Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012


O Δεκέμβρης ούτε συκοφαντείται, ούτε ενσωματώνεται.

Παρακολουθούμε ένα σίριαλ ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με αφορμή ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.
Η άθλια κυβέρνηση του Μνημονίου νομίζει ότι ξορκίζει την προοπτική της εξέγερσης «χωνεύοντας» μέχρι κεραίας τη γλώσσα και το ύφος της φασιστικής ακροδεξιάς. Νομίζει ότι ταυτίζοντας το πνεύμα του Δεκέμβρη με βανδαλισμούς και λεηλασίες, θα προσπεράσει την ουσία που τροφοδότησε και σήμερα ενισχύει το περιεχόμενο και τις μορφές του ξεσηκωμού που πρέπει να συναντήσει η πολιτική της άθλιας τρικομματικής συμμορίας.

Νομίζει ότι η οργισμένη νεολαία των αδιεξόδων, της ανεργίας, των μαθητών και φοιτητών χωρίς μέλλον, εργασιακά δικαιώματα και ελπίδα, της γενιάς που καλείται να επιβιώσει όπως οι παππούδες της, χωρίς δικαιώματα, στους δρόμους της περιπλάνησης και της υποχρεωτικής μετανάστευσης, δεν θα συναντήσει τον απολυμένο εργάτη της Χαλυβουργίας, τον άνεργο επιστήμονα, τον εργαζόμενο του ΙΚΑ και των Δήμων που ο Μανιατάκης τους δείχνει την πόρτα της ανεργίας, το συνταξιούχο που τον υποχρεώνουν να ζει με ψίχουλα.

Νομίζει ότι «χρεώνοντας» τον ξεσηκωμό του Δεκέμβρη '08 στην αξιωματική αντιπολίτευση θα τον μετατρέψει σε υπόθεση μικροκομματικής αντιπαράθεσης, έξω από κάθε συζήτηση για την αναγκαία ρήξη με όσα μας βυθίζουν στην κρίση, την ΕΕ και το ευρώ, το Χρέος και τα Μνημόνια και την καταστροφική για την κοινωνία εξουσία του κεφαλαίου.

Το φάντασμα του Δεκέμβρη θα στοιχειώνει κάθε εξουσία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τον εμπαιγμό και την περιφρόνηση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Κάθε εξουσίας που αναζητά στηρίγματα και συμμάχους στους αντίπαλους και τους εχθρούς των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Ο Δεκέμβρης ήταν ένα στιγμιότυπο στη διαδικασία της ανατροπής. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί τη νεολαία να δώσει τη μάχη της γενιάς της και να παραμείνει πρωταγωνιστής σε κάθε «επεισόδιο» χωρίς να δεχτεί σαν μοιραίο το Μνημόνιο και το μαύρο μέλλον που της επιφυλάσσει.
.....................................................................................
Καταγγελία ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4ου Διαμερίσματος: Βρέθηκαν οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι...
Την Τετάρτη 5/12 και ώρα 23:00 πέντε περιπολικά και 13 αστυνομικοί έστησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από 3 ολόκληρους δεκαεξάχρονους μαθητές και συνέλαβαν τουλάχιστον 2 επικίνδυνα μπουκάλια με μπογιά σε σπρέϊ.
Όχι δεν είναι ανέκδοτο, είναι μια πράξη ασύδοτης τρομοκρατίας ενάντια σε μαθητές που επέλεξαν μια μέρα πριν την ημέρα μνήμης της στυγερής δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον Επ. Κορκονέα, να βγουν και να γράψουν συνθήματα σε σχολεία της περιοχής καλώντας στη σημερινή μαθητική διαδήλωση.
Κλιμάκιο της Τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε στο σημείο άμεσα και με έκπληξη διαπίστωσε ότι οι αστυνομικοί αντί να αισχύνονται, να υπεραμύνονται της στάσης τους ως φυσιολογικής και οτι αποτελεί επιχειρησιακό σύνηθες!! Δεν τρέφαμε καμιά αυταπάτη οτι πρόκειται περί τρομοκράτησης των νεαρών για να μην επαναλάβουν τέτοια «απονενοημένα διαβήματα», ούτε γενικά θεωρούμε οτι η Αστυνομία παράγει εν γένει κοινωνική υπεραξία, αλλά θα περιμέναμε λίγη τσίπα, την ώρα που συνειδητά και στοχευμένα έχουμε δει την Αστυνομία στην περιοχή μας να προκαλεί την υποκατάσταση της από τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών, οι οποίοι δεν οχλούνται ακόμα και όταν γράφουν τα συνθήματα τους, γεμάτα ρατσιστικό μίσος, έξω από κεντρική εκκλησία στην περιοχή μέρα-μεσημέρι!
Οι μαθητές και όλη η νεολαία βρίσκονται μαζί με την κοινωνία στο στόχαστρο. Με τη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης παρακάμπτει συστηματικά τη Βουλή και βάλλει ευθέως κατά του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειας των δήμων, αφού για να μπουν υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα (δηλαδή να γίνουν απολύσεις) δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή των δημάρχων, αλλά αρκεί η απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Θέλουμε λοιπόν να υποδείξουμε ως υπεράριθμους υπαλλήλους όχι τους καθηγητές και τους υπαλλήλους καθαριότητας στους Δήμους, αλλά τους ένστολους προστάτες της τρικομματικής Χούντας, που δεν έχει άλλο στήριγμα παρά τη βία και την τρομοκρατία και να θυμίσουμε αφενός στους ένστολους ότι είναι κι αυτοί αναλώσιμοι στην κρεατομηχανή των μνημονίων, αφετέρου στους πιο πάνω ότι θα έρθει κι η δικιά τους ώρα...
ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου