Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

25 χρόνια τώρα «δίνουν» τα στρατόπεδα στο λαό της Πρέβεζας.

Οι χώροι των πρώην στρατοπέδων που βρίσκονται μέσα στην πόλη μας βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης εγκατάλειψης.

Η εικόνα επαναλαμβάνεται σε πάρα πολλές πόλεις της χώρας. Το μόνο που αλλάζει είναι τα ονόματα. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια όπου μπόρεσαν «αξιοποίησαν» τους χώρους αυτούς, ενώ όπου δεν κατάφεραν να τους μετατρέψουν σε αντικείμενα οικονομικής εκμετάλλευσης, αδιαφόρησαν πλήρως και η αξιοποίησή τους για τις ανάγκες των πολιτών δεν αποτέλεσε προτεραιότητα για κανέναν.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμη φαινόμενο απαξίωσης του δικαιώματος μας σε μια ζωή με αξιοπρεπείς συνθήκες! Αν είχαν βρει τρόπο να προχωρήσουν σε ιδιωτική εκμετάλλευση θα είχαν ήδη προχωρήσει!

Πρεβεζάνες, Πρεβεζάνοι,

25 χρόνια τώρα μας δουλεύουν. Την ώρα που καλούμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για το παραμικρό λεπτό του ελεύθερου χρόνου μας, την ώρα που τα παιδιά ψάχνουν χώρους για να παίξουν και η νεολαία χώρο για να εκφραστεί, αναζητούν το συμβιβασμό μας με τη διαρκή υποβάθμιση της καθημερινής μας ζωής.

Οι συνεχείς καθυστερήσεις στη παράδοση των στρατοπέδων δημιουργεί προϋποθέσεις για να παραδώσουν τους χώρους αυτούς βορά στη περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία. Άλλωστε ο ίδιος ο στρατός είχε φτιάξει επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Ανώνυμη Εταιρεία για τη διαχείρισή τους. Αυτό αποτελεί σενάριο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού όσων διαχειρίζονται τα στρατόπεδα τα τελευταία χρόνια αλλά δεν προχωρά γιατί γνωρίζουν τις διαθέσεις αντίστασης του πρεβεζάνικου λαού, παρά τη λογική του πάρε-δώσε που αποτελεί τη «διαπραγματευτική» γραμμή όλων των δημοτικών αρχών τα τελευταία χρόνια.

Στην πόλη τα στρατόπεδα είναι ανενεργά ενώ ένα λειτουργεί σαν αποθήκη καυσίμων εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για τη ζωή των κατοίκων. Θεωρούμε τα στρατόπεδα περιουσία του λαού της πόλης, ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ και απαιτούμε την άμεση και χωρίς ανταλλάγματα παραχώρησή τους στο Δήμο.

Δεν θέλουμε να οικοπεδοποιηθούν, δεν θέλουμε να προστεθεί άλλο τσιμέντο. Να γίνουν χώροι αθλητισμού και πολιτιστικής δημιουργίας, χωρίς ιδιωτικά συμφέροντα, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Να μετατραπούν σε χώρους πράσινου που θα ανήκουν στους κατοίκους της Πρέβεζας και όλο το λαό, που η συντήρησή θα γίνεται από το Δήμο με μόνιμο προσωπικό μακριά από λογικές ανάθεσης σε εργολάβους προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ντόπια συμφέροντα κερδοφορίας και μίζας σε βάρος των αναγκών των κατοίκων.

Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα πολιτών για τη διεκδίκηση των στρατοπέδων. Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κερδίζονται με αγώνες.

Οι πρωτοβουλίες πολιτών ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αποτελούν ένα θετικό δείγμα της δράσης στο χώρο της γειτονιάς. Ας μην ξεχνάμε ότι όποιες κεραίες τελικά απομακρύνθηκαν αυτό έγινε μόνο με την συνεχή πίεση και την κινητοποίηση των ίδιων των κατοίκων. Αυτή η πρακτική είναι που πρέπει να συνεχιστεί από την πλευρά μας. Διαφορετικά ζητήματα όπως αυτό της παραχώρησης των στρατοπέδων θα γίνεται θέμα προς εκμετάλλευση σε προεκλογικές –και όχι μόνο- περιόδους, ευκαιρία για να «ευλογήσουν τα γένια τους» οι τοπικοί άρχοντες και να αυτοεγκωμιάσουν τις «παρεμβάσεις» και τους «αγώνες» τους, ενώ στην πραγματικότητα θα μας μένει η εγκατάλειψη, η ασχήμια, άντε και η μετατροπή των στρατοπέδων σε χώρους στάθμευσης!

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ- ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ- ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ


Η δημοτική κίνηση

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου