Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Η ληστεία δε θα περάσει...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
(δημόσιου-ιδιωτικού τομέα)


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, πολίτες της Πρέβεζας.

Τα πρόσφατα βάρβαρα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μειώσεις μισθών και δώρων Πάσχα, αδείας, Χριστουγέννων στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, αυξήσεις ΦΠΑ, αυξήσεις στα καύσιμα, επιβολή φόρων ακόμα και στη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αυξήσεις έμμεσων φόρων), πλήττουν όχι μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αλλά όλα τα φτωχά και λαϊκά στρώματα. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ανάλογης μορφής μισθολογικά και άλλα μέτρα θα προσπαθήσουν, σύντομα, να επιβάλλουν και στους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα. Μέσα στον Μάιο θα επιχειρήσουν την νομοθετική κατοχύρωση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την μείωση των συντάξιμων αποδοχών μας.

Πολύ σύντομα θα φέρουν νομοσχέδια που θα απολύουν χιλιάδες εργαζομένους από το δημόσιο και θα απελευθερώνουν τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, θα καταργούν κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης.

Η φτώχεια και η οικονομική δυσπραγία θα απλωθεί σαν πανώλης πάνω στη κοινωνία μας. Στη συνέχεια η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ποινικοποίηση και καταστολή των κινητοποιήσεων -που αναπόφευκτα θα ξεσπούν ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της- στο όνομα της «πάταξης μιας εγκληματικότητας» που θα είναι αποτέλεσμα του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος που προκαλούν τα αντιλαϊκά της μέτρα!

Επιπλέον είναι ολοφάνερο ότι θα μειωθεί δραματικά από το Πάσχα και μετά ακόμη περισσότερο η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων. Η μείωση του τζίρου και τα «λουκέτα» θα πέσουν σαν επιδημία στη πόλη μας.

Λένε ψέματα ότι τα μέτρα αυτά τα παίρνουν για να μειώσουν τα χρέη και τα ελλείμματα. Τα μέτρα αυτά τα παίρνουν για να μειώσουν το μισθολογικό κόστος, να καταργήσουν τα εργατικά δικαιώματα και να δώσουν τη δυνατότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους τραπεζίτες να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Αν ήθελαν να μειώσουν τα ελλείμματα και τα χρέη ξέρουν πολύ καλά από που έπρεπε να τα πάρουν. Τεράστια είναι τα κέρδη όλα τα χρόνια των μεγαλοεπιχειρηματιών των εφοπλιστών και των τραπεζιτών.

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα ισοπεδώσουν κάθε κατακτημένο με αγώνες δικαίωμα! Η μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών θα γίνει είδος υπερπολυτελείας.

Και υπάρχει μόνο ένας δρόμος να τους σταματήσουμε

Ο ανυποχώρητος ενωτικός ταξικός αγώνας που θα στοχεύει:

Æ Στην ανάκληση και κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων

ÆΣτην αποτροπή των νέων ακόμη πιο βάρβαρων μέτρων.

Æ Στην κατάργηση του Προγράμματος Σταθερότητας και την σύγκρουση με την κυβέρνηση και την Ε.Ε

Στην ανάπτυξη μιας νέας ταξικής ενότητας μέσα στο κίνημα των εργαζομένων, κόντρα στη λογικές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, για να επιστρέψει ο παραγόμενος πλούτος της χώρας στα χέρια και στα σπίτια αυτών που τον παράγουν και όχι στα χέρια και στα σπίτια μιας ισχνής μειοψηφίας εκμεταλλευτών-καπιταλιστών

Επιτροπές αγώνα παντού! Σε κάθε πόλη σε κάθε γειτονιά σε κάθε χώρο δουλειάς. Αγωνιστικός συντονισμός σωματείων και συλλόγων. Ανυπακοή και σύγκρουση σε όλα τα μέτωπα. Να συνεχίσουμε με διαδηλώσεις, καταλήψεις και απεργίες

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Μπορούμε να νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου