Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση για τους μετανάστες στη Λούτσα Πρέβεζας


Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με το ΛΑΟΣ ετοιμάζεται να εφαρμόσει τη νέα ‘’μεταναστευτική πολιτική’’ της κτίζοντας ‘’Φράχτη του αίσχους στον Έβρο’’, δημιουργώντας πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης και προχωρώντας σε σκούπες σε όλη την χώρα, άλλο ένα καράβι με 36 πρόσφυγες και μετανάστες βούλιαξε ανοιχτά της Λούτσας 25/1.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες- ως οι σύγχρονοι κολασμένοι της γης- προσπαθούν να ξεφύγουν από την φτώχεια, τον πόλεμο και τις δικτατορίες των χωρών που προέρχονται. Ως απάντηση η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει από τη Βουλή ένα ρατσιστικό νομοσχέδιο που καταργεί την δυνατότητα χορήγησης ασύλου και μετατρέπει όσα στρατόπεδα δεν χρησιμοποιούνται σε στρατόπεδα κράτησης μεταναστών. Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες καταφέρουν να γλυτώσουν από τα συρματοπλέγματα, τον πνιγμό και τις περιπολίες της Frontex, θα πρέπει να περάσουν Ιερά Εξέταση (από την ΕΛ.ΑΣ και την Frontex) προκειμένου να αποδείξουν ότι …είναι πρόσφυγες. Η εφαρμογή του νόμου στην πράξη θα σημαίνει ακόμα περισσότερους πνιγμούς–δολοφονίες στις θάλασσες.

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης, συνάδει απόλυτα με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι η άλλη πλευρά του Μνημονίου. Την στιγμή που κλείνουν εργοστάσια, διαλύουν την υγεία και την παιδεία, κλείνουν παιδικούς σταθμούς, γυμνάσια, σχολεία κοινωνικές υπηρεσίες και τσακίζουν τις ζωές εκατομμυρίων η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη για την φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Είναι οι ίδιοι που στέλνουν στρατό στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Σομαλία για να ενισχύσουν τις επιδρομές του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα μειώνουν μισθούς και απολύουν χιλιάδες ανθρώπους.

Αντί να ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για τον φράχτη του αίσχους απαιτούμε η κυβέρνηση να φτιάξει νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές υπηρεσίες για όλους, ντόπιους και μετανάστες. Αντί να ξοδεύονται δισεκατομμύρια από την ΕΕ και την κυβέρνηση για την Frontex ζητάμε να δώσει λεφτά για το ασφαλιστικό και τα ταμεία και να μειώσει την ανεργία και την φτώχεια.

Καλούμε το λαό της Πρέβεζας και όλους τους φορείς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες.


Ζητάμε:

- Καμία απέλαση. Να δοθεί η δυνατότητα (ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια κτλ) να μεταφερθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες όπου επιθυμούν οι ίδιοι.
- Πολιτικό άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μέτωπο ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο. Πλήρη εργασιακά, δημοκρατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
- Ανυπακοή στις επιταγές Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ.

Αντ.Αρ.Συ.Α τε Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου