Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Επιστολή για τα ΚΤΕΛ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Ι. ΠΑΝΟΥ (Προέδρου των οδηγών ιδιοκτητών ΚΤΕΛ Πρέβεζας)

Μπήκα στον πειρασμό να γράψω ετούτη την επιστολή για δυο λόγους:

Α) Να αποκαταστήσω αλήθειες, και να αντικρούσω με αυτές, γραφόμενα του προέδρου του ΚΤΕΛ στην εφημερίδα ΤΟΜΗ στις αρχές του καλοκαιριού.

Β) Να κάνω γνωστό στους πολίτες αυτού του τόπου (μα και στις αρχές) πως στο ΚΤΕΛ υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που αντιστέκονται στην κάθε αδικία και στην κάθε σκοπιμότητα της ηγεσίας του ΚΤΕΛ.

Χωρίς να κουράσω μπαίνω κατευθείαν στο ζουμί.

Εδώ και τρία πλέον χρόνια στο ΚΤΕΛ έχει αναλάβει μια ηγεσία με «νέες ιδέες» για αναδιοργάνωση του οργανισμού. Η αναδιοργάνωση για να πετύχει έπρεπε (κατά την γνώμη τους) να θυσιαστούν, και να κοπούν τα ταξί πού με λιγοστά χρήματα έφερναν επιβάτες στους σταθμούς των ΚΤΕΛ με προορισμό την Αθήνα.

Έτσι περιοχές όπως η Βούλιστα Πανάγια, το Θεσπρωτικό, ο Μεσοπόταμος έμειναν λεία στο πέρασμα κάθε λαθραίου, και εμείς στην στέρηση των έστω και λιγοστών εσόδων σε δύσκολη εποχή.

Σαν να μην έφτανε αυτό προχώρησαν (χωρίς ιδιαίτερο λόγο)στην έξω από την πόλη μεταφορά των πρακτορείων Λούρου και ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ χωρίς σεβασμό στο επιβατικό μας κοινό.

Τα μηνύματα από το Λούρο; Μποϊκοτάζ-υπογραφές, μα και καθόλου κολακευτικά λόγια, για μας που δυστυχώς τα εισπράττουμε καθημερινά σαν εργαζόμενοι.

Στη Φιλιππιάδα; Οργή από τα γεροντάκια που αφήνουμε στο γήπεδο και κάνουν τρεις μέρες …περπατώντας να φτάσουν στο ΚέντροΥγείας. Χαίρουμε την υπομονή τους που ακόμα δεν μας έσπασαν το κεφάλι με την μαγκούρα τους!

Οι μαθητές των σχολείων έρμαια της ταχύτητας τον περαστικών οδηγών. Ζήτημα χρόνου το ατύχημα, το λέω και τρέμει η ψυχή μου… κτυπάω ξύλο!

Θέλετε την απάντηση και τον σεβασμό του προέδρου μας προς όλους αυτούς κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του δήμου Φιλιπιάδας; «Δεν είμαι υποχρεωμένος να έχω πρακτορείο μα αν με ζορίσετε θα το κάνω διερχόμενο το λεωφορείο».

Έτσι άμοιρε γέροντα μην ζορίζεσαι γιατί θα υποστείς τα χειρότερα! Πρόσεχε μόνο πως περνάς στον απέναντι δρόμο, γιατί θα δεις μόνο μιας την κόλαση από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ως αφορά το «καλό πρόσωπο» του ΚΤΕΛ, που το στραπατσάρουμε εμείς οι εργαζόμενοι... (και ιδιαίτερα μερικοί που αναζητούν την άνοδο τους δια μέσου αυτών) απαντώ:

Κανένας, μα κανένας μας δεν θα ήθελε την ζηλευτή σας θέση κύριε πρόεδρε όπως την έχετε καταντήσει. Γυρίσατε από λογιστής μετανοιωμένος.......... να μας σώσετε και σας πιστέψαμε...και σας ψηφίσαμε, σας κάναμε τρανό... Όμως δεν περιμέναμε ξανά να θέλετε να μας βάλετε κάτω από την μπότα σας! Όπως δεν περιμέναμε χωρίς ντροπή να σέρνετε τους συνάδελφους, σε γενική συνέλευση, με μοναδικό θέμα την εκμετάλλευση του κεντρικού σταθμού του ΚΤΕΛ από τον γιο σας, στερώντας θέσεις εργασίας (τέσσερις) σε αυτούς που έχουν ανάγκη του μεροκάματου.

Να όμως που σου στέρησαν την χαρά οι συνάδελφοι μου ψηφίζοντας ΟΧΙ!

Δεν το έβαλες κάτω (μπράβο σου) και επανέφερες ξανά το θέμα, παρακάμπτοντας την Γ.Σ. και παρέδωσες τα εκδοτήρια σε φίλο σου επιχειρηματία.

Ξέρω ότι με τα γραφόμενα μου θα στερηθώ την Φιλιππιάδα, και θα κοιμάμαι στο λιμάνι πάλι. Παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε εκ θέσεως να υπερετώ το ΚΤΕΛ, από το κλιμάκιο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, όπως άλλοι (φιλικά προσκείμενοι) συνάδελφοι. Μ’ έχει φάει το λιμάνι, εντελώς καταχρηστικά!

Ξέρω πως στην πλάτη μου θα πρέπει να αντέξω τις τιμωρίες, όπως και τους προηγούμενους μήνες θυμάστε;

Τώρα πια, όμως, δεν είμαι μόνος. Γίναμε τρεις γίναμε χίλιοι δεκατρείς, και αυτούς τους χίλιους δεκατρείς τους βγάζετε, κάθε λίγο και λιγάκι στην αναφορά κρατώντας τους από τα οχτακόσια τους ευρώ, πενήντα για κάθε μέρα ποινής τους.

Φτάσατε στο σημείο τιμωρίας συναδέλφου μου που έκανε το έγκλημα να μην εισπράξει εισιτήριο από φαντάρο όταν τον ένοιωσε πως δεν είχε χρήματα. Αυτό είναι το ευεργετικό σας πρόσωπο κύριε; και μην επικαλείστε στην εφημερίδα πως σε συνεργασία με τους δήμους βοηθάτε για την καλύτερη εξυπηρέτηση του νομού. (Ας είναι καλά το πρόγραμμα Θησέας που βοήθησε τους φουκαράδες μη έχοντες... των χωρίων μας).

Δεν θα συνεχίσω, γιατί αν αναφερθώ, περαιτέρω, θα πρέπει να καλύψω ολόκληρη την έκδοση της εφημερίδας, συν ότι όλοι στην Πρέβεζα θα μας δοξάζουν...

Τέλος να σας απαντήσω ότι ναι μεν έχει έδρα το ΚΤΕΛ στην Πρέβεζα, αλλά έχει και τα κλιμάκια της Φιλιπιαδας, - Λούρου και Θεσπρωτικού. Αλλά όσον αφορά την ισότητα εργασίας: οι ως φρόνιμοι...απολαμβάνουν το προνόμιο... Ως άτακτοι; το λιμάνι

Την παράγραφο αυτή ας μην την διαβάσει η επιθεώρηση εργασίας, όπως και κάτι απολύσεις εργαζόμενων (υπόθεση Σιαφάκα στο συνεταιρισμό θυγατρική του ΚΤΕΛ), ωράρια εργασίας, κάτι διαλείμματα γιατί αφορούν τον ιδιοκτήτη του λεωφορείου και όχι το ΚΤΕΛ...Έτσι δεν είναι προϊστάμενε;

Εδώ κλείνω με αυτά τα ολίγα, θα επανέλθω αν χρειαστεί με κάποιες σπάνιες επιστολές... α., και μην ξεχάσω, αν ακόμα απομένει κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο χωρίς δουλειά, πρότασή μου είναι να δώσουμε το σταθμαρχείο με ανάθεση [διαγωνισμό....] καθώς και τα λογιστήρια όπου συνωστίζονται τέσσερα ακόμα άτομα.

Έτσι πετυχαίνετε ο σκοπός... της «μείωσης εξόδων!».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΝΙΚΟΣ Ι. ΠΑΝΟΣ

Πρόεδρος των οδηγών ιδιοκτητών ΚΤΕΛ Πρέβεζας

ΥΓ Νομάρχη άνοιξε και ένα παράθυρο προς την πλευρά του νεκροταφείου, (όπου είναι το ΚΤΕΛ) μην κοιτάς την θάλασσα μόνο, υπάρχουν εκεί ζωντανοί που αντιστέκονται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου