Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Κλιμάκωση την Πρωτομαγιά

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 22/4/10

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ- ΜΠΛΟΚΑ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

1η ΜΑΪΟΥ(Σάββατο) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΤΕ στις 10 π.μ

Εργαζόμενες εργαζόμενοι.

Απέναντι στη συντονισμένη επίθεση από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ, για να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων, να συνεχίσουμε τον αγώνα και να προβάλλουμε τη δική μας εργατική απάντηση.

Αντί για μείωση των μισθών, που βρίσκονται στο 60% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, να διεκδικήσουμε αυξήσεις στο ύψος των αναγκών μας(1400 κατώτερος μισθός). Αντί για την ακόμη μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις συμβασιούχων και την εκτίναξη της ανεργίας - ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερή εργασία για όλους και πλήρη προστασία των ανέργων . Αντί για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τις περικοπές της κρατικής επιδότησης στα ταμεία, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης και την μετατροπή της σε ανταποδοτική και ιδιωτικοποιημένη - πάταξη της εισφοροδιαφυγής του κεφαλαίου και της μαύρης εργασίας, κανένας εργαζόμενος χωρίς πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση των συντάξεων. Αντί για φοροεπιδρομή με αυξήσεις στους αντιλαϊκούς έμμεσους φόρους και νέα επιβάρυνση των μισθωτών σε μια χώρα που έχει το χαμηλότερο ποσοστό φορολογίας κεφαλαίου - επαναφορά της φορολογίας στο 45% των κερδών, αύξηση του αφορολόγητου για μισθούς και συντάξεις, κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης .Αντί για τη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών – δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία για όλους. Μαζικές προσλήψεις στα σχολεία και στα νοσοκομεία. Αντί για νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων και ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων για να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος στους ντόπιους και ξένους μεγαλοτραπεζίτες και τοκογλύφους, εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων που κλείνουν με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Αντί για ‘στάση πληρωμών’ στους μισθούς, τα επιδόματα ανεργίας και τις συντάξεις, στάση πληρωμών στο χρέος και τους τραπεζίτες. Αντί για την υποταγή στην ΟΝΕ, το ευρώ και τα Προγράμματα Σταθερότητας που μας εξοντώνουν– πάλη για την ανατροπή τους για απειθαρχία στην πολιτική και τους δείκτες τους.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι

Γνωρίζουμε ότι η αγανάκτηση σας είναι μεγάλη. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. Αυτή η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπεί σε πολιτικό κίνημα ανατροπής. Πρέπει να τους δημιουργήσουμε πολιτικό πρόβλημα. ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ στους δρόμους. Μπορούμε να επιβάλλουμε λύσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Ως «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ν.Πρέβεζας» χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων. Παρά την απεργοσπασία της ΓΣΕΕ, την εκτονωτική τακτική της ΑΔΕΔΥ αλλά και την λάσπη-χολή της ηγεσίας του ΠΑΜΕ για όποιον δεν ανήκει σε αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε προβάλλοντας τη λογική μιας νέας ταξικής εργατικής ενότητας με ανεξαρτησία από την συνδικαλιστική αριστοκρατία και τον εκφυλισμό. Η κοινή δράση πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και η συγκρότηση ενός συντονιστικού με αναβαθμισμένο πολιτικό περιεχόμενο θα ανοίξει δρόμο, και ως «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή τη κατεύθυνση.



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου