Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013


ΚΑΤΩ Η ΑΘΛΙΑ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

Μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών και των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ είναι φανερό και στους πιο δύσπιστους ακόμη ότι ο κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Δεν έχουν καμία αναστολή οι εξτρεμιστές του κυβερνητικού τραστ να διαχειρίζονται τις τύχες μας με τον πλέον βάρβαρο και αντιδημοκρατικό τρόπο. Επιχειρούν να μετατρέψουν τη χώρα σε "ειδική ευρωπαϊκή οικονομική ζώνη", φτώχειας, ανεργίας και εξαθλίωσης και τους εργαζόμενους σε ένστολους τροφίμους ενός ιδιότυπου Γκουαντανάμο. Όσοι αντιστέκονται είναι εχθροί του καθεστώτος και κάθε αντίσταση ποινικοποιείται.

Χθες οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι Ναυτεργάτες. Φτάνει! Με  το αιτιολογικό ότι μπορεί να "τρομάξουν οι αγορές", αύριο μπορεί να απαγορεύσουν ακόμη και τις δημόσιες συναθροίσεις. Είναι τόσο αδίστακτοι και τόσο συντονισμένοι με την αντίληψη και τη λογική της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής που γίνονται επικίνδυνοι και εκτός κάθε ορίου. Ακόμη και το Σύνταγμα στο όνομα του οποίου ορκίστηκαν, έχει μετατραπεί σε "όρκο αίματος" για την τάξη που υπηρετούν, τους δανειστές, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Οι στοιχειώδεις πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες αμφισβητούνται με σαφήνεια και ευθέως από την κυβέρνηση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει την απεργία, τη διαδήλωση, το δικαίωμα να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους
Στη διαρκή και απροκάλυπτη πρόκληση της κυβέρνησης η απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι μία απεργία ξέπνοη και ανοργάνωτη. Χρειάζεται κάθε αγωνιζόμενος κλάδος να στηρίζεται από το σύνολο της εργατικής τάξης, έμπρακτα. Χρειάζεται ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει με αυτοπεποίθηση, δυναμικά και με διάρκεια. Χρειάζεται να προσπεράσει τους άσφαιρους λεονταρισμούς της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που αρνούνται πεισματικά να οργανώσουν άμεσα και αποφασιστικά την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Η μόνη δυνατότητα είναι η οργανωμένη απάντηση των σωματείων, των συνελεύσεων, του συντονισμού των αγώνων και των απεργιών σε ένα ποτάμι που θα παρασύρει τις αυταπάτες, θα  τονώσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση του εργαζόμενου λαού. Εμπρός να κάνουμε τη γενική απεργία στις 20 Φλεβάρη ξεκίνημα για νέους συντονισμένους και νικηφόρους απεργιακούς αγώνες διαρκείας ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα!
H οργή του λαού θα γίνει φουσκωμένο ποτάμι και θα τους παρασύρει. Δεν μας ξεγελάν μιλώντας μας για μονόδρομους. Υπάρχει κι άλλος δρόμος και θα τον ακολουθήσουμε: Το χρέος είναι δικό τους και δεν θα το πληρώσουμε. Έξω από τη σιδερένια φυλακή του ευρώ και της Ε.Ε., θα πάρουμε πίσω τις τράπεζες, τα χωράφια, τα εργοστάσια και τις ζωές μας, για να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν και να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους. Δεν θα φοβηθούμε, δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα φύγουμε μετανάστες, θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε!

Σε δρόμους, εργοστάσια, χωράφια και σχολεία, ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

 

Όλες και όλοι στην απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ  ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 

                                                   
Τοπική Επιτροπή Πρέβεζας                             http://antarsyapreveza.blogspot.gr/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου