Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Η κατάρρευση της κυβέρνησης της ΝΔ (3 μήνες μετά τις ευρωεκλογές) αποτελεί έκφραση και ανοιχτή ομολογία χρεοκοπίας της πολιτικής της, μιας πολιτικής που οδήγησε στην όξυνση της φτώχειας, της ανασφάλειας και της ανεργίας.

Επί 5 χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική στα πλαίσια των αποφάσεων της Ε.Ε. εκμεταλλευόμενη όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που κληρονόμησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες που στήνονται για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας όλου του αντιδραστικού συνασπισμού εξουσίας να βρει μια λύση διαχείρισης της εξουσίας και συνέχισης της επίθεσης σε βάρος των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Στο νομό μας η ακρίβεια (ειδικά η ληστεία στο πετρέλαιο) συνεχίζεται. Η ανεργία χτυπάει σταθερά διψήφιο ποσοστό. Η μερική απασχόληση διευρύνεται. Η απλήρωτη εργασία, η καταστρατήγηση ωραρίων, η καθυστέρηση δεδουλευμένων και οι απολύσεις αποτελούν πλέον καθεστώς. Τα προγράμματα stage διογκώθηκαν με την ανασφάλιστη εργασία να τσακίζει κόκαλα. Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων μένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εμποδίζοντας τη φτωχομεσαία αγροτιά να ζει με αξιοπρέπεια από τη δουλειά της. Οι συνεταιρισμοί όπου δεν έχουν εκφυλιστεί, έχουν μετατραπεί σε ιδιόμορφες καπιταλιστικές επιχειρήσεις εξυπηρέτησης ημετέρων σε βάρος της πλειοψηφίας των αγροτοκτηνοτρόφων με ευθύνη ΟΛΩΝ των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η υγεία και η παιδεία εμπορευματοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο. Αποκορύφωμα η προσπάθεια παράδοσης του νέου νοσοκομείου μέσω των τοπικών αρχόντων και του ΣΔΙΤ σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Η θηλιά του τραπεζικού κεφαλαίου σφίγγει το λαιμό όλων και ειδικά το μεγάλο στρώμα των μισθωτών και συνταξιούχων.

Από αυτή τη βάρβαρη πολιτική δεν ξεφεύγει ούτε το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, με την ανύπαρκτη δασοπροστασία, με τη συνεχιζόμενη καταστροφή του Αμβρακικού, ο οποίος αφού επιβαρύνθηκε στο εσωτερικό του, τώρα δέχεται χτυπήματα στην είσοδό του με διάφορες επεκτάσεις ιδιωτών αλλά και με την προσπάθεια κατασκευής του λιμενικού- αλιευτικού καταφυγίου στον Παντοκράτορα.

Τα απόβλητα των επιχειρήσεων, τα νταμάρια που ξεφυτρώνουν ή θέλουν να ξεφυτρώσουν, η ανεξέλεγκτη τσιμεντοποίηση, η προκλητική κατοχή και εκμετάλλευση εδαφικών εκτάσεων -και όχι μόνο- από την εκκλησία, η ιδιωτικοποίηση των πάντων (βλ. αιγιαλός), η εξαφάνιση και υποβάθμιση των ελεύθερων χώρων, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στους ιστούς των οικισμών και πολλά άλλα αποτελούν λίγα παραδείγματα της ασυδοσίας των ιδιωτικών συμφερόντων που αλληλοδιαπλέκονται με τους «τοπάρχες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην «τοπική αυτοδιοίκηση».

Την ίδια ώρα, εκτός από τα εργασιακά αδιέξοδα, η νεολαία βιώνει τον εκμαυλισμό της συνείδησης της μέσω του ρουσφετιού, την πολιτιστική υποβάθμιση, με τους εμπόρους ναρκωτικών να έχουν χτυπήσει πολλές πόρτες οικογενειών της περιοχής μας.

Ενώ οι νέοι, οι μισθωτοί, οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι φτωχομεσαίοι αγρότες βιώνουμε αυτή την κατάσταση, το τοπικό κεφάλαιο αναπαράγεται, επενδύει και συγκεντρώνει πλούτο σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας, στηριζόμενο σε όλο το τοπικό ηγετικό πολιτικό προσωπικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εργαζόμενες,οι/άνεργες,οι/αγρότισσες,ες/ αυτοαπασχολούμενες,οι/νέες και νέοι

Απάντηση στα προβλήματά μας και στις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας δεν μπορεί να δώσει καμιά εκλογική κυβερνητική εναλλαγή στο πλαίσιο του δικομματισμού αλλά ούτε τα διάφορα σενάρια με διάφορες ρεζέρβες όπως το αντιδραστικό – ακροδεξιό ΛΑΟΣ, οι οικολόγοι πράσινοι του συστήματος ή η εκμετάλλευση της αφερεγγυότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα απαιτείται σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο ένα ανατρεπτικό πολιτικό κίνημα εργαζομένων και νεολαίας που να υπερβαίνει την τραγική ανεπάρκεια, τον συμβιβασμό και τον εκφυλισμό του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος, θα συγκρούεται συνολικά με την αντεργατική πολιτική και τους φορείς της ,που θα προβάλλει την ανατροπή της κοινωνίας του κέρδους και της αγοράς ως προϋπόθεση και ως μαζικό πολιτικό εκβιασμό, για να μπορέσουμε σήμερα να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Απαιτείται μια άλλη Αριστερά που δεν θα πατάει μέσω του αντινεοφιλελεύθερου μετώπου σε δύο βάρκες (και στην εξουσία και στο κίνημα), ούτε μια Αριστερά της «λαϊκής εξουσίας» στα πλαίσια του καπιταλισμού που θα γυρνάει την πλάτη ή θα ξεπουλάει ότι δεν εντάσσεται στον κομματικό σχεδιασμό, που εντάσσει τους αγώνες στην ανάγκη επιβίωσης του κόμματος , με αποτέλεσμα την υποταγή των πάντων στο αστικό πολιτικό παιχνίδι και σε τοπικό επίπεδο.

Χρειάζεται μια Αριστερά που θα διατυπώνει μια απλή χάρτα αναγκών και δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας αλλά που ταυτόχρονα θα ανοίγει το μεγάλο ζήτημα της επαναθεμελίωσης του σοσιαλισμού- κομμουνισμού της εποχής μας. Χρειάζεται μια ενωμένη αντικαπιταλιστική αριστερά ανυπότακτη και εργατική, ικανή να αντιπαλέψει τη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου στην εργασία και τη φύση.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και στο νομό μας, με τη δημιουργία της θέλει να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση και καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία για:

-Αποφασιστικό διπλό ΟΧΙ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως το αναγκαίο ΟΧΙ στην αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

-Μαύρο στην κυβέρνηση της ΝΔ. Της ληστείας χωρίς κουκούλα στα εργατικά, αγροτικά και λαϊκά εισοδήματα. Των 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες και άλλων 28 δισ. ευρώ για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς. Της καταστολής και των τρομονόμων, των νέων «ιδιωνύμων» και των καμεροχαφιέδων. Της καταστροφής των δασών και του περιβάλλοντος. Των ιδιωτικών ΑΕΙ και της ιδιωτικοποίησης των πάντων. Της διαφθοράς και των σκανδάλων, των Βατοπεδίων, των «σεμνών και ταπεινών» κουμπάρων και του προκλητικού κουκουλώματός τους.

-Καμιά αυταπάτη για το ΠΑΣΟΚ που αποτελεί επιλογή του κεφαλαίου, το ΠΑΣΟΚ της συναίνεσης στην ίδια πολιτική, που «βαράει προσοχή» στους ντόπιους επιχειρηματίες, σε Βρυξέλες και Ουάσινγκτον.

-Μαύρο στον ακροδεξιό ρατσιστικό ΛΑΟΣ, τον μαύρο μοχλό βαθύτερης αντιδραστικής εξέλιξης του πολιτικού συστήματος.

-Ανυπακοή, ρήξη, ανατροπή της προσπάθειας του κεφαλαίου, της ΕΕ και όλων των αστικών κυβερνήσεων να ρίξουν τα βάρη της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους. Ο εργασιακός μεσαίωνας του σύγχρονου καπιταλισμού δεν είναι το μέλλον μας. Διεκδικούμε τον πλούτο που δημιουργούμε.

-Για νικηφόρους αγώνες της επόμενης μέρας, ανεξάρτητα το ποιος η ποιοι θα είναι οι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Με τη φλόγα των μεγάλων στιγμών του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και του εξεγερτικού Δεκέμβρη, για τις εργατικές και νεολαιίστικες ανάγκες .

Ψηφίζουμε-Στηρίζουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

Μπέτσος Δημήτριος (Κοινωνιολόγος) ανένταχτος αριστερός

Νάνος Ευάγγελος (Γεωπόνος- Ιδιωτικός Υπάλληλος) μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ)

Παυλίδης Παύλος (Χημικός Μηχανικός) ανένταχτος αριστερός συνεργαζόμενος με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Χαντζιάρα Μαρία (Ελεύθερη Επαγγελματίας) ανένταχτη αριστερή

Στην ΑΝΤιαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή(ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) συμμετέχουν, ανένταχτοι αριστεροί, το ΝΑΡ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΣΕΚ, το ΕΚΚΕ, η ΑΡΑΝ, η ΑΡΑΣ, η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, η Κομμουνιστική Ανανέωση και οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου