου μέλη επιτροπών κατοίκων, λαϊκών συνελεύσεων, πολιτικών συλλογικοτήτων (ανάμεσά τους και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), αλλά και η δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού. Κάτω από τις αποδοκιμασίες του κόσμου και την συγκέντρωση των αντιφασιστών τα φασιστοειδή εκδιώχθηκαν χωρίς να μπορέσουν επί της ουσίας να πραγματοποιήσουν την παρέμβασή τους. Οι αντιφασίστες και οι αγωνιστές κάτοικοι που τους πλαισίωσαν πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία που πήρε τους χρυσαυγίτες στο κατόπι έως το κέντρο της Γλυφάδας όπου εκεί ανέλαβαν τα ΜΑΤ. Αρχικά παρεμποδίζοντας και μπαίνοντας ανάμεσα στην πορεία και τους φασίστες και στην συνέχεια απαγορεύοντας την συνέχιση της αντιφασιστικής πορείας. Δεν δίστασαν μάλιστα να απέναντι στην διεκδίκηση του κόσμου να συνεχίσει να απαντήσουν με ξύλο και δακρυγόνα. Η πορεία όμως συνεχίστηκε στο Ελληνικό σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία τόσο της κυβέρνησης όσο και των φασιστικών συμμοριών.
Η επιτυχημένη αντίδραση και τα καλά αντανακλαστικά που έχει ο κόσμος της περιοχής ούτε αρκούν, ούτε επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό. Η εμφάνιση των χρυσαυγιτών στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού, μια προσφυγική περιοχή, με μεγάλη ιστορία στους πολιτικούς κοινωνικούς αγώνες αλλά και κατακτημένη εμπειρία στην προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός. Έρχεται ως συνέχεια της δημιουργίας γραφείων της οργάνωσης στον Άλιμο και της λειτουργίας τοπικής οργάνωσης νοτίων της Χ.Α., της διανομής τροφίμων ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του πολυτεχνείου, της απόπειρας εκδίωξης παιδιών από παιδικές χαρές και της διείσδυσης σε σχολεία της περιοχής. Είναι φανερό ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να “πατήσει πόδι” και στην περιοχή μας.
Ζούμε όλοι την εποχή των μνημονίων, την εποχή της εξαθλίωσης, της διάλυσης των κοινωνικών κατακτήσεων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της ανεργίας, των ατελείωτων βάρβαρων μέτρων, την εποχή που η κυβέρνηση. η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. έχουν εξαπολύσει πρωτοφανή επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό γενικότερα. Ζούμε όμως και την εποχή των μεγάλων εργατικών και λαϊκών αγώνων, έναν παρατεταμένο λαϊκό πόλεμο με τις δεκάδες πανεργατικές απεργίες, τις κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς, τις εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης που ξεπηδούν σε κάθε γειτονιά.
Για να επιβάλει μια πολιτική που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ότι μέσο διαθέτει. Την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, την ιδεολογική τρομοκρατία απ' τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε. Ενώ η αυταρχικοποίηση της διακυβέρνησης θυμίζει όλο και λιγότερο δημοκρατία. Απαραίτητος και μόνιμος σύμμαχός της σε αυτήν την επιβολή είναι η Χ.Α. Ως το μακρύ χέρι του συστήματος παίζει τον πιο βρώμικο ρόλο. Επιτίθεται στους αδύναμους, τους μετανάστες, την αριστερά, το συνδικαλισμό, την ίδια ώρα που κάνει την πλάτη στα αφεντικά, και προωθεί την εξαθλιωμένοι εργασία του ανασφάλιστου μεροκάματου των 10 και 15 €. Το αντισυστημικό της πρόσωπο εξαντλείται στις επιθέσεις κατά των αδυνάτων και των φτωχών, την ίδια ώρα που σκύβει το κεφάλι στους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Πρωτοστατεί στην διαίρεση των εργαζομένων και του λαού προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στις πολιτικές των μνημονίων και των εργοδοτών.
Για αυτό και απαιτείται η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη να δυναμώσει να μαζικοποιηθεί και να εξαπλωθεί στις γειτονιές μας αποτελώντας παράλληλα κομμάτι ενός συνολικότερου αγώνα του λαού μας για την κατάργηση των μνημονίων, την έξοδο από Ε.Ε. – Ο.Ν.Ε. και τη διαγραφή του χρέους. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, μετανάστες όλοι όσοι πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής πάλης. Σωματεία, επιτροπές και συνελεύσεις κατοίκων, τοπικές συλλογικότητες πρέπει τώρα να καταφέρουν δημοκρατικά και αποτελεσματικά να συντονίσουν τις δράσεις τους στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθούν και να πλαισιωθούν οι πρωτοβουλίες που ήδη έχουν παρθεί στις γειτονιές μας ώστε το αντιφασιστικό κίνημα να μαζικοποιηθεί, να πλατύνει αλλά και να συμβάλει στην νικηφόρα έκβαση της μάχης που δίνουν λαός και εργαζόμενοι για την συνολική ρήξη και ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας που βιώνουμε.
Οι φασίστες δεν θα σηκώσουν κεφάλι στα νότια
Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου