Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την απεριόριστη αλληλεγγύη της στο λαό και την εργατική τάξη της Τουρκίας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  εκφράζει την απεριόριστη  αλληλεγγύη της στο λαό και την εργατική τάξη της  Τουρκίας, που εδώ κι τρείς ημέρες  διαδηλώνει ,αντιστέκεται και  αγωνίζεται ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν και την πολιτική της.
Μία διαμαρτυρία ενάντια στην κατεδάφιση πάρκου και την ανέγερση εμπορικού κέντρου στην περιοχή Ταξίμ παίρνει βαθύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά σύγκρουσης με το κεφάλαιο ,την ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού πλούτου και των δημόσιων χώρων.

Ο  αγώνας του λαού τους Τουρκίας δεν καταστέλλεται! Τα δακρυγόνα και η ακροδεξιά βία του ΑΚΡ (κόμμα Ερντογάν) βρίσκουν απέναντί της εκατομμύρια διαδηλωτές σε όλη την Τουρκία και σε όλο τον κόσμο.

Η δολοφονία τεσσάρων τούρκων διαδηλωτών  αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι  η βαρβαρότητα του καπιταλισμού δεν διστάζει να βάψει τα χέρια της με αίμα , δίνοντας  Γή και ύδωρ στους εργολάβους  και το κεφάλαιο .

Ο εχθρός είναι κοινός και στις δύο χώρες .Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα  πλήττονται κι αυτοί από την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ δηλαδή από την ίδια πολιτική που ιδιωτικοποιεί το πάρκο στην Ταξίμ και γεννάει  φτώχια και ανεργία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει πολιτικές ευθύνες για την φτώχια και την εξαθλίωση των λαών ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύοντας πως το «κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα»  διώκει τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που βρίσκονται στην χώρα μας.

Οι δολοφονίες των συντρόφων μας , δεν μας τρομάζουν , μας εξοργίζουν   ταυτόχρονα όμως  το κουράγιο τον διαδηλωτών μας οπλίζει με πίστη πώς το μέλλον τον δύο λαών και της ανθρωπότητας θα είναι διαφορετικό,  απαλλαγμένο από το μίσος και τον εθνικισμό που καλλιεργούν οι αστικές τάξεις και τα τσιράκια τους. Θα είναι μέλλον  βασισμένο στον προλεταριακό διεθνισμό και  την ταξική αλληλεγγύη. Σε  ρήξη με τον ιμπεριαλισμό το μέλλον των δύο λαών είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης , η επανάσταση , ο  πλούτος και η εξουσία στα χέρια των καταπιεσμένων.

«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου