Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012


Η τρομοκρατία και οι απαγορεύσεις δεν περνάνε! Το λόγο έχει ο κυρίαρχος λαός! Έξω η Μέρκελ, έξω η ΕΕ και το ΔΝΤ!
Με χουντικής έμπνευσης ανακοίνωση ο αστυνομικός διευθυντής της Αττικής σαν άλλος κατοχικός διοικητής απαγορεύει τις δημόσιες συγκεντρώσεις στη διαδρομή και τους χώρους που θα βρεθεί η ανεπιθύμητη για το λαό Γερμανίδα καγκελάριος στην αυριανή της επίσκεψη. Η προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια της καταστολής σε εργατικές κινητοποιήσεις, των προληπτικών προσαγωγών, της καλλιέργειας του φόβου και της τρομοκρατίας με τη βοήθεια των ναζιστικών συμμοριών.
Η κυβέρνηση των προσκυνημένων, εκτός από κατάπτυστη, είναι και γελασμένη, αν νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει το λαό. Είναι φανερό πως ο Σαμαράς και οι συνένοχοι της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία, την οποία άλλωστε αντιμετωπίζουν σαν εχθρό. Ό,τι και αν αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες των γραφείων τους, όσο φοβερίζουν με την προπαγάνδα, θα πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και όλης της Ελλάδας η δίκαιη οργή και το μίσος για την πολιτική που ισοπεδώνει τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, την ελευθερία και τα όνειρα του λαού και των εργαζομένων.
Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το λαό να διαδηλώσει ενάντια σε στην κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ και ότι εκπροσωπεί η Μέρκελ, τα Μνημόνια και την κοινωνική καταστροφή που φέρνουν.
Αύριο η αδούλωτη Αθήνα θα τιμήσει αγωνιστικά την επέτειο του τέλους της ναζιστικής Κατοχής στις 12 Οκτώβρη του 1944, διαδηλώνοντας στους δρόμους της πόλης για να μην περάσουν τα μέτρα, για να ξηλωθούν τα προηγούμενα, για να απελευθερωθούμε από το Μνημόνιο, το χρέος, την ΕΕ και το ευρώ.
Για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις που με αίμα και θυσίες επιβλήθηκαν από τον αγωνιζόμενο λαό στην κοινωνία την εργασία τη δημοκρατία.
Για να αλλάξουμε τη ζωή φέρνοντας τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.
 .......................................................................


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιούνται από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, υπό την αιγίδα ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης παρουσιάστηκαν από διάφορες πλευρές, ως προσπάθεια άμβλυνσης του προβλήματος της ανεργίας. Τα προγράμματα αυτά έχουν εγκλωβίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, που η προσπάθεια ανύψωσης των δεικτών κερδοφορίας του κεφαλαίου τους πέταξε και συνεχίζουν να τους πετούν στο περιθώριο της κοινωνίας, στην εξαθλίωση, στα όρια της επιβίωσης και στην απελπισία. Μια απελπισία, την οποία επιχειρούν να ανακυκλώσουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου προκειμένου να γίνει ο δούρειος ίππος για την επιβολή ενός κοινωνικού μεσαίωνα που εδώ και αρκετό καιρό σχεδιάζεται από κοινού από τα διάφορα κυβερνητικά σχήματα της χώρας μας, το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο καθώς και τους υπερεθνικούς οργανισμούς τους, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Τα προγράμματα αυτά όμως, δεν αποτελούν τίποτε άλλο από μια ακόμη προσπάθεια άλωσης των  συλλογικών συμβάσεων  και την αντικατάστασή τους με «νομότυπο» τρόπο και με την σφραγίδα του κράτους και του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ, με συμβάσεις πείνας και βαρβαρότητας. Ρόλο δε σε αυτό το μεγάλο στοίχημα δεν καλείται να παίξει μόνο η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που επάξια πλέον  μεταμορφώνεται  σε εργοδότη, αλλά όλοι οι «φίλοι» των αστικών κέντρων εξουσίας, δηλαδή μια σειρά Μ.Κ.Ο και εργολάβοι. Ένας ρόλος που θα ανταμείβεται ίσος και αδρά, μιας και ένα μέρος των χρημάτων πηγαίνουν στις τσέπες των Μ.Κ.Ο., των εργολάβων και των υψηλόβαθμων στελεχών του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων. Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ συμβάλλει στη λογική μοιράσματος της φτώχειας, στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και στην αποδοχή της απλήρωτης εργασίας.  Η πολιτική τους αυτή αποτελεί συνέχεια των κατάπτυστων προγραμμάτων stage. Άξιος ο μισθός τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας απαιτεί να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.. Από την άλλη καλεί όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, να δημιουργήσουν εργατικές συσπειρώσεις και συλλογικότητες για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, και να οργανώσουν την κοινή τους δράση με όλη τη θιγόμενη πλειοψηφία για να καταργήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Για να πάρουμε σήμερα τα μεροκάματα που μας κλέβουν διεκδικώντας τη ζωή και την κοινωνία που μας ανήκει. 
Στη μάχη αυτή κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος.
το συντονιστικό της τοπικής επιτροπής Πρέβεζας.
.........................................................................

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου : Στη Σάμο δεν περνάει ο φασισμός
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου χαιρετίζει την πολύ πετυχημένη αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργάνωσαν τη Κυριακή 7/10, αντιφασίστες και αντιφασίστριες απ’ όλη τη Σάμο και κυρίως από τη σπουδάζουσα νεολαία.
Η συγκέντρωση έσπασε το φόβο που σκορπάει η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής στο ΤΘΤΦΗ τη Σάμο και την μεγάλη αντιφασιστική της παράδοση, αν δεν έπαιρναν την απάντηση που τους αρμόζει.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε να μην περάσει η προσπάθεια των φασιστών να εκμεταλλευτούν την απόγνωση που νιώθουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι μικρομαγαζάτορες από την νέα επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τη προσπάθειά τους να αποδώσουν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες πολέμου την αιτία για την φτώχεια και την ανεργία. Για την φτώχεια και τα λουκέτα φταίνε οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η Ευρωπαϊκή Ένωση που κάνουν τα πάντα για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια χώρα όπου ο μισθός θα φτάσει να είναι 200 ευρώ ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογούνται ελάχιστα. Μια χώρα παράδεισο για τις επενδύσεις και κόλαση για τους εργαζομένους. Δεν θα τους περάσει!
Το «κέντρο φιλοξενίας» στη λειτουργία του οποίου υποτίθεται ότι αντιτίθεται ο θλιβερός θίασος της Χρυσής Αυγής, μόνο χώρος φιλοξενίας δεν είναι, αφού στην πραγματικότητα αποτελεί ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης εργατών που σκοπό έχει να τους στερήσει κάθε πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα και ταυτόχρονα να τους ρίχνει στην αγορά εργασίας με τους χειρότερους όρους. Η κυβέρνηση δημιουργεί σε όλη τη χώρα παρόμοια κέντρα, την στιγμή ακριβώς που θα έπρεπε να αποσύρει την υπογραφή της από τη συμφωνία ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 που μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα-«παγίδα» εγκλωβισμού μεταναστών, και να τους δώσει τη δυνατότητα να προωθηθούν στις υπόλοιπες χώρες όπου αναζητούν εργασία, αλλά και να παραχωρήσει ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα σε όλο το πληθυσμό που επιθυμεί να διαμένει και να εργάζεται στην Ελλάδα. Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έρχεται με τη σειρά του να πάρει από τη Χ.Α. τη σκυτάλη της ακροδεξιάς δημαγωγίας για το «κέντρο», διοργανώνοντας τη Τετάρτη 10/10 τη δικιά του συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου καλεί τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς που στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσαν συνολικά το 45% του εκλογικού σώματος του νομού, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άρνησή τους να συνδιοργανώσουν μια ενωτική μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση του σαμιώτικου λαού. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προμηνύεται ακόμη πιο κρίσιμο με τη Χρυσή Αυγή να συμπληρώνει τα χτυπήματα των κυβερνήσεων, σκορπίζοντας τη σύγχυση μέσα στα λαϊκά στρώματα. Ο λαός μας πρέπει να οργανωθεί στους χώρους της δουλειάς του και στις γειτονιές του και σ’ αυτή τη διαδικασία της μαζικής αντίστασης θα πρέπει να γίνεται ξεκάθαρο ποιοι είναι μαζί του και αποτελούν ανυπόστατο κομμάτι του και ποιοι τον υπονομεύουν ύπουλα με την ακροδεξιά λαϊκίστικη δημαγωγία τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου καλεί τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς και όλες τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες που παλεύουν για την υπόθεση των εργαζομένων και για την καλυτέρευση των όρων της ζωής μας, στη δημιουργία ενός πλατιού ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο νησί.
·          ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ
·          ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
·          ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
·          ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου