Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013


Ανακοίνωση ΚΕ Δημοσίου Τομέα Πάτρας - Κάλεσμα για την απεργία των εργαζομένων στις ΔΟΥ στις 23/4

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η φοροεπιδρομή που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός από την τρικομματική, μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικονομία σε «αργό θάνατο», μετατρέποντας σε εμπόρευμα για λίγους κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία και αύριο το νερό, την ίδια ώρα που οι τράπεζες αυξάνουν τις τοκογλυφικές απαιτήσεις τους απέναντι στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθούν η μνημονιακή συγκυβέρνηση και η τρόικα προσπαθούν να περάσουν ένα σύνολο τεράστιων αναδιαρθρώσεων σε όλες τις πλευρές της εργασίας, της ασφάλισης, του δημοσίου, της εκπαίδευσης και της υγείας. Μέσα από τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων για δήθεν αναδιοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών, την μαζική «αξιολόγηση» και το νέο πειθαρχικό δίκαιο, οδηγούν τους εργαζομένους στην κατηγοριοποίηση, τον φόβο και την υποταγή την ατομική διαπραγμάτευση την κατάργηση της μονιμότητας και τελικά στις απολύσεις.
Το Υπουργείο Οικονομικών στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του, στη λογική της μείωσης των δαπανών και της μείωσης του προσωπικού, που επιβάλουν η τρόικα και το μνημόνιο, έχει ήδη εκχωρήσει αντικείμενα φορολογικού ελέγχου σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες όπως «το ετήσιο φορολογικό πιστοποιητικό» σε Α.Ε. και ΕΠΕ (δηλ. ιδιώτες ελέγχουν ιδιώτες) και προετοιμάζεται στη δημιουργία ενός σώματος 4.091 Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης που θα δουλεύουν με ατομικούς στόχους σύμφωνα με ατομικά συμβόλαια αποδοτικότητας και σε συνεργασία με ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες. Η δημιουργία αυτού του σώματος Ελεγκτών εντός του Υπουργείου Οικονομικών, οδηγεί στην διάσπαση του κλάδου εφοριακών, διαχωρίζοντας τους υπαλλήλους σε Ελεγκτές και μη, την κατάργηση κάθε μορφής συλλογικότητας και συνδικαλιστικής δράσης, τον περιορισμό των οργανικών θέσεων και στέλνει στο περιθώριο, άρα και στις υποχρεωτικές μετατάξεις ή απολύσεις, τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ.

Σε συνθήκες πλήρους ενταντικοποίησης στη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, που ωστόσο δεν θα διώκει την φοροδιαφυγή αλλά θα τιμωρεί την μη πληρωμή φόρων, στοχεύοντας όχι στο μεγάλο κεφάλαιο αλλά στους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες. Στόχος είναι να αναγκάσει τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα να ρευστοποιήσουν τα όποια περιουσιακά τους στοιχεία ενώ παράλληλα οδηγεί στην εξαθλίωση και την απόγνωση ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που πράγματι αδυνατεί να πληρώσει.

Η δημιουργία αυτού του σώματος Ελεγκτών, εντάσσεται στην βίαιη απροσχημάτιστη επιδρομή και λεηλασία ενάντια στη λαϊκή αποταμίευση με κύριο στόχο τη μικρή ιδιοκτησία μικρομεσαίων και λαϊκών στρωμάτων με αναγκαστική είσπραξη οφειλών μέσω κατάσχεσης μισθών ή περιουσιακών στοιχείων.

  • Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη φορολογική πολιτική που στηρίζεται στην άγρια φορολογική λεηλασία των ασθενέστερων και στη φορο-ελάφρυνση των ισχυρών οφείλουμε να αντισταθούμε, προκειμένου να επιβιώσουμε ως πολίτες, ως λαός και ως κοινωνία.Οφείλουμε να προτάξουμε την ανάγκη για μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη θα φορολογεί τον πλούτο και θα ενισχύει το λαό. Που θα στοχεύει στη φορολόγηση της ασύλληπτης κερδοφορίας των επιχειρήσεων και όχι των μισθωτών και συνταξιούχων.
  • Απέναντι στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης των εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και σε όλο τον δημόσιο τομέα, να αντιτάξουμε την συλλογική δράση και την άρνηση οποιασδήποτε μορφής αξιολόγησης, κατάργησης οργανικών θέσεων, συρρίκνωσης δομών. Η πρόσφατη κυνική συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να πλασαριστεί ούτε ως αξιολόγηση, ούτε ως τιμωρία των δήθεν επίορκων που πανεύκολα μπορούν να κατασκευαστούν από το νέο πειθαρχικόγια να στοχοποιήσουν αγωνιστές ή όποιον επιχειρήσει να ελέγξει και να καταγγείλει τα μεγάλα συμφέροντα και το μεγάλο κεφάλαιο. Στόχος τους δεν είναι ούτε οι «τεμπέληδες», ούτε οι «ανάξιοι». Στόχος τους είναι η συλλογικότητα, η αντίσταση, το κοινωνικό κράτος. Αποσκοπούν στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την μετακύληση του κόστους της υγείας, της παιδείας, της καθαριότητας και των άλλων κοινωνικών παροχών στις πλάτες των εργαζομένων και ανέργων. Αν το συνδικαλιστικό κίνημα αφήσει να περάσουν οι πρώτες απολύσεις ανοίγει το δρόμο για τις δεκάδες που θα ακολουθήσουν.
  • Απέναντι στην κατάργηση κάθε μορφής συλλογικότητας και συνδικαλιστικής δράσης, οφείλουμε να αντιτάξουμε τη αποφασιστικότητά μας, το συντονισμό των αγώνων μας με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και τον ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για:

  1. Τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα, ενάντια στη διαρκή συρρίκνωση και τη συνεχή υπονόμευση και απαξίωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Κοινωνικών Αγαθών
  2. Την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του δημοσίου ενάντια στη πολιτική των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων, μέσω της απαράδεκτης διαδικασίας αξιολόγησης και το νέο πειθαρχικό
  3. Την πολιτική της μισθολογικής εξαθλίωσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη δουλειά
  4. Την κατάργηση των «χαρατσιών» και της φορολογικής επιδρομής στους μισθούς, την άμεση αύξηση της φορολόγησης κεφαλαίου για να στηριχθεί η δημόσια υγεία και παιδεία, τη μείωση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων και αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τους εργαζόμενους ως αφετηρία μιας γενναίας αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.
  5. Την ανατροπή – κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των εφαρμοστικών αντιλαϊκών νόμων.

ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!

Η διέξοδος δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στη συλλογική αντίσταση για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Στην δημιουργία ενός μαχόμενου συνδικαλιστικού κινήματος πέρα από τις γραφειοκρατικές ηγεσίες ομοσπονδιών-ΑΔΕΔΥ το οποίο να αντιπαλέψει στην πράξη τις απολύσεις, τα πειθαρχικά, την αξιολόγηση και την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ.

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου