Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

3 ΙΟΛΙΟΥ 2013


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

παλλαϊκός –πανεργατικός ξεσηκωμός παντού

 

Δεν χρειάστηκαν παρά έξι μήνες για να αποκαλυφθεί η νέα ιδιοκτησία της ΔΩΔΩΝΗΣ. Πρόκειται για στυγνούς επιχειρηματίες, που αδιαφορούν για τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους, για την ντόπια παραγωγή, για τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού και την ομαλή λειτουργία της πρώην κρατικοσυνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας. Προϊόντα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έχουν φύγει το τελευταίο πεντάμηνο στο εξωτερικό,  έχουν εισπραχθεί και δεν έχει επιστρέψει τίποτα στη περιοχή. Δεν πληρώνουν τους κτηνοτρόφους και θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική με κάθε κόστος.

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τη κρίση τους, για να δημιουργήσουν νέους δρόμους και όρους κερδοφορίας αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους. Αυτό κάνουν και στην Ήπειρο σε όλους τους κλάδους, συνεργαζόμενοι με τις τράπεζες, τους ντόπιους καπιταλιστές, το πολιτικό τους προσωπικό, τη λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη γραφειοκρατία του εργατικού κινήματος. Πλάτη σε αυτή τη πολιτική βάζουν τα απομεινάρια των Διοικήσεων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και των μεγάλων συνεταιριστικών βιομηχανιών.

Όλα αυτά τα παράσιτα συμμετέχουν στο ιστορικό ξαναμοίρασμα της πίτας σε βάρος των εργατικών-λαϊκών αναγκών. Το μοίρασμα αυτό  περνάει μέσα από τα ξεπουλήματα δημόσιου πλούτου και αγαθών (παιδεία-υγεία-ασφάλιση), από την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων (απαξίωση συνεταιριστικών επιχειρήσεων, κλείσιμο επιχειρήσεων) και τη διάλυση της εργασίας. Ήδη τα μεροκάματα έχουν πέσει 30% ενώ στόχος τους είναι να επιβάλουν 300-500 ευρώ συντάξεις και μισθούς παντού. Θα βγάλουν τα πάντα στο σφυρί. Άλλοι για να κερδίσουν και άλλοι για να σώσουν το τομάρι τους. Σπέρνουν τη βαρβαρότητα και είναι αδίστακτοι.  Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η μείωση της παραγωγής, ούτε τα απλήρωτα προϊόντα των παραγωγών, ούτε η απλήρωτη εργασία, ούτε τα κλεισίματα επιχειρήσεων, ούτε η ανεργία.

 Ίσα-ίσα που οι απολύσεις επιδοτούνται μέσω των φαλιρισμένων ιδιωτικών τραπεζών οι οποίες προτείνουν διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για να σώσουν επιχειρηματικές ή συνεταιριστικές δραστηριότητες, με λεφτά που έχουν πάρει από το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού μέσω των συνεχιζόμενων ανακεφαλαιοποιήσεων τους. Πρωτεργάτης σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ είναι η Τράπεζα Πειραιώς η οποία πήρε για ένα κομμάτι ψωμί την ΑΤΕ και πάει να λεηλατήσει την περιουσία των αγροτών, παραδίδοντας πλήρως την αγροτική παραγωγή στο ντόπιο και πολυεθνικό κεφάλαιο διαλύοντας τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζομένων στη περιοχή και εξόφληση των κτηνοτρόφων τώρα. Κρατικοσυνεταιριστική ΔΩΔΩΝΗ  με επανακρατικοποίηση της ΑΤΕ χωρίς καμιά αποζημίωση. Να ανατρέψουμε τα νέα αφεντικά της ΔΩΔΩΝΗ και να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά του πλούτου που παράγουμε.

Η μάχη αυτή, είναι μάχη επιβίωσης και περνά μέσα από την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες και λογικές διαπραγμάτευσης με αυτούς που ρημάζουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Για να επιβιώσει ο λαός πρέπει ΤΩΡΑ το κεφάλαιο να  χάσει εξουσία,  ιδιοκτησία και κέρδη. Απαραίτητοι όροι είναι η ανατροπή της συγκυβέρνησης, η  διαγραφή του χρέους, η έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εθνικοποίηση-κρατικοποίηση με εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση, των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

·          Για να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος πρέπει να κάνουμε πέρα τους αγροτοβιομήχανους, τους τραπεζίτες, να χτίσουμε τους δικούς μας παραγωγικούς συνεταιρισμούς κόντρα στις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, να ελέγχουμε εμείς και όχι να μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε.

·          Με μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά, με αγωνιστικό μέτωπο και κίνημα ρήξης με την πολιτική του κεφαλαίου. Για να ανοίξει ο δρόμος για το επαναστατικό πέρασμα της εξουσίας και του πλούτου στα χέρια των παραγωγών του. Για την εξουσία του εργαζόμενου λαού, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Για την ριζική λύση του σύγχρονου αγροτικού ζητήματος και όλων των προβλημάτων μας, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

 

                                                                            ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπικές επιτροπές Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου