Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013


ΔΩΔΩΝΗ: ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ…

Λαέ της Ηπείρου,

Όσοι δώσανε με συνέπεια τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ είχανε προειδοποιήσει για της συνέπειες της ιδιωτικοποίησης σε βάρος των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Για πρώτη φορά από το 1964 δεν ανακοινώθηκαν τιμές για τη νέα χρονιά. Δεν δόθηκαν τα πριμ ως εκκαθάριση, ούτε φυσικά οι προκαταβολές που έπαιρναν οι παραγωγοί.

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΓΝΟ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ  ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ…

Στο τέλος της χρονιάς που μας πέρασε, η διοίκηση της ιδιωτικής ΑΓΝΟ έκανε αίτηση για την ένταξη της επιχείρησης στο πτωχευτικό άρθρο 99. Η κρατικοσυνεταιριστική ΑΓΝΟ οδηγήθηκε στο πλήρες ξεπούλημά της το 2003 στην εταιρεία «Κολιός», ενώ ήταν ολοκάθαρη από χρέη(δεν χρωστούσε πουθενά). 330 εργαζόμενοι, που είναι ήδη απλήρωτοι για 3 μήνες, απειλούνται να βρεθούν στο δρόμο.

Από αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να καταλάβουν ότι η υποταγή και η μοιρολατρία οδηγούν σε αδιέξοδο …

Λαέ της Ηπείρου,

Οι υποσχέσεις και οι «εκτιμήσεις» των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, της περιφερειακής  διοίκησης, των γραφειοκρατών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών καταρρέουν.

Η ΔΩΔΩΝΗ δεν ανήκει σε αυτούς που την πήρανε τζάμπα, οι οποίοι μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ρημάζουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αγροτοκτηνοτρόφους και ολόκληρο το λαό. Η ΔΩΔΩΝΗ δεν ανήκει σε αυτούς που ήρθαν για να κάνουν πλιάτσικο στην περιοχή κατ’ εντολή της συγκυβέρνησης και της τρόικας οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τους κτηνοτρόφους ότι παρέλαβαν καμένη γη.

Η κρατικοσυνεταιριστική ΔΩΔΩΝΗ κράτησε ζωντανά τα χωριά και την ύπαιθρο. Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, θα οδηγήσει σε απολύσεις και τρομοκρατία για τους εργαζόμενους, σε μείωση των τιμών για τους παραγωγούς, σε ξεκλήρισμα των κτηνοτρόφων και σε αμφιβόλου ποιότητας και πανάκριβα γαλακτοκομικά προϊόντα για το λαό.

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο αγώνας συνεχίζεται για  να φύγουν  οι «επενδυτές» από τη ΔΩΔΩΝΗ, για μια κρατικοσυνεταιριστική επιχείρηση με πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς στα χέρια των παραγωγών, για μια γαλακτοβιομηχανία που θα λειτουργεί με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, φάρος για την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή στην περιοχή της Ηπείρου, με μια εθνικοποιημένη, κρατικοποιημένη ΑΤΕ.

Η πρότασή μας αυτή είναι ενταγμένη στο συνολικό αγώνα για την ανατροπή της συγκυβέρνησης, τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με παλλαϊκό πανεργατικό ξεσηκωμό.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηπείρου καλεί τους κτηνοτρόφους να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις των συνεταιρισμών και των συλλόγων που συμμετέχουν, να προκαλέσουν συνεδριάσεις του περιφερειακού και των δημοτικών συμβουλίων,  να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα, να συνεχίσουν με τον τρόπο που λειτούργησαν και έδρασαν το προηγούμενο διάστημα συνεχίζοντας  τον αγώνα.

Όλοι μαζί: αγροτοκτηνοτρόφοι και λαός της Ηπείρου με μια φωνή και μια γροθιά να κόψουμε τα χέρια αυτών που άρπαξαν τη ΔΩΔΩΝΗ (Συγκυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, αγοραστές και το τοπικό πολιτικό προσωπικό).

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Το σύνθημα παραμένει ζωντανό:

Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΛΑΟ!

ΓΕΝΑΡΗΣ 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου