Κυριακή 18 Απριλίου 2010

22 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Πρόγραμμα Σταθερότητας, απολύσεις, λιτότητα, φορολογικό.
Τώρα ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό, εργασιακό και υπαγωγή στο ΔΝΤ που συνοδεύεται με καταστολή, αυταρχισμό και τρομο-σίριαλ!

Σαν σύγχρονα κοινωνικά βαμπίρ - που όσο περισσότερο αίμα (δηλαδή, εργατικά δικαιώματα) ρουφούν τόσο περισσότερο ζητούν- η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι αγορές, το ΔΝΤ και η «αντιπολίτευση» των ΝΔ-ΛΑΟΣ, η Ε.Ε. και η εργοδοσία, μοιάζουν να μη «χόρτασαν» από το Πρόγραμμα Σταθερότητας (της εκμετάλλευσης) και Ανάπτυξης (της κερδοφορίας των αφεντικών). Ετοιμάζονται, λοιπόν, στα πλαίσια του «ελέγχου» της ελληνικής οικονομίας τον Μάιο και το καλοκαίρι, να εξαπολύσουν ένα νέο καταιγισμό αντιδραστικών νομοσχεδίων: φορολογικό, ασφαλιστικό, Καλλικράτης, εργασιακό, ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ., κ.λπ.

Σαν άλλες Ιφιγένειες, καλούν τους εργαζόμενους –ιδιαίτερα τους νέους– για ακόμη μια φορά να θυσιάσουν όχι μόνο κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος αλλά και κάθε ελπίδα ότι κάποια στιγμή η ζωή τους μπορεί να βελτιωθεί,

Αυτό ακριβώς μας λένε με το φορολογικό: ότι δηλαδή -πλάι στην άμεση εκμετάλλευσή μας στο χώρο δουλειάς- θα στήσουν έναν απίστευτα πιο αντεργατικό μηχανισμό έμμεσης εκμετάλλευσης, που θα ανακατενέμει τον κοινωνικό πλούτο που παράγουμε με τα χέρια και το μυαλό μας υπέρ των εργοδοτών και των τραπεζών, εντός και εκτός Ελλάδας.

Αυτό ακριβώς μας λένε με το ασφαλιστικό: ότι δηλαδή θα δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα για να πάρουμε –αν το πάρουμε και όσοι το πάρουν– μια σύνταξη- «επίδομα κηδείας» αμφίβολου ύψους. Την ίδια στιγμή τα αποθεματικά και η περιουσία των ταμείων θα παραδίδονται στον τζόγο των αγορών και οι οφειλές των εργοδοτών θα «ρίχνονται στη θάλασσα» για να ξεχαστούν όταν πληρωθεί η πρώτη δόση τους.

Αυτό ακριβώς μας λένε με το εργασιακό και τη συζήτηση για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση που δεν ανοίγει: ότι το πλήγμα που κατάφεραν στους δημοσίους υπαλλήλους με την περικοπή των δώρων και των επιδομάτων, στον ιδιωτικό τομέα θα το επιχειρήσουν πιο αθόρυβα αλλά εξίσου κυνικά, με τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας, τη μείωση των ωρών εργασίας με ανάλογη μείωση των αποδοχών και τη «μισή δουλειά-μισή ζωή».

Ταυτόχρονα επειδή η κοινωνία, καταλαβαίνει τι μας επιφυλλάσσουν, για όσους αντιστέκονται, αλλά και για τρομοκράτηση όσων σκέφτονται να αντισταθούν και να αγωνιστούν ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα, επιστρατεύεται όπως πάντα η καταστολή, ο αυταρχισμός, ο εκφοβισμός (βλ. τρομοϋστερία, συλλήψεις διαδηλωτών)

Οι «πάνω», έχουν ανοίξει πλέον όλα τους τα χαρτιά. Το ερώτημα που ορθώνεται ξεκάθαρα μπροστά μας είναι «τι κάνουμε εμείς». «Τι κάνουν» οι εργαζόμενοι, ο κόσμος πέρα από τα κέρδη και τα σπρεντς, την ΟΝΕ και το ΔΝΤ, το πολιτικό προσωπικό του συστήματος και τις αγορές…

Θα ανεχτούμε το αντεργατικό πογκρόμ, με την αυταπάτη να τη βολέψουμε ατομικά και να δούμε άσπρη μέρα όταν περάσει η μπόρα; Αλίμονο, η κυρίαρχη πολιτική δεν αφήνει την παραμικρή χαραμάδα για κάτι τέτοιο.

Θα αρκεστούμε στην ψοφοδεή «αντίδραση» των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ; Έτσι κι αλλιώς κανέναν εργαζόμενο δεν πείθουν ότι με αποσπασματικές απεργίες για την «τιμή των όπλων» και «πλάτες» στην κυβέρνηση και την εργοδοσία μπορεί να υπάρξει στοιχειώδης αντίσταση – πολύ περισσότερο ανατροπή- της αντεργατικής λαίλαπας!

Θα αρκεστούμε στον σχεδιασμό του ΠΑΜΕ που χρησιμοποιείται από το κόμμα που το στηρίζει για να συντηρηθεί στο αριστερό άκρο του συστήματος;

Ή θα οικοδομήσουμε «από τα κάτω», μέσα από γενικές συνελεύσεις, διαδικασίες βάσης και συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων ένα διαρκές ταξικό αντίπαλο δέος, μια πανίσχυρη και μάχιμη εργατική ενότητα που θα βρει τους δρόμους να υπερβεί τον υποταγμένο-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ; Που με ανυποχώρητο ενωτικό ταξικό αγώνα θα στοχεύει:

Æ Στην ανάκληση και κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων

ÆΣτην αποτροπή των νέων ακόμη πιο βάρβαρων μέτρων

Æ Στην κατάργηση του Προγράμματος Σταθερότητας

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΞΩ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση 10:30 π.μ στο Εργατικό Κέντρο που καλούν πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου