Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013Στήριξη Ομπάμα σε Σαμαρά για να συνεχίσει την πολιτική της κοινωνικής καταστροφής

Οι δεσμεύσεις Σαμαρά στον πρόεδρο των ΗΠΑ ξεπερνούν τους «yes man» και την παλιάς κοπής υποτέλεια. Πίσω από τις γενικόλογες και γεμάτες υποκρισία δηλώσεις του τύπου «δεν είναι λύση η λιτότητα», υπάρχει η «αποφασιστική προώθηση» των καταστροφικών «αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», για την οποία μίλησαν τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Σαμαράς.
Κυβέρνηση και αστικά ΜΜΕ υπερπροβάλλουν την τοποθέτηση του Ομπάμα «κατά της λιτότητας», ενώ είναι το ΔΝΤ, στο οποίο οι ΗΠΑ παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, που έχει επιβάλλει μαζί με την ΕΕ όχι απλά «λιτότητα» αλλά ένα συνολικό σφαγείο των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Ταυτόχρονα, ο Σαμαράς με τις εμφυλιοπολεμικές αναφορές του για την «ιστορική συμπόρευση με τις ΗΠΑ» και τις «μάχες για ευγενείς σκοπούς», που παραπέμπουν στον Εμφύλιο, την Κορέα, τον πόλεμο του Κόλπου και τη Λιβύη, διεκδικεί το ρόλο του ενωματάρχη στην περιοχή. Ακολουθεί επικίνδυνους δρόμους δίνοντας στήριξη στα νέα πολεμικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, το Ιράκ και το Ιράν, την Βόρεια Αφρική, τα Βαλκάνια και βεβαίως την Κύπρο, για την οποία προαναγγέλθηκε νέο σχέδιο Ανάν.
Ο Σαμαράς εκθείασε το ρόλο των ΗΠΑ στην καταστολή κινημάτων και στην πραγματικότητα, αντί για την ανεργία έβαλε άλλα στην «πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος»: το κυνήγι των μεταναστών χωρίς χαρτιά και την καταστολή των λαϊκών εξεγέρσεων.
Επίσης, πήρε τα εύσημα για το ρόλο που έπαιξε η κυβέρνησή του στην ανακατανομή της ενεργειακής πίτας και ουσιαστικά, έβαλε τις ΗΠΑ στο παιχνίδι, υποσχόμενος ιδιαίτερη προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στο εξάμηνο προεδρίας της Ελλάδας στην Ε.Ε.
Επιστρέφοντας ο πρωθυπουργός των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα φέρει εγγυήσεις και στήριξη των ΗΠΑ μόνο για να συνεχίσει την εξοντωτική πολιτική που εφαρμόζει και τίποτα παραπάνω. Την πολιτική που ούτως ή άλλως γεννήθηκε στις ΗΠΑ και έχει οδηγήσει τον καπιταλισμό σε μια από τις χειρότερες κρίσεις του. Το δίλημμα δεν είναι «ΗΠΑ ή Γερμανία», δημοσιονομική πειθαρχία και υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων με «γερμανική λιτότητα ή αμερικανικές πριμοδοτήσεις στο κεφάλαιο». Ο λαός δεν μπορεί να διαλέγει αφεντάδες, ούτε παραλλαγές του ίδιου δρόμου προς την βαρβαρότητα.

Η ελπίδα δεν είναι στο «χάδι» και τις «εγγυήσεις» των ΗΠΑ που θα τις δούμε σίγουρα στα προεκλογικά σποτάκια της ΝΔ, αλλά στον πολιτικό αγώνα των εργαζόμενων που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή επιδρομή και την κυβέρνηση. Στην ικανοποίηση των ζωτικών αιτημάτων εργαζομένων και ανέργων, με άμεση διαγραφή του χρέους, έξοδο από ευρώ και ΕΕ, αντικαπιταλιστική ανατροπή.
...............................................................
Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ για τα γεγονότα στην Ευκαρπία.
ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ καταγγέλλει την προσπάθεια της αστυνομικής διεύθυνσης να επιβάλλει καθεστώς αστυνομοκρατίας στην περιοχή της Ευκαρπίας. Για πάνω από δυο εβδομάδες 9 κλούβες των ΜΑΤ και μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει μια ολόκληρη περιοχή επιβάλλοντας στρατιωτικό νόμο, αφού απαγορεύεται η πρόσβαση σε χώρο που ανήκει στο δήμο Παύλου Μελά.
 Οι δυνάμεις καταστολής και ο εισαγγελέας λειτουργούν κάτω από τις εντολές της Διοίκησης του ΦΟΔΣΑ και του επιχειρηματικού λόμπι που θέλει να εκμεταλλευτεί τα απορρίμματα. Με την προστασία του κράτους και της αστυνομίας οι «εθνικοί» εργολάβοι προωθούν τεραστίων διαστάσεων έργα, όπως ο ΣΜΑ Ευκαρπίας και θυσιάζουν την υγεία του λαού μας και το περιβάλλον προωθώντας την καύση σκουπιδιών. Είναι οι ίδιοι εργολάβοι που τόσα χρόνια ληστεύουν τον τόπο μας και τον εργαζόμενο λαό μας.
Καλούμε όλο το λαό της Ευκαρπίας στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ, να ακυρωθεί το έργο και να γίνει άμεσα νέος περιφερειακός σχεδιασμός.
Καλούμε όλο το λαό της πόλης να σταθεί στο πλάι της Ευκαρπίας. Η κατασκευή του ΣΜΑ θα ανοίξει το δρόμο για την καύση σκουπιδιών με καταστροφικές συνέπειες για όλη την περιοχή.
Καλούμε το Δήμο Παύλου Μελά να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του για αποχώρηση από τον ΦΟΔΣΑ και να παραιτηθεί από την Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ.
Στεκόμαστε στο πλάι στης Ευκαρπίας με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε να δικαιωθεί ο δίχρονος και πλέον αγώνας των κατοίκων και να ανοίξει ο δρόμος για μια ορθή, αποκλειστικά δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με έλεγχο από τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζομένους στην καθαριότητα.
Είναι τώρα η ώρα να συναντηθεί ο αγωνιζόμενος λαός, είτε η μάχη δίνεται στην Ευκαρπία, είτε στην Χαλκιδική, είτε στα σχολεία, είτε στα νοσοκομεία, είτε στα κάτεργα των ιδιωτικών επιχειρήσεων.  Ο εχθρός μας είναι κοινός, είναι η καταστροφική για το λαό πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης. Κοινοί και ενιαίοι πρέπει να είναι και οι αγώνες όλων των εργαζομένων, της νεολαίας και των ανέργων. Για να γίνουν οι σπίθες που έχουν ανάψει, φωτιά που θα κάψει την πολιτική της βαρβαρότητας.
Μέχρι τη νίκη.
Η ευκαρπια θα νικησει!

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

.....................................................................
Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας: Λουκέτο σε 8 Νηπιαγωγεία και 4 Δημοτικά σχολεία της Αργολίδας βάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

 Αποφασισμένη να ολοκληρώσει την καταστροφική της πολιτική και στον τομέα της Παιδείας φαίνεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθότι υπογράφηκε -εν μέσω θέρους και με τα σχολεία κλειστά- από τον υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο η τελική απόφαση να μπει λουκέτο σε 118 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της χώρας (12 συνολικά στο Ν. Αργολίδας).
Κλειστές πόρτες θα βρουν έτσι γονείς και μαθητές σε σχολεία και νηπιαγωγεία του Άργους, των Διδύμων, της Σκοτεινής, των Λευκακίων, της Νέας Τίρυνθας, κ.α., οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το οικονομικό κόστος των μετακινήσεων και των ευρύτερων επιπτώσεων που θα έχει στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και του οικογενειακού προγραμματισμού.
Παράλληλα, συνεχίζεται το γκρέμισμα της δημόσιας εκπαίδευσης και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με νέες αναδιαρθρώσεις στα «ωρολόγια προγράμματα» και την κατάργηση επιπλέον ειδικοτήτων, οι οποίες θα επιφέρουν νέες απολύσεις εκπαιδευτικών και κλείσιμο δευτεροβάθμιων επαγγελματικών ιδρυμάτων. Παραχωρώντας, έτσι, το προνόμιο για καταρτισμένη εκπαίδευση στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και στερώντας από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών τη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικού διπλώματος. Προσφέροντας μακροπρόθεσμα στο κεφάλαιο νέα ανειδίκευτα προλεταριακά στρώματα και φτηνά εργατικά χέρια.
Τη «χαριστική βολή» στο σύστημα της δημόσιας εκπαίδευσης -που χτίστηκε με τους κόπους και τις θυσίες των ελλήνων εργαζομένων- επιχειρεί να δώσει η ξεπουλημένη συγκυβέρνηση. Και όλα αυτά στα πλαίσια των μνημονιακών της δεσμεύσεων. Εφαρμόζοντας πιστά τις υποδείξεις της τρόικας και της Ε.Ε. για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Διανοίγοντας για τους καπιταλιστές νέους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Παιδεία, την Υγεία την Κοινωνική Πρόνοια.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι: θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο και τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας; ή η ελπίδα και η διέξοδος βρίσκεται στον ανυποχώρητο πολιτικό αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων, του λαού, και της νεολαίας για να ανατραπεί η βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και η κυβέρνηση που την υλοποιεί, με διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει τη μάχη στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, για απεργία διαρκείας το Σεπτέμβρη, τη συγκρότηση απεργιακών επιτροπών και απεργιακών ταμείων, με προπαγανδιστικό υλικό, με την ενημέρωση και συσπείρωση εργαζομένων, μαθητών, γονιών, φοιτητών. Με τη δημιουργία του ευρύτερου δυνατού μετώπου εργαζόμενων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρωτοβάθμιων σωματείων κι επιτροπών αγώνα, νεολαίας και ανέργων.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου