Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Νάνος Βαγγέλης εκπρόσωπος της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
στο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας


Στις 27 Οκτώβρη κυκλοφόρησε σε τοπική εφημερίδα της Πρέβεζας μια καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων ΚΤΕΛ ν. Πρέβεζας και Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων, η οποία στοχοποιεί το άτομο μου χαρακτηρίζοντας με «εργοδοτικό» κτλ.

Λόγω του απαράδεκτου περιεχομένου σας θα κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις. Όχι τόσο επειδή κατασυκοφαντεί εμένα προσωπικά, αλλά επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό και δείχνει την κατάντια εκείνων των Διοικήσεων των σωματείων που έχουν ξεκόψει τη δράση τους από τα συμφέροντα των εργαζομένων λειτουργώντας μάλιστα σε βάρος τους.

Η καταγγελία αναφέρει «στις 21 Οκτώβρη 2009 ο εκπρόσωπος της Εργατικής Τάξης, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας ο Νάνος Ευάγγελος, με τους εργοδότες και μετόχους του ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας Α.Ε. προσπαθούν να βρουν νομικά ερείσματα για να ακυρώσουν τις εκλογές για εφορευτική Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας Α.Ε. και οδηγών Φορτηγών».

Πρώτα απ΄ όλα δεν είμαι εκπρόσωπος της Εργατικής τάξης- σιγά μην είμαι και θεούλης!- Η τελευταία το μόνο που δεν χρειάζεται είναι «εκπροσώπους»!

Δεύτερον, πως είναι δυνατόν να προσπαθήσω να ακυρώσω κάτι χωρίς καν να συμμετέχω και να παρεβρίσκομαι, εκτός φυσικά και μπορώ να είμαι σε πολλά μέρη ταυτόχρονα (!) ή εκτός και ο συντάξας την καταγγελία διαθέτει μαγικές ικανότητες και διαβάζει τις σκέψεις μου. Αυτά όμως είναι μεταφυσικά ζητήματα με τα οποία δεν σκοπεύω να ασχοληθώ.

2) Πώς πρέπει να χαρακτηρίσουν οι εργαζόμενοι τη Διοίκηση του Σωματείου σας:

- που στην Γενική σας Συνέλευση πριν τις εκλογές του Σωματείου δεν έκανε προγραμματικό και οικονομικό απολογισμό αφήνοντας σε πλήρη σκοτάδι τους συναδέλφους για τα πεπραγμένα σας;

-που αποφάσισατε αρχικά να κατατεθούν οι υποψηφιότητες 16 με 19 Οκτώβρη ενώ δεν είχατε εκλέξει εφορευτική επιτροπή!!!(το επανεκτιμήσατε και το αλλάξατε τελευταία στιγμή έχοντας βέβαια εξασφαλίσει τη μη εκλογική κάθοδο άλλου ψηφοδελτίου)

-που κουβαλήσατε εργαζόμενο ο οποίος είχε ψηφίσει πρόσφατα σε άλλο σωματείο να ψηφίσει και στο δικό σας σωματείο για εφορευτική επιτροπή; Ελπίζω να μην έχει γίνει το ίδιο κατά την διενέργεια των εκλογών για ανάδειξη οργάνων, με άλλους εργαζόμενους.

3) Πώς χαρακτηρίζεται η στάση της προηγούμενης διοίκησης του σωματείου, η οποία όταν απολύθηκε ο συνάδελφος Σ. Γ. από τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό του ΚΤΕΛ, έκανε πλάτη στην εργοδοσία και με απείλησε ότι θα με πάει στον εισαγγελέα όταν κατήγγειλα την εργοδοσία για την παράνομη απόλυση και τη διοίκηση του σωματείου για την ένοχη και κατάπτυστη σιωπή της;

4) Πώς χαρακτηρίζεται η Διοίκηση του Σωματείου σας όταν σφυρίζει αδιάφορα και κάνει γαργάρα την πρόσφατη εισήγηση της Διοίκησης του ΚΤΕΛ, να πάρει τα εκδοτήρια με προμήθεια, συγγενικό πρόσωπο του προέδρου-εργοδότη του ΚΤΕΛ με άμεσο αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν θέσεις εργασίας;

5) Διαγράψατε εργαζόμενους από το Σωματείο σας οι οποίοι διώκονται από την εργοδοσία. Πώς η Διοίκηση του Σωματείου σας θα τους προασπίσει απέναντι στη Διοίκηση του ΚΤΕΛ; Ή μήπως αφήνοντας τους έρμαια απέναντι στην εργοδοτική επίθεση που δέχονται έχετε επιλέξει με ποιους είστε;

6) Γιατί ήταν παρόν στη Γενική σας Συνέλευση, με τη συναίνεση σας, ο προϊστάμενος κίνησης- μέτοχος του ΚΤΕΛ- γιός μέλους της Δοίκησης; (Παρουσιάστηκε βέβαια και κατά την ημέρα των εκλογών για να σας στηρίξει «ηθικά»)

7) Γιατί όλα αυτά τα χρόνια όσοι ξαναεκλεγήκατε και ελέγχατε το Σωματείο δεν διαγράψατε όσους εργαζόμενους (με συμβάσεις ΙΚΑ) έχουν και μετοχές στο ΚΤΕΛ, οι οποίοι, όμως, μέχρι τώρα ψήφιζαν μια χαρά στις εκλογικές διαδικασίες στου Σωματείου και το θυμηθήκατε(χωρίς αλλαγή καταστατικού) τώρα, που κάποιοι εργαζόμενοι τόλμησαν να πάνε κόντρα στην πλειοψηφία της Διοίκησης του ΚΤΕΛ και νιώθατε ότι οι καρέκλες σας τρίζαν επικίνδυνα;

8) Για το αν είμαι «προστάτης της εργοδοσίας», να πάτε να τα πείτε στους άνεργους οδηγούς που βλέπουν συνταξιούχο αστυνομικό να οδηγεί κανονικά λεωφορείο του ΚΤΕΛ με τη δική σας συναίνεση.

Δέκα χρόνια δρω στο συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας και μάλλον σας ανάγκασα να βγείτε από την ναφθαλίνη σας και να βγάλετε δημόσια ανακοίνωση του σωματείου έστω και εναντίον μου. Οι κακές γλώσσες λένε ότι μάλλον είναι και η πρώτη ανακοίνωση(όλα αυτά τα χρόνια) που δημοσιοποιείτε!

Επειδή η πόλη είναι μικρή και είμαστε όλοι γνωστοί, η ανάγκη που ένιωσα να γράψω τα παραπάνω δεν είναι επειδή φοβήθηκα τη λάσπη σας.

Είναι επειδή ανήκω και εγώ στο κομμάτι εκείνο των πολλών συνεδελφισσών και συναδέλφων που αγανακτούμε με το καθημερινό μας ξεζούμισμα και αισθανόμαστε αηδία για όλους αυτούς τους γραφειοκράτες που βοηθάνε σε αυτό το έργο.

Πιστεύω πως αυτός ο κόσμος ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που τον φτιάχνουν, τους εργαζόμενους. Σε αυτούς ανήκει και με τη δική τους δράση, με τους δικούς τους αγώνες θα επιβάλλουν τη δημοκρατία στα σωματεία. Παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους θα μπορέσουν και να κατακτήσουν το πλούτο που τους ανήκει!

Το ότι η ανακοίνωσή σας δεν στρέφεται στο πρόσωπό μου, αλλά ενάντια σε όλους όσους αντιστέκονται και ενοχλούν με τη συνδικαλιστική τους δράση, φαίνεται περίτρανα από τον τίτλο που της δώσατε «Προς Ανταρσία» (επειδή συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο «ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.» στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές). Ο τίτλος σας πρόδωσε(ίσως και το συντάκτη), καθώς το μέλημά σας είναι να κατασυκοφαντήσετε όχι μόνο όσους στηρίζουν το δικό μας εγχείρημα αλλά όλους όσους θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν και πολύ περισσότερο θα προσπαθήσουν να θέσουν τέρμα στο νταβατζιλίκι των σωματείων που απογοητεύει τους εργαζόμενους, τους διασπά και τους καταδικάζει στην ανέχεια και τη μιζέρια.

Ελπίζω στο δικαστήριο που θα πραγματοποιηθεί σύντομα για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Σ. Γ. να είστε παρόν και να τον στηρίξετε. Ελπίζω στα επόμενα αντεργατικά μέτρα που θα ανακοινωθούν να καταγγείλετε κυβέρνηση και εργοδοσία με το ίδιο ύφος με το οποίο καταγγέλλετε και μένα! Επίσης ελπίζω ότι στην επόμενη απεργία θα δώσετε τη μάχη με την ίδια ορμή με την οποία αντιμετωπίζετε και εμένα.

Τέλος σας αφιερώνω τη φράση από ένα άκυρο ψηφοδέλτιο που βρέθηκε στις εκλογές που τελικά κάνατε (συγγνώμη που το κάνω χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου που το έγραψε αλλά δεν τον ξέρω για να τον ρωτήσω). Έγραφε: «Τα σωματεία υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και όχι τους εργοδότες». Σας καλώ να αναρωτηθείτε σε ποιον απευθύνετε, σε εμένα ή σε εσάς που ήσασταν και το μοναδικό ψηφοδέλτιο, αφού καταφέρατε να μην υπάρχει άλλη επιλογή;

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου