Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Στις αρχές Ιούλη η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Πρέβεζας, πραγματοποίησε συνέλευση με θέματα τον απολογισμό της δράσης της τους τελευταίους μήνες και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της υγείας μέσω των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έγινε θετικός απολογισμός για την δράση της Παρέμβασης, με αίτημα την "ανέγερση νέου, αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην πόλη, χωρίς ΣΔΙΤ".
Η Παρέμβαση δήλωσε από την πρώτη στιγμή, κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε σκέψη και ενέργεια παραχώρησης δημόσιας περιουσίας, οπουδήποτε στο νομό, με οποιαδήποτε αντάλλαγμα, για την κατασκευή και λειτουργία νοσοκομείου μέσω των ΣΔΙΤ. Βρίσκεται σε συντονισμό με το σύλλογο εργαζομένων στο νοσοκομείο, και στηρίζει όλες τις δραστηριότητες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που έχει συγκροτηθεί από εργατικά σωματεία και συλλόγους.
Συζήτηση έγινε επίσης για τις κινητοποιήσεις για το γκρέμισμα κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Καμαρινιώτικα, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν στα μέτωπα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Πρωτοβουλίες που θα πρέπει να στοχεύουν στο ίδιο το σύστημα και ειδικά το πολιτικό του κέντρο. Την κυβέρνηση της ΝΔ, την ΕΕ, και το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος συζητήθηκε η εναντίωση της Παρέμβασης στην κατασκευή λιμενικού - αλιευτικού καταφυγίου στον Παντοκράτορα, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ενώ αποφασίστηκε η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τα θέματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου