Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για συλλήψεις μαθητών ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Θεσπρωτίας καταδικάζει τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των μαθητών του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.
Μετά τις διώξεις στους μαθητές στη Λαμία, στους οποίους επιβλήθηκαν πρωτοφανείς ποινές φυλάκισης, σειρά στην επιχείρηση τρομοκράτησης είχαν οι μαθητές στην Ηγουμενίτσα. 10 μαθητές του ΕΠΑΛ, που τελούσε υπό κατάληψη, συνελήφθησαν μέσα στο σχολικό συγκρότημα μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι διευθυντές του ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται.
Η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσει όσους διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Αντιμετωπίζει με αδίστακτο αυταρχισμό τον αγώνα των μαθητών ενάντια στις διατάξεις του “Νέου” Λυκείου, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας.
Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από την αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων, εντάσσει τους μαθητές στο “άλλο άκρο”, όπως και τους κατοίκους στη Χαλκιδική, τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, που συνεχίζουν τις απεργίες ενάντια στην “διαθεσιμότητα” και τη διάλυση των πανεπιστημίων, όσους παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, τους αντιφασίστες και όσους αντιστέκονται στην επιβολή των μνημονίων, προχωρώντας στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.
Η μόνη απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι ο συντονισμός και η κλιμάκωση με απεργίες και καταλήψεις διαρκείας (σε χώρους δουλειάς, δημόσια κτίρια, σχολές, σχολεία, πλατείες και δρόμους) για την ανατροπή της κυβέρνησης, την διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με ΕΕ – Ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο.
Καλούμε τους μαθητές, τους καθηγητές, τους γονείς και τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσει η καταστολή του μαθητικού κινήματος, πιάνωντας πάλι το νήμα των απεργιακών κινητοποιήσεων και καταλήψεων σε συντονισμό με όλους τους κλάδους βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται - Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Θεσπρωτιας 16-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου