Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εργαζόμενες, οι

Τη Τετάρτη 3/3/2010 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση-παρωδία των εκλεγμένων αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας.

Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συναίνεση των ΝΔ-ΛΑΟΣ αποφάσιζε να καρατομήσει τα εναπομένοντα δικαιώματα των εργαζομένων, με τις απολύσεις την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία στην Πρέβεζα να τσακίζουν κόκαλα, οι σύνεδροι των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ προβοκάρανε τη γενική συνέλευση με τρόπο ανεκδιήγητο αποχωρώντας σταδιακά από τη διαδικασία(ενώ πραγματοποιούνταν οι ομιλίες) αφού πρώτα ψηφίζανε τον «απολογισμό» της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου. Όταν πάνω από το 50% των συνέδρων την είχε κάνει από την αίθουσα αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε από την «διαδικασία» και να απέχουμε από τη ψηφοφορία όπως έπραξε και η ΔΑΣ. Ο εκφυλισμός που πάνε να επιβάλλουν στα σωματεία δεν έχει όρια. Ο στόχος τους ήταν προφανής:προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τη συζήτηση γύρω από τα προβλήματα των εργαζομένων και να μπλοκάρουν αποφάσεις για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί το τακτικό συνέδριο της στις 18-20 Μάρτη στη Χαλκιδική. Ενώ κυβέρνηση-Ε.Ε-κεφάλαιο λεηλατούν τις ζωές μας οι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι το ρίχνουν στο συνεδριακό τουρισμό.

Εργαζόμενες,οι

Η ΓΣΕΕ είναι στο κόλπο. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την αριστοκρατία της ΓΣΕΕ. Πρέπει να πάρουμε τα συνδικάτα και τους αγώνες στα χέρια μας. Με γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και πρωτοβουλίες συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων να συγκρουστούμε με την κυρίαρχη πολιτική και να οργανώσουμε των αγώνα για την ανάκληση των αντιλαϊκών μέτρων και την ανατροπή του συμφώνου σταθερότητας με διαδηλώσεις, καταλήψεις και απεργίες.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου