Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Πρέβεζα

Πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Αυγούστου με απόλυτη επιτυχία το φεστιβάλ της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Νομού Πρέβεζας. Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με χαιρετισμό εκ μέρους της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας σε ένα κατάμεστο κηποθέατρο και αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία με τους Πρεβεζάνους linos-oplistis-epilektos, η οποία κορυφώθηκε με το γνωστό συγκρότημα Active Member.
Τη δεύτερη μέρα ο χώρος του πυροβολικού γέμισε από την παρουσία νέων, Ελλήνων, Αλβανών και Πακιστανών εργαζόμενων, οι οποίοι παρακολούθησαν τη συζήτηση με τους Νάντια Κουλουμπή, μέλος του δικτύου υπεράσπισης μεταναστών και προσφύγων ν. Πάτρας και Κώστα Βουρεκά, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Η πρώτη ομιλήτρια παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο τη δράση της πρωτοβουλίας στην Πάτρα το τελευταίο διάστημα αναδεικνύοντας αιτήματα για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των μεταναστών. Ο δεύτερος ομιλητής τόνισε την ανάγκη κοινής δράσης Ελλήνων και ξένων εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική πολιτική (ιδιωτικοποιήσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μαύρη εργασία, ανασφάλεια, συνθήκη Μπολγκεστάιν). Και οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στα αίτια της μετανάστευσης καταδικάζοντας την πολιτική της ΝΔ, τα σύμφωνα μετανάστευσης της Ε.Ε., τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον τυχοδιωκτικό τρόπο με τον οποίο το ακροδεξιό ΛΑΟΣ εκμεταλλεύεται την κατάσταση.
Ακολούθησε πλούσιος διάλογος και αμέσως μετά πήραν σειρά μουσικό σχήμα Αλβανών μουσικών και νεανικά σχήματα της Πρέβεζας.
Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Νομού Πρέβεζας χαιρετίζει τους χίλιους και πλέον επισκέπτες του φεστιβάλ και θα συνεχίσει τη δράση της. Στόχος: το 3ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ να διοργανωθεί από ακόμη περισσότερους, με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.

31 Αυγούστου 2009
Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Νομού Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου