Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Κατανοώντας την βαθύτατη ιστορική αναγκαιότητα να δοθεί μια συνολική ανατρεπτική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή- η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α- πραγματοποιεί την 1η πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη της στις 29-30 Οκτώβρη στην Αθήνα.
Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης της 1ης συνδιάσκεψης η ανοικτή συνέλευση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας συζήτησε το κείμενο θέσεων του μετώπου .
Ας σημειωθεί δε πως υπήρξε ένας πλούσιος σε ιδέες και αναζητήσεις συντροφικός διάλογος που έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους. Τόσο για τα αίτια και το εύρος της επίθεσης, όσο και για το τι πρέπει να γίνει για να μην συνεχίζει να πληρώνει ο εργαζόμενος λαός τα «φέσια» και χρέη του κεφαλαίου.
Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ο ρόλος που μπορεί να παίξει ένα εργατικό κίνημα στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων αλλά και το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης που δίνει αγωνιστικό διέξοδο για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.
Πρόγραμμα που βάζει στο κέντρο του την ανατροπή της κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ καθώς και κάθε επίδοξου διαχειριστή με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις. Που θέτει ως καθοριστικό καθήκον για το λαϊκό και εργατικό κίνημα να παλέψει για την διαγραφή του χρέους, για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ.
Επόμενος σταθμός στο δρόμο για την 1η συνδιάσκεψη αποτελεί η συζήτηση πάνω στην οργανωτική συγκρότηση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και η εκλογή αντιπροσώπων για τη συνδιάσκεψη.
Όλα αυτά παράλληλα με την ενεργή συμμετοχή των μελών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στους εργατικούς, λαϊκούς και νεολαίστικους αγώνες εναντία στην χούντα ΕΕ-κυβέρνησης και ΔΝΤ. Με στόχο την ενοποίηση και το συντονισμό των αγώνων που αποτελεί την καθοριστική προϋπόθεση για την νίκη των τελευταίων.

ΠΡΕΒΕΖΑ 30/9/2011

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου