Κυριακή 31 Μαρτίου 2013



Νίκη στον αγώνα για γη κι ελευθερία
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της Χαλκιδικής από την κυβέρνηση και την εταιρία Ελληνικός Χρυσός. Η επιβολή αστυνομοκρατίας με τις μαζικές  προσαγωγές και η προσπάθεια κατασκευής ενόχων σε συντονισμό  με την αισχρή προπαγάνδα των ΜΜΕ, έχει σκοπό να στείλει το μήνυμα στους Χαλκιδικιώτες, αλλά και σε όλο το λαό πως όποιος αγωνίζεται είναι ένοχος. Ο μακρόχρονος αγώνας του δείχνει πως δεν μπορεί εύκολα να τρομοκρατηθεί. Η κυβέρνηση των μνημονίων και των επιστρατεύσεων, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, προσπαθεί να κατασκευάσει ενόχους για να επιβάλει την πολιτική της εξαθλίωσης. Οι μόνοι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της εκρηκτικής κατάστασης,  που έχει διαμορφωθεί στη Χαλκιδική είναι αυτοί που ξεπούλησαν τα βουνά της Χαλκιδικής στο κεφάλαιο, αυτοί που έδωσαν έγκριση σε ένα καταστροφικό έργο, αυτοί που εγκατέστησαν ιδιωτικούς στρατούς στα βουνά της και τρομοκρατούν τους κατοίκους, αυτοί που τάζουν ελάχιστες θέσεις εργασίας με συνθήκες γαλέρας για να καταστρέψουν χιλιάδες άλλες.
 
           Το επιχείρημα της ανάπτυξης μέσω του έργου σαν απάντηση στη κρίση και την ανεργία δεν πείθει κανένα. Η πρόταση του σημαίνει μόνο κέρδη για τους χρυσοθήρες και καταστροφή για την περιοχή. Όχι μόνο οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται κλείνουν χιλιάδες άλλες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και η ίδια περιβαλλοντική ερήμωση καταστρέφει κυριολεκτικά τις ζωές των κατοίκων.
Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ θέλει να διαγράψει ολόκληρες γενιές φτωχοποιώντας και υποβαθμίζοντας τις ζωές τους. Η απάντηση στην πολιτική του κεφαλαίου και τους απολογητές της θα είναι η αγωνιστική ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και των αγωνιζόμενων κατοίκων στην κατεύθυνση της ανατροπής. Η εργατική τάξη μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί και να ανοίξει το δρόμο της χειραφέτησης της, μόνο σε ρήξη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των αφεντικών.

          Καλούμε το λαό της Πρέβεζας να συμπαρασταθεί στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής μέχρι να ακυρωθεί το έργο και να αποκατασταθούν οι καταστροφές που έχει προκαλέσει η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Κάθε βουνό, κάθε πόλη και χωριό, κάθε σπίτι πρέπει να γίνει οχυρό στην μάχη ενάντια στα μεταλλεία και την καταστροφή της Χαλκιδικής. Κάθε βουνό, κάθε πόλη και χωριό, κάθε σπίτι κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει οχυρό στην μάχη ενάντια στα μνημόνια, την εξαθλίωση και την καταστολή.

 
antarsya-preveza.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου