Σάββατο 20 Απριλίου 2013


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 

Oι εκλογές για ανάδειξη   αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ πραγματοποιούνται:

·        Ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εντεινόμενη επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων στον κόσμο της εργασίας.

·        Ενώ οι στρατιές ανέργων, των πεινασμένων και των αστέγων αυξάνουν με τρομακτικούς ρυθμούς και όσοι εργάζονται ακόμα, χάνουν εργασιακά δικαιώματα και αμείβονται με μισθούς πείνας.

·        Ενώ σχεδιάζεται και υλοποιείται  το ξεπούλημα της δημόσιας γης και κάθε δημόσιου αγαθού στα κοράκια των «αγορών», που ακονίζουν τα νύχια τους για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου καταστρέφοντας περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές.

·        Ενώ τα μνημόνια και τα ευρωπαϊκά κελεύσματα υλοποιούνται στην εκπαίδευση με απολύσεις, συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, με αύξηση του διδακτικού ωραρίου, με χειραγώγηση του εκπαιδευτικού ώστε να μεταδίδει άκριτα τις αναγκαίες για το σύστημα δεξιότητες στους σημερινούς μαθητές-αυριανούς άβουλους δούλους.

·        Ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες της Ευρώπης συνειδητοποιούν το ληστρικό χαρακτήρα της ΕΕ και τον αρπακτικό ρόλο αυτού του μηχανισμού καπιταλιστικής ολοκλήρωσης.

Αλήθεια, πώς πρέπει να σκεφτεί ο συνάδελφος μπροστά από την κάλπη;

ü  Ότι οι εκλογές δεν είναι το μοναδικό συνδικαλιστικό δικαίωμα-υποχρέωση αλλά ένα μόνο στιγμιότυπο από την αναγκαία αγωνιστική συλλογική δράση του κλάδου.

ü  Ότι η ψήφος προς κάποια από τις παρατάξεις που πρόσκεινται σε κόμματα της συγκυβέρνησης –ακόμα και αν αυτοβαφτίζονται ανεξάρτητοι και ενωτικοί (!!!) θεωρώντας μας ηλίθιους- ισοδυναμεί με αποδοχή και έγκριση της ασκούμενης πολιτικής.

ü  Ότι οι «χρυσές» εποχές των παραγόντων και παραγοντίσκων του συνδικαλιστικού κινήματος που διεκδικούν ψήφο -και μόνο ψήφο- από τον κάθε συνάδελφο καλλιεργώντας τη λογική της ανάθεσης, της ηττοπάθειας και της αντιπροσώπευσης, όχι μόνο διαψεύστηκαν από την ίδια την πραγματικότητα αλλά και ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.

ü  Ότι τόσο οι εκπρόσωποι στο ΔΣ όσο και οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο πρέπει να διακρίνονται από μαχητική στάση, πίστη στις συλλογικές διεργασίες του σ.κ. και τη δυνατότητα νίκης των ενωτικών ταξικών αγώνων, ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό ενάντια στις πολιτικές και τους μηχανισμούς που μας «μαυρίζουν» τη ζωή (κυβέρνηση-ΕΕ–ΔΝΤ), καταδικαστική αντίληψη απέναντι σε κάθε είδους αυταπάτες περί σωτηρίας από ειδήμονες, πεφωτισμένους, ρήτορες κι ενάρετους.

 

Η Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών ζητά την ψήφο και τη συμμετοχή των συναδέλφων στην αναγκαία για την εποχή μας προσπάθεια για την ταξική ανασυγκρότηση των συνδικάτων, χωρίς περιχαρακώσεις και αποκλεισμούς με πραγματική ενωτική διάθεση- όχι σε επίπεδο παραγοντίστικης γραφειοκρατικής συμφωνίας αλλά στο μόνο επίπεδο που μπορούν να οικοδομηθούν ενοποιήσεις και συμμαχίες : στο επίπεδο των αγώνων.


                                  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου