Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

«Aυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα.

Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες.

Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν»

Μπέρτολτ Μπρέχτ


Δίνεται «εθνική μάχη»;

Καθημερινά, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΕΕ, ΜΜΕ, όλος αυτός ο συρφετός της αστικής εξουσίας, μας βομβαρδίζουν με την αναγκαιότητα των σκληρών μέτρων για να ξεπεραστεί η κρίση και να ορθοποδήσει η «εθνική οικονομία».

Τι συμβαίνει όμως στ’ αλήθεια;

Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης ομολογείται ότι από τις 10,7 εκατοστιαίες μονάδες του ελλείμματος το 2009 οι 6,5 οφείλονται σε έσοδα που δεν εισπράχτηκαν και όχι σε δαπάνες. Με απλά λόγια το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν είναι πρόβλημα δαπανών και γενναίων παροχών που «απολαμβάνουν» οι εργαζόμενοι, αλλά μειωμένων εσόδων λόγω της μείωσης του φορολογικού συντελεστή του κεφαλαίου και φυσικά λόγω ποικιλότροπης φοροδιαφυγής. [Την τετραετία 2004 – 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις € σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις (τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων). Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις € και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δις. Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις € από ΦΠΑ. Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις € ετησίως. Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις € στο δημόσιο].

Υπάρχει πλούτος;

«Λεφτά υπάρχουν»; για να θυμηθούμε την προεκλογική ρήση του Παπανδρέου

Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%.

30.000 Έλληνες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις € ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα ‘ναι.

Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις € το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007.Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκατ. €. Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις € στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.

Ας θυμηθούμε και τα 28 δις που δόθηκαν σε μια νύχτα για την επανάκαμψη των δύσμοιρων τραπεζών. Ας δούμε επίσης πόσο δύσμοιρες ήταν πραγματικά οι τράπεζες:

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15%.

Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29,7%

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε κατά 460,6% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97%

Η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 40,57%

Να το πούμε καθαρά: Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα αλλά είμαστε δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι. Δυο κόσμοι μέσα στην ίδια χώρα!

Από τη μια ο κόσμος μας: ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, συντάξεις των 400€ , μισθοί των 700 €, σύνταξη στα 67, δάνεια και κάρτες, τα φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,4 €, οι μειωμένοι μισθοί, η κατάργηση των συμβάσεων εργασίας, ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο, η αξιολόγηση-χειραγώγηση, η γενίκευση της ελαστικής ερασίας, η μείωση των μόνιμων διορισμών.

Κι απ’ την άλλη ο κόσμος τους: τραπεζίτες, επενδυτές, golden boys, βιομήχανοι κι εφοπλιστές,το πολιτικό τους προσωπικό(βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες), πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Prada και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι, in μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι, και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member. Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής, σαπίλας και παρακμής.

Η επίθεση στους εργαζόμενους έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Με όπλο την κρίση, το κεφάλαιο (ελληνικό και ξένο) με τη βοήθεια και το άλλοθι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρεί να γυρίσει την εργαζόμενη πλειοψηφία στο μεσαίωνα.

Στόχος τους είναι ο εσωτερικός εχθρός, οι εργαζόμενοι.

Καμιά εθνική μάχη δεν δίνεται, διεξάγεται σκληρός ταξικός πόλεμος!


Ο μύθος και η τρομοκρατία της χρεοκοπίας

Για ολόκληρη την τελευταία δεκαετία τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας είναι σαφώς χειρότερα από της Ελλάδας. Πολλές χώρες της ευρωζώνης ξεπερνούν την Ελλάδα στο συνολικό χρέος (η Ολλανδία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία).

Συμπέρασμα: Δεν αρκούν τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος για να χρεοκοπήσει μια χώρα. Μας παραμυθιάζουν για να συναινέσουμε.


Τι να κάνουμε;

Δεν έχουμε την πολυτέλεια της άσφαιρης κριτικής και της ανέξοδης γκρίνιας.

Δεν γίνεται να παραμένουμε στις κοντόφθαλμες και μικρόψυχες αντιλήψεις «να μην ταυτιστούμε με τους εφοριακούς και να μη καπελωθούμε από τους τελωνειακούς απεργώντας μαζί τους» τη στιγμή που δεχόμαστε ολοκληρωτικό πόλεμο.


* ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ
* ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
* ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΣΕΙΣ-ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ. ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
* ΜΕ ΜΙΑ ΝΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ-ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:30 π.μ ΣΤΟΝ ΟΤΕ


ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου