Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

το τελευταίο διάστημα στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης, για την οποία δεν φέρουνε καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι, έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ απολύσεων, ελαστικοποίησης της εργασίας για να εξασφαλίσουν τη «βιωσιμότητα» των επιχειρήσεων. (Λες και όταν κερδίζουν παραπάνω τα μοιράζονται με τους εργαζόμενους!).

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

η εργοδοσία δεν αλλάζει. Είτε κερδίζει λιγότερα είτε περισσότερα πάντα προσπαθεί να μειώσει το «εργατικό κόστος» και να τρομοκρατήσει τον εργαζόμενο όταν τολμά να αναζητήσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στη βιώσιμη επιχείρηση (κατά τα λεγόμενα της διοίκησής της σε πρόσφατο άρθρο σε τοπική εφημερίδα) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΤΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ», έχουμε την απόλυση του συναδέλφου Γιώργου Σιαφάκα.

Εξαιτίας της αντιπαράθεσης στενού συγγενικού προσώπου του εργαζόμενου με τη διοίκηση της εταιρείας μεθοδεύτηκε σε βάρος του μια απαράδεκτη τακτική για να δικαιολογήσουν την απόλυση του. Πιο συγκεκριμένα:

Ο συνάδελφος είχε σύμβαση βοηθού λογιστή. Εδώ και 4 χρόνια δούλευε 8π.μ- 4 μ.μ και πολλές φορές πραγματοποιούσε διάφορες εργασίες και εκτός ωραρίου.

Η διοίκηση αποφάσισε να του αλλάξει την ειδικότητα, να του φορτώσει διάφορες εργασίες (πολλές από τις οποίες τις έκανε έτσι κι αλλιώς) και να του επιβάλει σπαστό ωράριο. Ενώ ο συνάδελφος μπήκε στη διαδικασία διερεύνησης της σύμβασης που του προτάθηκε, τον απέλυσαν.

Πιστεύουμε ότι η όλη τακτική της διοίκησης είχε σκοπό να περάσει την απόλυση στα μαλακά, ενώ την ίδια ώρα προσέλαβε άλλον εργαζόμενο στη θέση του.

Την ίδια ώρα ο εργοδοτικός κατήφορος της ηγεσίας του σωματείου εργαζομένων στο ΚΤΕΛ δεν έχει τελειωμό. Το σωματείο διάλεξε το δρόμο της ένοχης σιωπής και όχι τη στήριξη του συναδέλφου.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Η ανάδειξη του ζητήματος και η υπεράσπιση του συναδέλφου έχει μεγάλη σημασία. Η έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης αποτελεί καθήκον για κάθε εργαζόμενο.

Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στο καθεστώς της καθημερινής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ο φόβος, η σιωπή και η υποταγή δεν αποτελούν απάντηση.

Απάντηση είναι η ενότητά μας, η συσπείρωση στα σωματεία και ο ταξικός και αγωνιστικός προσανατολισμός των συνδικάτων.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας να πάρει πρωτοβουλίες για την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και να ενεργοποιηθούν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του σε αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε τη διοίκηση της επιχείρησης να ανακαλέσει την απόλυση.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ!

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι αναλώσιμο προϊόν.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου