Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασχηματισμός συνενόχων του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ

Ο ανασχηματισμός είναι ομολογία πανικού της κυβέρνησης μπροστά στην ογκούμενη δυσαρέσκεια των εργαζόμενων και της νεολαίας, δυσαρέσκεια που προκαλεί η αδιάκοπη βάρβαρη επίθεση της «χούντας» κυβέρνησης- ΔΝΤ-ΕΕ. Με την αθρόα συμμετοχή στα υπουργεία προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία υποτίθεται ότι προχωρούσαν κατά καιρούς σε δηλώσεις «διαφοροποίησης» με την πολιτική Γ. Παπανδρέου, καταρρέουν και οι τελευταίες αυταπάτες για «εντός των τειχών» αντιπολίτευση στα αντεργατικά μέτρα. Το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» γίνεται με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο συνένοχο με τις κυβερνητικές επιθέσεις.

Θα έχει μήπως διαφορά η καταστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων εργαζόμενων, φτωχομεσαίων αγροτών, φοιτητών κ.λ.π. και το κυνηγητό των μεταναστών επειδή ο Παπουτσής (ένας πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ!) αντικατέστησε τον Χρυσοχοϊδη; Ή θα αποκτήσει η κυβέρνηση της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης «κοινωνικό προφίλ» επειδή συμμετέχει και …η Άννα Νταλάρα; Θα αντιμετωπιστεί μήπως το πρόβλημα της ανεργίας με …μαζικές προσλήψεις στο υπουργικό συμβούλιο που έφτασε στα 49 μέλη; Τι απέγινε η «μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση» που τόσο πολύ υμνήθηκε από τους (κατ’ επάγγελμα) θαυμαστές του Γ. Παπανδρέου;Πρόκειται στην ουσία για έναν ανασχηματισμό αντεργατικής επίθεσης με στόχο την εφαρμογή του «επικαιροποιημένου» Μνημονίου: εκτός από το μισθό, την ασφάλιση, το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία, τα οποία θα δεχθούν νέα πλήγματα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να αναμένουν σκληρή επίθεση στην Υγεία, στην Παιδεία, σε κάθε σφαίρα της ζωής τους.

Ο ….αναΔουΝουΤισμός έρχεται αμέσως μετά από την ανακήρυξη των υποψήφιων περιφερειαρχών και Δημάρχων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Υποψηφίων που επιδιώκουν την συνεργασία, τόσο με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ (πχ ο υπουργός της ΝΔ Π. Τατούλης στην Πελοπόννησο αλλά και ο Γ. Σγουρός, ο υπέρμαχος των ρατσιστικών επιθέσεων στην Αττική) όσο και με την Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη και τους Οικολόγους Πράσινους (πχ Καμίνης, Μπουτάρης), με στόχο την διαφύλαξη των κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών υπέρ των μέτρων και του Μνημονίου. Με δεδομένη την συνέχιση της ίδιας κυβερνητικής πολιτικής με οδηγό τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παλέψουν για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Η μόνη διέξοδος είναι το μαζικό πολιτικό κίνημα ανατροπής των εργαζόμενων και μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ κινείται σε αυτή τη προοπτική και στις επερχόμενες περιφερειακές -δημοτικές εκλογές θα δώσει τη μάχη για να εκφραστεί η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής με κατεύθυνση που θα συγκρούεται με το πυρήνα της πολιτικής του κεφαλαίου απαιτώντας: την στάση πληρωμών και την διαγραφή του ληστρικού χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, τη ρήξη με την ΟΝΕ και την ΕΕ, το πάγωμα των απολύσεων, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της διάλυσης της δημόσιας Παιδείας και Υγείας. Καλούμε σε δυναμική παρουσία στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη. Καμιά αναμονή, καμιά ανακωχή με την κυβέρνηση Μνημόνιου ΕΕ-ΔΝΤ- κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου