Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Mια πολύ σημαντική σύσκεψη με τη συμμετοχή οργανώσεων, κινήσεων και δεκάδων αγωνιστών από όλο το φάσμα των δυνάμεων που παλεύουν και αναζητούν μια άλλη Αριστερά έγινε, μετά από πρόσκληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε συνέχεια των πρωτοβουλιών και συζητήσεων για την μετωπική πολιτική συμπόρευση που είχαν ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τις οργανώσεις «Σχέδιο Β», ΕΕΚ, ΟΚΔΕ – Εργατική Πάλη, Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη. Επίσης, από τον πολιτικό – πολιτιστικό όμιλο «Γιάννης Κορδάτος», τον Όμιλο για την Μελέτη της Λογικής της Ιστορίας καθώς και όλες οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, που πλούτισαν με τις σκέψεις τους τη διαδικασία.

Η σύσκεψη πέρα από το σημαντικό εύρος της συμμετοχής, σφραγίστηκε από το συντροφικό κλίμα, από την κοινή αναζήτηση για μια Αριστερά που να ανταποκρίνεται στις δύσκολες μάχες της περιόδου, αλλά και από μία κοινή πολιτική κατεύθυνση που έχει σαν αφετηρία της την πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ και της επικίνδυνης για το λαό κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, την υποστήριξη βασικών πολιτικών στόχων ενός αναγκαίου αντικαπιταλιστικού – αντιιμπεριαλιστικού προγράμματος, την ολόπλευρη στήριξη στους αντικυβερνητικούς – αντιφασιστικούς αγώνες και πρωτοβουλίες, καθώς και στην κοινή διάθεση για συνέχιση και εμβάθυνση αυτής της διαδικασίας.

Στην εισήγησή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στάθηκε πάνω στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, καθορίζοντας ως «κεντρικό πολιτικό ζήτημα, την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τρόικας – κεφαλαίου – ΕΕ και την άθλια δικομματική κυβέρνηση, το άνοιγμα του δρόμου για μια συνολικότερη αντικαπιταλιστική ανατροπή», τονίζοντας τη σημασία που έχει «η μετωπική πολιτική συμπόρευση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντι-ΕΕ, αντι-ιμπεριαλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς». Η εισήγηση αποτιμούσε με θετικό τρόπο τις δυνατότητες που αναδείχθηκαν από τη μέχρι τώρα διαδικασία και μια «καταρχήν συμφωνία σε βασικές πλευρές του αναγκαίου μεταβατικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος, ταυτόχρονα με ζητήματα και διαφορές τα οποία δεν αναιρούν αλλά αντίθετα υπογραμμίζουν την ανάγκη ο διάλογος να συνεχιστεί και να βαθύνει». Κατέληξε τέλος σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και βήματα για το προχώρημα της μετωπικής συμπόρευσης για την ανατροπή.

Το καταστάλαγμα της σημαντικής αυτής σύσκεψης ήταν η ανάγκη να υπάρξει μία κοινή πολιτική παρέμβαση στις εξελίξεις, που να αποτυπώνει τη διάθεση κοινής δράσης και μετωπικής συμπόρευσης, η συνέχιση και το άνοιγμα του διαλόγου στους αγωνιστές και τα ρεύματα που αναζητούν στην ίδια κατεύθυνση και η ανάληψη κοινών πολιτικών πρωτοβουλιών στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα του εργατικού κινήματος, της αντιφασιστικής πάλης και της πάλης κατά του ευρώ και την ΕΕ ενόψει της ελληνικής προεδρίας.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπική επιτροπή Πρέβεζας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου