Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη δολοφονία του 20χρονου φαντάρου μέσα στο άρμα μεταφοράς προσωπικού
Είναι γνωστό σε όλους ότι τα τεθωρακισμένα αυτά είναι απαρχαιωμένα, ενώ ο ελληνικός στρατός αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα συντήρησης οχημάτων-εγκαταστάσεων και ελλείψεις ανταλλακτικών εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής περικοπών και των Μνημονίων, εμπόδια που προσπαθεί να υπερβεί το προσωπικό καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια και φαντασία.
Βεβαίως λεφτά υπάρχουν, καθώς η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καταβάλλει 2 δις ετησίως συνδρομή στο ΝΑΤΟ, έχει στρατό και πολεμικά μέσα σε Μάλι-Κόσοβο-Αφγανιστάν-Λίβανο και ετοιμάζεται να παραλάβει ακόμη 550 μεταχειρισμένα αμερικανικά τεθωρακισμένα, που ποιος ξέρει σε τι κατάσταση είναι και τι συντήρηση χρειάζονται, πληρώνοντας επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ στους εφοπλιστές για τη μεταφορά τους.
Πώς διατάχθηκε ένας φαντάρος με την ελάχιστη εκπαίδευση να οδηγεί ένα τόσο παλιό όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο είναι απρόβλεπτο και απαιτεί εξαιρετικές ικανότητες και εμπειρία; Τι θα συνέβαινε αν το όχημα ήταν, επιπροσθέτως, γεμάτο προσωπικό;
Ο στρατός θα μιλήσει πάλι για "ανθρώπινο λάθος", ακολουθώντας την συνήθη πολιτική σκύλευσης και αμαύρωσης του νεκρού.
Για μια ακόμη φορά το περιβόητο "αξιόμαχο" και η ένταση των πολεμικών ασκήσεων γίνονται η αιτία να θρηνήσουμε μια τεράστια απώλεια σε καιρό ειρήνης. Για μια ακόμα φορά νέοι άνθρωποι θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων και των ανταγωνισμών στην περιοχή.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παλέψει μαζί με όλο το κίνημα, μέσα και έξω από τον στρατό, για να γυρνάνε οι νέοι άνθρωποι ασφαλείς στα σπίτια τους και όχι να τα παραλαμβάνουν οι δικοί τους σε φέρετρα τυλιγμένα με τη σημαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου