Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012


Ήρθε η ώρα του αγώνα διαρκείας και ανατροπής. Οργάνωση-συντονισμός. 

Μετά από 2 χρόνια, δεκάδων γενικών και κλαδικών απεργιών, μπαίνουμε σε ένα πολύ κρίσιμο δεκαπενθήμερο, της πιο μεγάλης μάχης ενάντια στα Μνημόνια και την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Τα ψέματα της διαπραγμάτευσης της μικρής Τρόικας (εσωτερικού) φτάνουν στο τέλος τους. Είμαστε μπροστά σε άλλο ένα «τελευταίο» πακέτο 14 δις, που θα φύγουν από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία…) και θα μπουν για άλλη μία φορά στις τσέπες των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.

Η συμβιβασμένη ηγεσία των συνδικάτων προγραμματίζει ξανά ξέπνοες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τις ημέρες ψήφισης, που σε καμιά περίπτωση δεν συμβαδίζουν με τη λαϊκή οργή. Παράλληλα πληθαίνουν εκείνες οι φωνές από απλούς εργαζόμενους, πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά κέντρα μέχρι και ομοσπονδίες  που ζητούν εδώ και τώρα συντονισμένη απεργιακή κλιμάκωση με διάρκεια, με στόχο την ανατροπή των μέτρων και την ολομέτωπη σύγκρουση με τις πολιτικές που τα επιβάλλουν.
 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Η κυβέρνηση κατεβαίνει στο γήπεδο με όλα της τα όπλα: την προπαγάνδα για τη «σωτηρία της χώρας», τις απειλές για τη φτώχεια και την πείνα που μας περιμένει «αν δεν πάρουμε τη δόση», με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ. Ήρθε η ώρα να αντιτάξουμε τις δικές μας δυνάμεις: εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, ο κόσμος της δουλειάς, της γειτονιάς, της βιοπάλης. Είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι. Να το δείξουμε!

Καμιά αναμονή! Δεν περιμένουμε τις επετειακές  απεργίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δεν κάνουμε αγώνα διαμαρτυρίας, αλλά ανατροπής. Τα μέτρα που μάς έχουν πάρει τα γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά. Ας μην περιμένουμε άλλο. Όλοι οι εργαζόμενοι, από κάθε μετερίζι, να ξεκινήσουμε αποφασιστικό δυναμικό αγώνα διάρκειας τώρα:

-Με απεργία διαρκείας από αυτή τη βδομάδα.-Με κάλεσμα σε όλο το λαό να κατέβει στο δρόμο.

-Με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, ανεργίας, εκπαίδευσης, στις γειτονιές.-Με μπλοκάρισμα της λειτουργίας του δημοσίου και των υπηρεσιών..

-Με καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και χώρων. Να μετατρέψουμε σε κέντρα αγώνα τις πλατείες, τα δημαρχεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία.-Με σαφή πολιτικά αιτήματα:

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ:

-διαγραφή του χρέους- έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε.

-εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες συντονισμού σωματείων, συνελεύσεων, Ομοσπονδιών που κινούνται στην κατεύθυνση ανατροπής των μέτρων και όχι απλώς πολιτικής διαμαρτυρίας.

Παλλαϊκός-Πανεργατικός ξεσηκωμός. Τώρα είναι η ώρα!

Ως τοπική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη.

ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 10:30 π.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 11:00 π.μ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

                                                 
                                                   ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπική επιτροπή Πρέβεζας
…………………………………………………………...............

Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012

Να ανατρέψουμε την τρικομματική κυβέρνηση και τα μνημόνια ! Όλοι στους αγώνες !

ΜΠΟΡΟΥΜΕ
-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ/ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ / ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ-ΕΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Η ώρα της κρίσης έφτασε:
Είτε θα τους αφήσουμε να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην σκλαβιά, τους άνεργους στην εξαθλίωση, τους γερόντους χωρίς φάρμακα και πετρέλαιο, και τα παιδιά μας στην απελπισία της ανεργίας και την ξενιτιά
Είτε θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη να μην περάσει το βάρβαρο τρίτο μνημόνιο, να ρίξουμε την άθλια μνημονιακή κυβέρνηση, να ανοίξουμε δρόμους για μια πολιτική σε όφελος των εργαζόμενων και όλου του λαού.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Με τους αγώνες μας των δυόμιση τελευταίων χρόνων ανατρέψαμε δυο κυβερνήσεις. Ξεσκεπάσαμε τους αστούς πολιτικούς σαν ψεύτες και κλέφτες. Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας για την «δόση» που θα πάει κατευθείαν στις τσέπες των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων φορτώνοντας σε εμάς το χρέος!
Όλοι στους δρόμους! Ο κυβερνητικός θίασος τρεκλίζει! Η βία από την Χαλκιδική μέχρι την Δωδώνη και από τις διαδηλώσεις μέχρι τα βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ, η ανοιχτή λογοκρισία, δείχνει τον πανικό τους! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ!
Οργανωνόμαστε παντού, σε εργατικούς κλάδους κα γειτονιές. Με απεργίες, καταλήψεις και αγώνες με διάρκεια, όχι ντουφεκιές στον αέρα. Με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές! Με αγωνιστική ενότητα, ανεξάρτητη δράση και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, των μαχόμενων ομοσπονδιών και όλων όσων παλεύουν για την ανατροπή.
Ήρθε η ώρα όλες οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν εδώ και τώρα σε ένα τέτοιο αγώνα, σε ένα ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής των μέτρων, της κυβέρνησης, της τρόικα και του σφαγείου ΕΕ - ΔΝΤ- κεφαλαίου.. Σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αλλά και τις λογικές, που οδηγούν κάθε φορά πίσω από ότι αυτοί αποφασίζουν, χωρίς άλλο σχέδιο και λογική κλιμάκωσης, όπως κάνουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
Η «σεμνή» παράσταση της «επαναδιαπραγμάτευσης» έλαβε τέλος. Πηγαίνοντας τα μέτρα στην Βουλή άρχισαν οι εκβιασμοί. «μέτρα ή χάος»! «δόση ή χρεοκοπία», «ευρώ ή πείνα».
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η αλητεία των εκβιασμών στον λαό!
Δυόμιση χρόνια τώρα μας λέvε ότι «αν δεν παρθούν τα μέτρα» θα οδηγηθούμε στο χάος! Και έχουμε ήδη οδηγηθεί στην κοινωνική καταστροφή και το χάος για να σωθούν οι τραπεζίτες. Στην «στάση πληρωμών» στο εσωτερικό για να πληρώνονται οι τοκογλύφοι. Στον εργασιακό μεσαίωνα για να φουσκώσουν οι τσέπες των βιομήχανων. Στην εξευτελιστική επιτροπεία, τον ευρωέλεγχο και ολοκληρωτισμό για να σωθεί το ευρώ.. Μας λένε «αν φύγουμε από το ευρώ δεν θάχουμε καύσιμα και φάρμακα». Και ήδη δεν έχουμε φάρμακα και πετρέλαιο να ζεσταθούν τα σπίτια και τα σχολειά μας!
Η δόση των 31.5 δις θα πάει όλη στους ιδιώτες τραπεζίτες και τους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Για αυτό λέμε όχι στο νέο δάνειο και το άθλιο μνημόνιο 3 που το συνοδεύει.
Όποιος ζητάει τα 31.5 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζιτών (όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ) υποσχόμενος «επαναδιαπραγμάτευση» των δανειακών συμβάσεων κοροϊδεύει. Είδαμε τι παραμύθι ήταν η «επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων» που μας έταξαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος- Κουβέλης.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΗΝ ΕΕ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.
Όταν αυτοί λένε «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» εννοούν άλλος δρόμος που να βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντά τους. Για εμάς η λύση είναι αλλού. Αυτή που βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού, και αφαιρεί πλούτο, δύναμη και εξουσία από τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους ευρωτοκογλύφους. Αυτή που συγκρούεται με την τρόικα και την ΕΕ, που θέλουν όχι να «μας σώσουν», αλλά να μας πνίξουν σώζοντας το κεφάλαιο και το ευρώ από την κρίση τους.
Ο λαϊκός μονόδρομος απαιτεί και μπορεί να επιβάλλει.
-Άμεση και μονομερής καταγγελία των μνημονίων και της αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης.
-Μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους.
-Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
-Έξω από την ΟΝΕ και την ΕΕ.
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
-Καμιά ιδιωτικοποίηση, δημόσια αγαθά για όλους..
-Εδώ και τώρα μέτρα για να ζουν με αξιοπρέπεια και να βρουν δουλειά οι άνεργοι, όπως μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων σύνταξης, άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων με την ευθύνη των εργαζόμενων, προσλήψεις στο δημόσιο για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
-Προστασία των μικρών και μεσαίων αγροτών απέναντι στους μεσάζοντες, τους εμπόρους, σε κόντρα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
-«Σεισάχθεια» στα χρέη και τα τραπεζικά δάνεια που έχουν γίνει θηλιά σε εργαζόμενους και επαγγελματίες.
-Πραγματική δημοκρατία για τον λαό όχι στην καταστολή, την λογοκρισία, την εργοδοτική τρομοκρατία και τους φασίστες!
ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ!
Ο αντίπαλός μας δεν βρίσκεται μόνο στα έδρανα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Βρίσκεται στα πολυτελή κτήρια του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, στις δυνάμεις καταστολής, στα κανάλια και τις μεγάλες εφημερίδες, στο Βερολίνο, την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.
Παλεύουμε για ένα πανίσχυρο μαζικό κίνημα, οργανωμένο παντού, με τα δικά του όργανα και θεσμούς, που θα μπορεί να επιβάλλει τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, με την δύναμη του λαϊκού ξεσηκωμού.
Παλεύουμε για μια άλλη αριστερά που στοχεύει στην συνολική πολιτική και κοινωνική απελευθέρωση, την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, στην εξουσία των εργαζομένων. . Ούτε ο εξανθρωπισμό αυτού του συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ , ούτε η αναβολή της πολιτικής αναμέτρησης έως το ακαθόριστο μέλλον της «λαϊκής εξουσίας» του ΚΚΕ αποτελούν λύσεις.
Τα μέτρα πάνε για ψήφιση στην Βουλή. Τα ψέματα τελειώσανε. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
………………………………………………………………………………………..

Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2012

Δελτίο ΤύπουΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τον Sadi Ozpolat
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη βάρβαρη και απάνθρωπη μεταχείριση που δέχεται στις γερμανικές φυλακές ο τούρκος αγωνιστής Sadi Ozpolat. Το γερμανικό κράτος, πιστό στις κατασταλτικές παραδόσεις των «λευκών κελιών» απέναντι σε ριζοσπάστες και επαναστάτες αγωνιστές, επέλεξε αυτή τη φορά ως μορφή βασανιστηρίου απέναντι στον Sadi Ozpolat τον εξευτελιστικό εξαναγκασμό του να φορέσει στολή φυλακής. Είμαστε μαζί του στην άρνησή του! Δεν ξεχνάμε ότι μόλις πριν από ένα μήνα το συμβούλιο εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αποφυλάκιση του Nevzat Kalayci μετά από τη συνεχή προσπάθεια των συντρόφων του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ενημέρωναν το λαό για τη φυλάκιση και την απειλούμενη έκδοση του αγωνιστή στην Τουρκία, αλλά και τη συντονισμένη προσπάθεια συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων και οργανώσεων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι θα συνεχίσει να μάχεται μαζί με τους τούρκους συναγωνιστές για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν την Πέμπτη 1 Νοέμβρη στις 6μμ έξω από το γερμανικό προξενείο.
…………………………………………...............

Τετάρτη 31 Οκτώβρη 2012

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την κατάφορη καταπάτηση του ασύλου.
Με αφορμή την Αντιφασιστική πορεία του Σαββάτου (27-10-2012), η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεννόηση με την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, έδωσε εντολή να κλείσει το κτήριο Παπαστράτου στις 16:00, με προφανή στόχο να παρεμποδιστεί η αντιφασιστική συγκέντρωση. Με την άμεση κινητοποίηση των φοιτητών του πανεπιστημίου καθώς και των διοργανωτών της πορείας, η κοινή διαταγή πρυτανείας- ασφάλειας ακυρώθηκε στην πράξη. Η διαταγή όμως δεν σταματούσε εκεί. Στα πλαίσια φίμωσης του λαϊκού κινήματος και της αντικυβερνητικής του έκφρασης, το πανεπιστήμιο έπρεπε να μείνει και την επόμενη μέρα 28-10-2012 κλειστό, για να μην χαλάσει τη φιέστα της σύγχρονης χούντας των αγορών, η συγκέντρωση που κάλεσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας για την 28η Οκτώβρη που προς πείσμα πολλών πραγματοποιήθηκε.
Οι πρυτανικές αρχές για ακόμα μια φορά «κρύφτηκαν» και αποδέχτηκαν πλήρως την απαγόρευση που επέβαλε η αστυνομία για κλείσιμο του κτιρίου του Πανεπιστημίου. Η δράση της ασφάλειας θύμιζε στάση «γενικού δερβέναγα», μιας και απείλησε τον φύλακα της βάρδιας ότι θα συρθεί με κατηγορίες αν δεν βγουν οι φοιτητές που βρισκόταν μέσα στο κτίριο εκείνη την στιγμή. Οι φοιτητές που είχαν σπεύσει να υπερασπιστούν τα θεμελιώδη δικαιώματα του πανεπιστημιακού ασύλου και της ελεύθερης έκφρασης, σεβόμενοι τους φόβους και τις αγωνίες των εργαζομένων, βγήκαν στον αύλιο χώρο του πανεπιστημίου. Όμως ούτε με αυτό δεν μπορούσαν να συμβιβαστούν οι πραίτορες της τρικομματικής κυβέρνησης. Με την είσοδό 3 ασφαλιτών, ο ένας εκ των οποίων ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής, απείλησαν και προπηλάκισαν τους φοιτητές αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας καταγγέλλει κατηγορηματικά τις μεθοδεύσεις της Ασφάλειας Βόλου και των Πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα του αντιπρύτανη Μιχάλη Ζουμπουλάκη για το αυθαίρετο και παράνομο κλείσιμο του πανεπιστημίου.
Τα γεγονότα διδάσκουν και προβληματίζουν γύρω από το σοβαρό αυτό περιστατικό. Οι πρυτανικές αρχές έχουν εισάγει στην διοίκηση του πανεπιστημίου και την Ασφάλεια Βόλου με αρμοδιότητες του Πρυτανικού συμβουλίου. Δηλαδή να αποφασίζει αν θα μείνει ανοιχτό ή κλειστό το πανεπιστήμιο. Η πρυτανεία κάνει ξεκάθαρο ότι αφενός η αντιφασιστική πάλη δεν χωρά στον χώρο του πανεπιστημίου, αφετέρου ότι η αστυνομία είναι μέρος του πανεπιστημίου. Κάνει ξεκάθαρο ότι οι καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων δεν είναι αυτές που κλείνουν τα πανεπιστήμια, αλλά η αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, μα πάνω απ’ όλα η ίδια η κυβερνητική πολιτική σε όλες της τις εκφράσεις. Επίσης παρά τα κροκοδείλια δάκρυα των πρυτανικών αρχών για τα οικονομικά του πανεπιστημίου, αποτυπώνεται η ξεκάθαρη θέση υπέρ της πολιτικής η οποία ασκείται και έχει οδηγήσει τον κόσμο της εργασίας στην φτώχια και την απελπισία.
Μέσα σε μία βδομάδα τα περιστατικά κρατικής αυθαιρεσίας και τρομοκράτησης κάνουν πλέον ξεκάθαρο ότι ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής είναι εδώ. Προφανώς η αντιδραστική τομή στο σάπιο πολιτικό σύστημα είναι ξεκάθαρος όρος στο νέο μνημόνιο που «επαναδιαπραγματεύθηκε» ο τρικομματικός θίασος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με την Τρόικα όπου αναφέρεται ότι όταν η λαϊκή βούληση εκφράζεται ενάντια στις συνθήκες της ΕΕ τότε ο ελληνικός λαός θα στερείται τα αγαθά για την άμεση επιβίωσή του όπως περίθαλψη, παιδεία, κτλ. Σε αυτό το πλαίσιο ο φασίστας υπουργός Δένδιας προβάρει το κοστούμι της ευρωχούντας κατεβάζοντας στο δρόμο τον ελληνικό στρατό απέναντι στον εχθρό λαό, καθαιρεί και διώκει δημοσιογράφους που δεν συντάσσονται με το καθεστώς, συλλαμβάνει αγωνιστές επειδή δημοσιεύουν φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις και την αστυνομική και παρακρατική δράση, βασανίζει κόσμο και καυχιέται ότι μπορεί να επιτελέσει καλύτερα το έργο της ΧΑ. Η οργάνωση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και ο αποφασιστικός αγώνας για την ανατροπής της συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι μονόδρομος. Όπως δείχνουν και οι απεργίες στην ΕΡΤ για την λογοκρισία των Αρβανίτη-Κατσίμη, η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των εργατικών και λαϊκών αγώνων, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει για τις τύχες του και να επιβάλλει τις διεκδικήσεις του απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Για να επιβάλλουμε μέτρα εργατικού και κοινωνικού ελέγχου στην παράγωγη και στην εκπαίδευση.
Στον εκφασισμό του Πανεπιστημίου και της κοινωνίας δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Κάποιοι θέλουν να βάλουν την ασφάλεια ρυθμιστή των ενδοπανεπιστημιακών υποθέσεων. Κάποιοι απλά κρύβονται πίσω από την κατάσταση πιστεύοντας ότι δεν έχουν αρμοδιότητα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα, κάθε αγωνιζόμενος άνθρωπος μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια που βλέπει να ξηλώνεται η ζωή του δεν πρέπει να μείνει θεατής. Καλούμε όλους τους συλλόγους και τα όργανα του πανεπιστημίου να καταδικάσουν αυτήν την απρόκλητη παραβίαση του ασύλου αλλά και στην υποταγή του πανεπιστημίου στις επιταγές της αστυνομίας και της Κυβέρνησης. Στην Χούντα που θέλουν να επιβάλλουν η σιωπή δεν χωρά σε κανέναν πολίτη.
Άμεση τοποθέτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας απέναντι στο γεγονός.
Καμία διαπραγμάτευση του Ασύλου. Στο πανεπιστήμιο δεν χωράν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Να παραιτηθεί ο αντιπρύτανης Μιχάλης Ζουμπουλάκης για τις αυθαιρεσίες που έπραξε.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας 31/10/2012
……………………………………………………………………………………………………………………………………

Τρίτη 30 Οκτώβρη 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας : Θέσεις για το περιεχόμενο και τη δράση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας
Κατά την άποψή μας, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας οφείλει να τοποθετηθεί στο παρακάτω ζήτημα το οποίο εν πολλοίς θα καθορίσει τον χαρακτήρα και τη δράση της:Μπορεί η απολύτως αναγκαία πάλη ενάντια στον εθνικισμό-φασισμό, όπως αυτός εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και άλλες συναφείς ομάδες, π.χ. Εφημερίδα “Στόχος”, να αποκοπεί από την πάλη ενάντια στον καθημερινό εκφασισμό της κοινωνικής και πολιτικής ζωής; Συναφώς, μπορεί να παραμείνει στην υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας, όπως έχει καταντήσει σήμερα;
Νομίζουμε ότι έχουν συσσωρευτεί, ειδικά τα τελευταία δυόμιση χρόνια, μία σειρά γεγονότα τα οποία δείχνουν ότι οι λαϊκές δημοκρατικές ελευθερίες δεν κινδυνεύουν αποκλειστικά από τους εθνικιστές-φασίστες, αλλά αντιστρόφως αυτοί αποτελούν την εμπροσθοφυλακή, το πιο σκοτεινό τμήμα, μιας ευρύτερης επίθεσης. Αναφέρουμε κατά το δυνατόν επιγραμματικά: Την σχεδόν μόνιμη δικαστική απαγόρευση απεργιών που προκυρήσσονται από Πρωτοβάθμια Σωματεία και Ομοσπονδίες σαν “παράνομες και καταχρηστικές”. Την καθημερινή εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και με άλλο τρόπο -με ιδιαίτερες ευθύνες του κυβερνητικού συνδικαλισμού- στο δημόσιο. Την άγρια αστυνομική βία σε μεγάλες συγκεντρώσεις που έχουν επιφέρει και σοβαρούς τραυματισμούς. Το βασανισμό σε αστυνομικά τμήματα μεταναστών, αλλά και κοινωνικών αγωνιστών (τελευταίο παράδειγμα οι 15 αντιφασίστες της μοτοπορείας που έχει γίνει διεθνές θέμα). Την ανάκληση νόμων χουντικής προέλευσης (π.χ. Σύλληψη κατοίκων της Χαλκιδικής στις Σκουριές με την κατηγορία της “στάσης ενάντια στο κράτος”). Το κατέβασμα στρατιωτικών δυνάμεων για την “περιφρούρηση” της παρέλασης της 28 Οκτώβρη στη Θεσαλονίκη. Τη δίωξη ανεξάρτητων φωνών της δημοσιογραφίας (Βαξεβάνης για τη δημοσίευση της “Λίστας Λαγκάρντ”, κόψιμο της εκπομπής “Πρωινής Ενημέρωσης” από την κρατική τηλεόραση επειδή έθιξε της παλινωδίες του Δένδια όσον αφορά το βασανισμό των 15 αντιφασιστών). Την νομοθεσία της Ε.Ε. που ορίζει σαν τρομοκρατική πράξη τις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, και άρα τις αντίστοιχες εργατικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις.
Νομίζουμε ότι την πολιτική σύμπραξη αστικού κράτους και Χρυσής Αυγής συνόψισε με τον καλύτερο τρόπο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, και παλιό στέλεχος μαζί με τον Βορίδη της πάλαι ποτέ Ενιαίας Εθνικιστικής Κίνησης (ΕΝΕΚ), Δένδιας: “Αν η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, η Χρυσή Αυγή δεν θα χρειάζεται...”. Κοινώς, στόχος είναι η αστυνομία να κάνει την ίδια δουλειά με τη Χρυσή Αυγή...
Τα παραπάνω, κατά την άποψή μας, δίνουν και τις απαιτούμενες κατευθύνσεις όσον αφορά την αναμέτρηση με τον φασιστικό κίνδυνο:
1. Αναγκαστικά η αναμέτρηση με την Χρυσή Αυγή και άλλες εθνικιστικές, φασιστικές και ναζιστικές κινήσεις πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τις ιδέες τους από όποιον φορέα και αν αυτές αναμεταδίδονται και καλλιεργούνται. Πρέπει να αντιπαλέψει κατά το δυνατόν το σύνολο των φαινομένων κοινωνικού και πολιτικού εκφασισμού. Μόνον έτσι, πιστεύουμε, μπορεί και να “σπάσει” το προπαγανδιστικό μύθευμα της Χ.Α. ότι “παλεύει εναντίον όλων”, και να αποκαλυφτεί ότι αντιθέτως παλεύει μαζί με όλους αυτούς που έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της κοινωνικής, πολιτικής και αξιακής χρεοκωπίας/
2. Δεν υπερασπιζόμαστε γενικά και αόριστα τη δημοκρατία, πόσο δε την εκφυλισμένη αυταρχική σημερινή αστική δημοκρατία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της κοινωνικής πλειοψηφίας να αγωνίζεται για τη βελτίωση της ζωής της, το δικαίωμα του λαού να καθορίζει ο ίδιος καθημερινά τις τύχες του.
Στη βάση των παραπάνω, κατά την άποψή μας καθορίζονται και τα πεδία δράσης της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας:
1.   Μάχη αποκάλυψης του αντιλαϊκού, βαθιά αντιδραστικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, και κάθε άλλης εθνικιστικής-φασιστικής κίνησης.
2.   Κοινοποίηση στο λαό της Μαγνησίας, επίδειξη αλληλεγγύης και έμπρακτη στήριξη κάθε εργατικού, νεολαιίστικου και ευρύτερα λαϊκού αγώνα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία
3.   Δημιουργία νομικής ομάδας υποστήριξης διωκώμενων κοινωνικών αγωνιστών σε επίπεδο Μαγνησίας
4.   Αντιπαράθεση με τα τοπικά ΜΜΕ, στο μέτρο που αναπαράγουν εθνικιστικές-φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις ή/και την βαθιά αντιδημοκρατική “θεωρία των δύο άκρων”.
5.   Συλλογική στήριξη πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με φασίζουσες επιθέσεις (π.χ. Σε σχολεία, Συλλόγους Γονέων κτλ.
6.   Δημιουργία Δικτύου αυτοπροστασίας των πολιτών ενάντια σε απειλές και παρακρατικές επιθέσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής
Τα παραπάνω δεν μπαίνουν εκ μέρους μας ως “προαπαιτούμενα”. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι η ίδια η πείρα από τη συλλογική συζήτηση και δράση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας θα τα θέσει επί τάπητος. Π.χ. Είναι στο πεδίο δράσης της Κίνησης η καταγγελία της αστυνομοκρατίας και του αποκλεισμού του Θόλου από ασφαλίτες κατά τον εορτασμό της 28 Οκτώβρη στον Βόλο;
Τέλος, οφείλουμε ανοιχτά να τοποθετηθούμε από ποιους πιστεύουμε ότι πρέπει να αποτελείται, πώς να λειτουργεί και σε ποιους να απευθύνεται η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας.
Από ποιους να αποτελείται:
Από κοινωνικές, πολιτικές συλλογικότητες, αγωνιστές και πολίτες με ξεκάθαρη αντιφασιστική στάση. Θεωρούμε καθοριστικό το ζήτημα της κοινωνικής στάσης των συμμετεχόντων ως απαραίτητη προϋπόθεση καταπολέμησης της “αντισυστημικής” προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, πρέπει να αποκλειστούν τα μέλη κομμάτων που πρωταγωνιστούν στην αυταρχική αντιλαϊκή επίθεση, όπως και στελέχη που μέχρι πρόσφατα συμμετείχαν σε αυτά. Συναφώς, θεωρούμε ότι το ΕΚΒ και το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ τα οποία έχουν καλύψει πλήρως την αθλιότητα της εργοδοτικής τρομοκρατίας στην περιοχή μας, όπως και το ρουσφετολογικό εκμαυλισμό συνειδήσεων, δεν έχουν θέση στην Κίνηση. Όσον αφορά, τέλος, τη συμμετοχή μαζικών φορέων (σωματεία, σύλλογοι κτλ.) αποτελεί σαφώς στόχο της Κίνησης στο μέτρο και το βαθμό που κινητοποιούν τα μέλη τους στον αγώνα ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνικής ζωής και τα παρακινούν να συμμετέχουν οργανικά στην Κίνηση.
Πώς να λειτουργεί:
Θεωρούμε ότι η Κίνηση πρέπει να λειτουργεί αυτοτελώς, και συνεπώς να έχει μέλη που αναλαμβάνουν την προώθηση των στόχων της, την οικονομική της ανεξαρτησία, αποφασίζουν σε ολομελειακό επίπεδο για τις κινήσεις της, και ορίζουν τους υπευθύνους των ομάδων εργασίας οι οποίοι λογοδοτούν στις Συνελεύσεις της Κίνησης, και ανά πάσα στιγμή δύναται να ανακαλούνται από αυτήν. Θεωρούμε βασικό να προωθείται μία κουλτούρα σύνθεσης των απόψεων με σκοπό την ομοφωνία όσον αφορά τις αποφάσεις της Κίνησης, ωστόσο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπου κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις με αυξημένη ψηφοφορία (π.χ. 2/3).
Σε ποιους απευθύνεται:
Θεωρούμε ότι το προνομιακό πεδίο παρέμβασης είναι το σύνολο του λαού της Μαγνησίας, με ιδιαίτερη στοχοθεσία τα σχολεία, την νεολαία, τις λαϊκές γειτονιές και μαζικούς χώρους εργασίας. Δεν σημαίνει αυτό ότι η Κίνηση δεν οδείλει να απευθυνθεί σε σωματεία, συλλόγους κτλ. να πάρουν θέση απέναντι στα φαινόμενα εκφασισμού, και ιδιαίτερα αυτά που λαμβάνουν χώρα στο πεδίο δράσης τους, αλλά ότι δεν αποτελεί αυτό το κύριο ή πολύ περισσότερο τον αποκλειστικό στόχο της. Ειδικά, όσον αφορά την απεύθυνση απέναντι σε φορείς του κρατικού μηχανισμού (π.χ. Δήμος) αυτή θα πρέπει να παραμένει πάντα στο επίπεδο της επιβολής μέσω της μαζικής πίεσης αποφάσεων εκ μέρους τους καταδίκης φασιστικών εκδηλώσεων εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, και όχι μόνο.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας 30/10/2012
……………………………................................
 
Να ανατρέψουμε την τρικομματική κυβέρνηση και τα μνημόνια ! Όλοι στους αγώνες !

ΜΠΟΡΟΥΜΕ
-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ/ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ / ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ-ΕΕ
ΟΛΟΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Η ώρα της κρίσης έφτασε:
Είτε θα τους αφήσουμε να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην σκλαβιά, τους άνεργους στην εξαθλίωση, τους γερόντους χωρίς φάρμακα και πετρέλαιο, και τα παιδιά μας στην απελπισία της ανεργίας και την ξενιτιά.
Είτε θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη να μην περάσει το βάρβαρο τρίτο μνημόνιο, να ρίξουμε την άθλια μνημονιακή κυβέρνηση, να ανοίξουμε δρόμους για μια πολιτική σε όφελος των εργαζόμενων και όλου του λαού.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Με τους αγώνες μας των δυόμιση τελευταίων χρόνων ανατρέψαμε δυο κυβερνήσεις. Ξεσκεπάσαμε τους αστούς πολιτικούς σαν ψεύτες και κλέφτες. Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας για την «δόση» που θα πάει κατευθείαν στις τσέπες των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων φορτώνοντας σε εμάς το χρέος!
Όλοι στους δρόμους! Ο κυβερνητικός θίασος τρεκλίζει! Η βία από την Χαλκιδική μέχρι την Δωδώνη και από τις διαδηλώσεις μέχρι τα βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ, η ανοιχτή λογοκρισία, δείχνει τον πανικό τους! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ!
Οργανωνόμαστε παντού, σε εργατικούς κλάδους κα γειτονιές. Με απεργίες, καταλήψεις και αγώνες με διάρκεια, όχι ντουφεκιές στον αέρα. Με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές! Με αγωνιστική ενότητα, ανεξάρτητη δράση και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, των μαχόμενων ομοσπονδιών και όλων όσων παλεύουν για την ανατροπή.
Ήρθε η ώρα όλες οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν εδώ και τώρα σε ένα τέτοιο αγώνα, σε ένα ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής των μέτρων, της κυβέρνησης, της τρόικα και του σφαγείου ΕΕ - ΔΝΤ- κεφαλαίου.. Σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αλλά και τις λογικές, που οδηγούν κάθε φορά πίσω από ότι αυτοί αποφασίζουν, χωρίς άλλο σχέδιο και λογική κλιμάκωσης, όπως κάνουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
Η «σεμνή» παράσταση της «επαναδιαπραγμάτευσης» έλαβε τέλος. Πηγαίνοντας τα μέτρα στην Βουλή άρχισαν οι εκβιασμοί. «μέτρα ή χάος»! «δόση ή χρεοκοπία», «ευρώ ή πείνα».
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η αλητεία των εκβιασμών στον λαό!
Δυόμιση χρόνια τώρα μας λέvε ότι «αν δεν παρθούν τα μέτρα» θα οδηγηθούμε στο χάος! Και έχουμε ήδη οδηγηθεί στην κοινωνική καταστροφή και το χάος για να σωθούν οι τραπεζίτες. Στην «στάση πληρωμών» στο εσωτερικό για να πληρώνονται οι τοκογλύφοι. Στον εργασιακό μεσαίωνα για να φουσκώσουν οι τσέπες των βιομήχανων. Στην εξευτελιστική επιτροπεία, τον ευρωέλεγχο και ολοκληρωτισμό για να σωθεί το ευρώ.. Μας λένε «αν φύγουμε από το ευρώ δεν θάχουμε καύσιμα και φάρμακα». Και ήδη δεν έχουμε φάρμακα και πετρέλαιο να ζεσταθούν τα σπίτια και τα σχολειά μας!
Η δόση των 31.5 δις θα πάει όλη στους ιδιώτες τραπεζίτες και τους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Για αυτό λέμε όχι στο νέο δάνειο και το άθλιο μνημόνιο 3 που το συνοδεύει.
Όποιος ζητάει τα 31.5 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζιτών (όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ) υποσχόμενος «επαναδιαπραγμάτευση» των δανειακών συμβάσεων κοροϊδεύει. Είδαμε τι παραμύθι ήταν η «επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων» που μας έταξαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος- Κουβέλης.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΗΝ ΕΕ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.
Όταν αυτοί λένε «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» εννοούν άλλος δρόμος που να βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντά τους. Για εμάς η λύση είναι αλλού. Αυτή που βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού, και αφαιρεί πλούτο, δύναμη και εξουσία από τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους ευρωτοκογλύφους. Αυτή που συγκρούεται με την τρόικα και την ΕΕ, που θέλουν όχι να «μας σώσουν», αλλά να μας πνίξουν σώζοντας το κεφάλαιο και το ευρώ από την κρίση τους
Ο λαϊκός μονόδρομος απαιτεί και μπορεί να επιβάλλει.:
-Άμεση και μονομερής καταγγελία των μνημονίων και της αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης.
-Μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους.
-Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
-Έξω από την ΟΝΕ και την ΕΕ.
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
-Καμιά ιδιωτικοποίηση, δημόσια αγαθά για όλους..
-Εδώ και τώρα μέτρα για να ζουν με αξιοπρέπεια και να βρουν δουλειά οι άνεργοι, όπως μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων σύνταξης, άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων με την ευθύνη των εργαζόμενων, προσλήψεις στο δημόσιο για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
-Προστασία των μικρών και μεσαίων αγροτών απέναντι στους μεσάζοντες, τους εμπόρους, σε κόντρα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
-«Σεισάχθεια» στα χρέη και τα τραπεζικά δάνεια που έχουν γίνει θηλιά σε εργαζόμενους και επαγγελματίες.
-Πραγματική δημοκρατία για τον λαό όχι στην καταστολή, την λογοκρισία, την εργοδοτική τρομοκρατία και τους φασίστες!
ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ!
Ο αντίπαλός μας δεν βρίσκεται μόνο στα έδρανα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Βρίσκεται στα πολυτελή κτήρια του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, στις δυνάμεις καταστολής, στα κανάλια και τις μεγάλες εφημερίδες, στο Βερολίνο, την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.
Παλεύουμε για ένα πανίσχυρο μαζικό κίνημα, οργανωμένο παντού, με τα δικά του όργανα και θεσμούς, που θα μπορεί να επιβάλλει τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, με την δύναμη του λαϊκού ξεσηκωμού.
Παλεύουμε για μια άλλη αριστερά που στοχεύει στην συνολική πολιτική και κοινωνική απελευθέρωση, την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, στην εξουσία των εργαζομένων. . Ούτε ο εξανθρωπισμό αυτού του συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ , ούτε η αναβολή της πολιτικής αναμέτρησης έως το ακαθόριστο μέλλον της «λαϊκής εξουσίας» του ΚΚΕ αποτελούν λύσεις.
Τα μέτρα πάνε για ψήφιση στην Βουλή. Τα ψέματα τελειώσανε. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
………………………………………....

 

Θέσεις και προτάσεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου για την αντιφασιστική πρωτοβουλία

Η νέα κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, πιστός υπηρέτης της τρόικας, των βιομηχάνων και των τραπεζών, έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της και προχωράει σε νέο γύρο σκληρής επίθεσης προς συνταξιούχους, εργαζόμενους και νεολαία. Διαλύει την Παιδεία και την Υγεία, ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο, κόβει μισθούς και συντάξεις, μας οδηγεί στην εξαθλίωση.
Το κεφάλαιο όμως, όχι μόνο μας επιβάλει τα μέτρα του, αλλά θέλει να μας πείσει ότι τα αξίζουμε, ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για το έλλειμμα, οι μετανάστες για την ανεργία, οι καθηγητές και οι φοιτητές για το κόστος της Παιδείας και σε λίγο για την κρίση θα φταίνε όλοι εκτός από αυτούς που όντως τα φάγανε: το μεγάλο κεφάλαιο και τους υπαλλήλους του, τις κυβερνήσεις και την ΕΕ. Το αλληλοφάγωμα μεταξύ των αδυνάμων είναι στα όπλα αυτής και όλων των κυβερνήσεων που θέλουν να μας φτάσουν στον πάτο. Θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους σε Έλληνες και ξένους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς, σε αποδοτικούς και μη αποδοτικούς ώστε να μην αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι η δύναμη είναι στην ενότητα των εργαζομένων και στον αγώνα τους κατά των δυνατών.
Ο φασισμός είναι ο βασικός εκφραστής αυτού του κοινωνικού κανιβαλισμού που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα γεννάει. Καλύπτει τους πραγματικούς υπεύθυνους της κρίσης, της ανεργίας, της φτώχειας και στρέφει όλη την αγανάκτηση και την οργή στους πιο αδύναμους.. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζει τον πραγματικό εχθρό, αλλά ήταν και είναι το μακρύ χέρι του κράτους και παρακράτους ενάντια στο εργατικό κίνημα. Άλλωστε, επιτίθεται ευθέως στις ιδέες και την ιστορία του κινήματος, προωθώντας τις πιο μαύρες εκδοχές σκοταδισμού και λογοκρισίας.
Απέναντι στην άνοδο του φασισμού οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν πρώτα και κύρια ενάντια στην πολιτική που τους τσακίζει και να συγκροτήσουν ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ανατροπής με ενότητα ανάμεσα σε όσους εργάζονται σε αυτή τη χώρα. Θεωρούμε αναγκαία την λειτουργία αντιφασιστικής πρωτοβουλίας και στη Χίο (ήδη έχουν εκδηλωθεί αρκετά ανησυχητικά γεγονότα), που πρέπει να βασίζεται στην κοινή και ισότιμη δράση των μαχόμενων πολιτικών δυνάμεων και των σωματείων, συλλόγων, συνελεύσεων, καθώς και των αγωνιστών και κατοίκων του νησιού. Επιδιώκουμε τη διεύρυνση της πρωτοβουλίας (π.χ. φοιτητικοί σύλλογοι, ιατροί, φαρμακοποιοί, πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί), αλλά κυρίως την ουσιαστική και συνεχή λειτουργία της. Να ξεπεράσουμε τις ξεπερασμένες και ηττοπαθείς λογικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, των διαφαινόμενων ηγεμονισμών, των προαποφασισμένων κειμένων και των περιορισμένων δράσεων.
Το περιεχόμενο που προτείνουμε σε αυτή την πρωτοβουλία, που μόνο σαν επιμέρους κομμάτι της κοινής δράσης και της συνολικής εργατικής απάντησης στο φαινόμενο του φασισμού (και της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι) μπορεί να ιδωθεί, κινείται στο τρίπτυχο:
1) Αντιφασιστική – αντιρατσιστική ενημέρωση και αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου του φασισμού σαν όπλο του συστήματος ενάντια στο κίνημα.
2) Προσπάθεια να αποτρέψουμε και να απαντάμε άμεσα πολιτικά, ιδεολογικά αλλά και έμπρακτα με κινηματικές λογικές σε κάθε μορφή πρόκλησης των φασιστών σε οποιονδήποτε κάτοικο του νησιού, μετανάστη, μικροπωλητή, αγωνιστή κτλ.
3) Να προωθήσουμε πολιτικές και να επιδιώξουμε την ανάπτυξη δομών αλληλεγγύης (π.χ. κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, συλλογικές κουζίνες, ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών κ.α.), αντίστασης (π.χ. επιτροπές ενάντια στα χαράτσια, περιφρούρησης-αποτροπής για τη διακοπή, αλλά και για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμούς κατοικιών, κτλ. ) και συλλογικών αγώνων (π.χ. διεκδίκηση δημοσίων κτηρίων για φοιτητική στέγη κ.α.) που δεν αφήνουν έδαφος στο φασισμό, να εκμεταλλεύεται την απελπισία και την απόγνωση που γεννά η κρίση.
Σαν πρώτο βήμα, οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι στην πρώτη δράση της πρωτοβουλίας, την αντιφασιστική συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 19:30, στην Κεντρική πλατεία.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου
……………...................................

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας : Ο φασιστικός κατήφορος δεν έχει τέλος
Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της αντιφασιστικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαμε μαζί με όλο τον λαό της Κέρκυρας.
Στην τελετή για την κατάθεση των στεφάνων δεχθήκαμε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να οπισθοχωρήσουμε μερικά μέτρα.
Ένας από τους συμπολίτες μας που αντιστάθηκε ήταν ο Θεόδωρος Μπούκας, καπετάνιος του Ελληνικού πλοίου της Γάζα.
Τον ρίξανε κάτω και προσπάθησαν να του βάλουν χειροπέδες.
Στην συμπλοκή που ακολούθησε για να αποτρέψουμε την σύλληψη του, ένας συμπολίτης, ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης, έβγαλε φωτογραφίες και τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο.
Σήμερα τον συνέλαβαν άνδρες της αστυνομίας και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στην ασφάλεια.
Εν συνεχεία τον πήγαν ξανά στο σπίτι του με χειροπέδες διασχίζοντας τα καντούνια του Καμπιέλου.
Έκαναν έρευνα στο σπίτι του ψάχνοντας μέχρι και τα συρτάρια με τα ρούχα του μικρού του παιδιού τους.
Κατάσχεσαν τον υπολογιστή του παιδιού τους , τον υπολογιστή του, μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή ως "πειστήρια του εγκλήματος".
Περιμέναμε για ώρες έξω από την ασφάλεια υπό βροχή να μάθουμε τις κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθη.
Αργά τη νύχτα μάθαμε ότι κατηγορείται για:
1. Διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος.
2. Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
3. Έργω εξύβριση.
Δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό κάποιων ανεγκέφαλων. Εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο τρομοκράτησης και εκφασισμού της δημόσιας ζωής.
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών συνηγορούν υπέρ αυτού.
Η υποταγή της κοινωνίας στις απαιτήσεις της Τρόικα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ και η ψήφιση των νέων μέτρων μπορεί να περάσει με την τρομοκράτηση του λαού και την οριστική καθυπόταξη του.
Θα πάρουν την απάντησή τους τις επόμενες μέρες στους δρόμους του οργανωμένου και ανυποχώρητου εργατικού αγώνα μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ , ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Κέρκυρα 30/10/2012
………………………………….......

Δευτέρα 29 Οκτώβρη 2012

 Τον τρόμο της συγκυβέρνησης απέναντι στην αλήθεια δείχνει το κόψιμο Αρβανίτη-Κατσίμη. Δε θα περάσει η λογοκρισία
Και νέο κρούσμα κυβερνητικής λογοκρισίας, μετά τη δίωξη του Κ. Βαξεβάνη: Κόπηκε σήμερα το πρωί από τη ΝΕΤ η εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη, ύστερα από αναφορά που …ενόχλησε τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Νίκο Δένδια για το θέμα του βασανισμού στην ΓΑΔΑ των συλληφθέντων αντιφασιστών. Ο τρόμος της άθλιας συγκυβέρνησης απέναντι στην αλήθεια, ο φόβος απέναντι στην λαϊκή οργή που φουντώνει, μετατρέπεται σε άμεση καταστολή οποιασδήποτε δημοσιογραφικής φωνής έχει την αξιοπρέπεια και το θάρρος να αμφισβητήσει το μνημονιακό πέπλο σιωπής.
Η προκλητική κατάργηση, μέχρι νεοτέρας, της επιτυχημένης πρωινής εκπομπής των Κ. Αρβανίτη – Μ. Κατσίμη δείχνει τον πανικό του θίασου Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη και των αχυρανθρώπων που έχουν τοποθετήσει στη διοίκηση της ΕΡΤ. Της ΕΡΤ που την μεταχειρίζονται, όπως όλες οι κυβερνήσεις, σαν να είναι τσιφλίκι τους, κάνοντας κυβερνητική – κρατική ντουντούκα, το κατά τα άλλα «δημόσιο μέσο», που πληρώνει ο ελληνικός λαός.
Το μαζικό λαϊκό κίνημα, οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, στο πλαίσιο του συνολικού τους αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και της σύγχρονης «χούντας» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, πρέπει να δώσουν από κοινού την μάχη για να μην περάσει η κυβερνητική επιχείρηση λογοκρισίας.
…………………………………………..........

Κυριακή 28 Οκτώβρη 2012

Το περήφανο ΟΧΙ του λαού στο νέο Μνημόνιο τίμησε το ΟΧΙ της 28ης Οκτώβρη 1940 ενάντια στο φασισμό
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα εργατικά συνδικάτα, το λαό που κινητοποιήθηκε στις σημερινές παρελάσεις ενάντια στο νέο Μνημόνιο που ετοιμάζει η κατάπτυστη τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό το ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ζωής μας και της χώρας ήταν που τίμησε όπως του πρέπει το ΟΧΙ στο φασισμό και τον αγώνα του λαού ενάντια στη φασιστική-ναζιστική Κατοχή.
Από τη μεγάλη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της Αθήνας μέχρι το Ηράκλειο και από τη Λέσβο μέχρι την Πρέβεζα έσπασε το τείχος του φόβου και της σιωπής. Ακούστηκε δυνατό το ΟΧΙ στο Μνημόνιο, την κυβέρνηση και την Τρόικα, το ΟΧΙ στο νέο φασισμό των νεοναζί στηριγμάτων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, το ΟΧΙ στην εξαφάνιση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας για χάρη των κερδών του ελληνικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου.
Παπούλιας και εκπρόσωποι της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, απομονωμένοι πλήρως από το λαό και χωρίς καμιά νομιμοποίηση πλέον, έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από ένα τείχος από πλήθη αστυνομικών και χαφιέδων, τη βία των ΜΑΤ, τις κλούβες και τα κάγκελα. Επικίνδυνη αντιδημοκρατική εξέλιξη είναι η επιλογή της κυβέρνησης να κατεβάσει το στρατό στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα στην παρέλαση. Ο Σαμαράς με τη συνενοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά απειλούν το λαό ενόψει της κατάθεσης των ολέθριων μέτρων τους στη Βουλή. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν! Το μήνυμα της λαϊκής κινητοποίησης είναι ξεκάθαρο: οι απειλές και η τρομοκρατία δε θα περάσουν, ο λαός θα αγωνιστεί για την απελευθέρωση από τα απανωτά Μνημόνια.
Μήνυμα αισιοδοξίας έρχεται από τις μαχητικές διαδηλώσεις σήμερα σε Ισπανία και Ιταλία ενάντια στις πολιτικές μνημονιακού τύπου που επιβάλλουν κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν είναι ανίκητοι, είναι απομονωμένοι.
Με την ίδια μαχητικότητα, με την πιο μεγάλη μαζικότητα, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στα νέα μέτρα, για την ήττα και την ανατροπή της πολιτικής των Μνημονίων και κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
…………………………………………..........

Nα σταματήσει κάθε δίωξη του Κ. Βαξεβάνη. Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν σταματάμε.
Έγινε κι αυτό! Όταν ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα, που έχει καταδικάσει στη φτώχεια, στη φορολεηλασία και την καταπίεση τον λαό, κρύβει επί δύο χρόνια μια λίστα με πιθανούς μεγαλοφοροφυγάδες και κυκλοφορεί στη Βουλή και σε κανάλια και λέει ότι την έχασε ή ότι δεν την βρίσκει(!), δεν υπάρχει πρόβλημα! Όταν ένας δημοσιογράφος και ένα έντυπο δημοσιεύει τα ονόματα της λίστας, τότε… παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα και οι Αρχές –δικαστική και αστυνομική- παρεμβαίνουν και τον συλλαμβάνουν! Τόσο φοβούνται οποιαδήποτε ρωγμή στο αποπνικτικό τείχος των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που έχουν στήσει.
Όποιος πάει να σπάσει την ομερτά της συμμορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των πολιτικών και των λαμογιών βρίσκεται αντιμέτωπος με το κράτος του νόμου.
Η δίωξη και η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι απαράδεκτες. Η απελευθέρωσή του το μεσημέρι της Κυριακής δεν αρκεί.
Πρέπει να σταματήσει κάθε δίωξή του.
Στη χώρα που κάνει ελεύθερα εκπομπή ο κομιστής του dvd Ζαχόπουλου, στη χώρα που η ΓΑΔΑ διαπομπεύει διαδηλωτές δίνοντας τις φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα με την σύμπραξη των εισαγγελικών αρχών, στη χώρα που δεν έχει διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη κανένα από τα πραγματικά οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα που -με πολύ κόπο- είδαν το φως της δημοσιότητας, στη χώρα που οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ απολαμβάνουν πλήρη ασυλία ακόμη και στο χαράτσι της ΔΕΗ, σε αυτή τη χώρα η δικαιοσύνη και η αστυνομία δρουν αστραπιαία μόνο όταν είναι να σταματήσουν όποιον ετοιμάζεται να αποκαλύψει αυτές τις αλήθειες.
Μαζί με τα κοινωνικά δικαιώματα, η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ καταργεί τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Δεν φοβίζουν πια κανέναν οι επιθανάτιοι ρόγχοι ενός συστήματος που καταρρέει ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά. Μόνο μας πεισμώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου