Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012



 
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για εισβολή ΜΑΤ στο ΑΠΘ & συλλήψεις απεργών

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την εισβολή των δυνάμεων καταστολής νωρίς σήμερα τα ξημερώματα στο χώρο του ΑΠΘ και τη σύλληψη 11 απεργών εργολαβικών υπαλλήλων μέσα από το χώρο του κατειλημμένου Κτηρίου Διοίκησης. Η νύχτα της 30ης Νοεμβρίου 2012 θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην ιστορία, καθώς για πρώτη φορά τα ΜΑΤ εισβάλλουν σε πανεπιστημιακό χώρο για να καταστείλουν έναν απεργιακό αγώνα.

Το όνομα του Πρύτανη Μυλόπουλου, και όσων απέστειλαν επιστολή στην Εισαγγελία ζητώντας την επέμβαση της αστυνομίας, θα γραφεί με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία της χώρας, μαζί με τα ονόματα εκείνων που στις κρίσιμες στιγμές στον τόπο μας έπαιξαν τον πιο βρώμικο ρόλο ενάντια στο δοκιμαζόμενο εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Η παραίτηση του είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει. Δεν έχει καμία θέση εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας. Είναι πολιτικά υπεύθυνος για τη μεθόδευση προβοκάτσιας σε βάρος της απεργίας και του φοιτητικού κινήματος, όταν τη μέρα του Πολυτεχνείου επενέβη η αστυνομία και αιματοκύλισε την περιφρούρηση των φοιτητικών συλλόγων συλλαμβάνοντας 16 νεολαίους. Πρωταγωνίστησε στη χθεσινή ενορχηστρωμένη απεργοσπασία μαζί με Κοσμήτορες Σχολών, υπαλλήλους του Μπουτάρη και την δουλεμπορική εργολαβική εταιρία ΙSS. Η ανακοίνωση του που ζητά την απελευθέρωση των συλληφθέντων μόνο χλεύη και αηδία μπορεί να προκαλέσει, όταν ο ίδιος - πιστός στις κατευθύνσεις κυβερνήσεων-ΕΕ και σε αγαστή συνεργασία με τις εργολαβικές εταιρίες - λυμαίνεται το δημόσιο πανεπιστήμιο, πετάει στο δρόμο 350 υπαλλήλους, ενώ θα μπορούσε να κηρύξει έκπτωτους τους εργολάβους, αν δεν ήταν απόλυτα συνένοχος στη συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τον αγώνα δήθεν υποστηρίζοντας τον, ενώ έπαιζε σαφέστατα το παιχνίδι των εργολαβιών και της άθλιας συγκυβέρνησης, δυστυχώς με τη συνενοχή και του ΣΥΡΙΖΑ που τον στήριζε με ανακοινώσεις του μέχρι πριν λίγες μέρες, ενώ ήταν ξεκάθαρο με ποιά πλευρά είχε ταχθεί.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η πιο μαζική υποστήριξη του αγώνα των εργολαβικών και των συλληφθέντων από όλη την αριστερά, το εργατικό κίνημα, τους λαϊκούς φορείς, τους ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγώνα και τους συλληφθέντες και δεσμεύεται να πάρει πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Ο αγώνας των εργολαβικών για επαναπρόσληψη κι αξιοπρεπή εργασία ενάντια στα σκλαβοπάζαρα των εργολαβιών καθίσταται αυτή τη στιγμή ένα μέγιστο πολιτικό ζήτημα που συμπυκνώνει το σύνθημα ψωμί - παιδεία - ελευθερία και αφορά όλο το λαό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική υπεράσπιση του ασύλου. Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι έχει ξεμπερδέψει τόσο εύκολα με ιστορικές λαϊκές κατακτήσεις είναι γελασμένη. Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι εργαζόμενοι εντός κι εκτός πανεπιστημίου θα προασπίσουν το δικαίωμα τους στον αγώνα, θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο το δημόσιο πανεπιστήμιο και θα φροντίσουν ώστε να «ξεβρωμίσει» το ΑΠΘ από απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, Μυλόπουλους και την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.


..................................................................
Η αθώωση των 3 εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, νίκη του λαού και ήττα της κυβέρνησης
Η πανηγυρική αθώωση των 3 διωκόμενων εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, του δάσκαλου Θανάση Αγαπητού και των δημοτικών υπαλλήλων Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλου ήταν μια νίκη του λαού που υπερασπίστηκε το δικαίωμα του να αγωνίζεται. Ήταν παράλληλα και ήττα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των μηχανισμών της που θέλησαν να τιμωρήσουν τη διαμαρτυρία για την πολιτική των Μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τις απολύσεις στους δήμους, τη δράση του Φούχτελ και των εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ και ειδικά η γερμανική κυβέρνηση, το ελληνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, με τη στήριξη συγκεκριμένων ΜΜΕ, επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, γιατί μόνο με το λαό και το εργατικό κίνημα φιμωμένο και στο περιθώριο μπορούν να επιβάλλουν τη στρατηγική της κοινωνικής χρεοκοπίας που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στην κοινωνική πλειοψηφία.
Καθοριστικής σημασίας ήταν το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Μια ασπίδα προστασίας ύψωσαν τα δεκάδες ψηφίσματα πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών, υπογραφές στήριξης των διωκόμενων από χιλιάδες ανθρώπους, η άμεση πολιτική παρέμβαση των πολιτικών δυνάμεων ειδικά της Αριστεράς και σε διεθνές επίπεδο.
Οι κατηγορίες έπεσαν στο κενό, γιατί δεν ήταν παρά προϊόν της προαποφασισμένης δίωξης στο πρόσωπο των 3 εργαζόμενων του μαχητικού αγώνα των εργαζομένων στους δήμους, αλλά και της προσπάθειας της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης για ένα μαχητικό, δημοκρατικό εργατικό κίνημα με στόχο την ανατροπή της πολιτικής των Μνημονίων ΕΕ-κυβέρνησης.
Αντλώντας δύναμη από το κίνημα αλληλεγγύης και αποφασιστικότητα από το αγωνιστικό παράδειγμα των 3 εργαζόμενων, ο λαός και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας.
Συνεχίζεται επίσης ο αγώνας για να σταματήσουν οι διώξεις αγωνιστών όπως οι 16 φοιτητές που συνέλαβε η αστυνομία όταν χτύπησε τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, οι εργαζόμενοι του Παν. Ιωαννίνων και της ΔΩΔΩΝΗΣ και πολλοί άλλοι.
Όπως δήλωσε και ο Θ. Αγαπητός μετά τη δίκη, «Δε σκύβουμε το κεφάλι. Άλλοι πρέπει να τρέμουν και να φοβούνται και έχουν τη χλεύη μας. Εμείς στον αγώνα, στο δρόμο, γιατί η ιστορία γράφεται με αγώνες, ρήξη και ανατροπή».



......................................................................................
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας : Όχι άλλο πράσινο 'Colpo Grosso'
Κάτω τα χέρια απ’ το Πάρκο. Είναι λαϊκή περιουσία

Με την ευκαιρία της συζήτησης στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Δήμου Αγρινίου, σήμερα (Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 ), του θέματος «Καθορισμός ημερομηνίας επαναληπτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη για την εκτέλεση του έργου: «Ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου», η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτ/νιας ανακοινώνει τα εξής:
1.      Με τον γνωστό και δοκιμασμένο και αλλού στην Ελλάδα τρόπο της απαξίωσης του δημόσιου χώρου (παράδοση στη φθορά, εγκατάλειψη και γκετοποίηση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, στη λογική της απόκρυψης και όχι της καταπολέμησης του φαινόμενου) η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του δήμου Αγρινίου φέρει, επί σειρά ετών, την κύρια και αποκλειστική ευθύνη της απαξίωσης και της αστικής απομόνωσης του πιο ζωντανού διαχρονικά δημόσιου και κοινωνικού λαϊκού χώρου της πόλης του Αγρινίου: Του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου.
2.      Σήμερα, που οι δημόσιες δαπάνες σε όλους τους τομείς είναι ανύπαρκτες, που τα μεγάλα εργοληπτικά συμφέροντα παραμένουν «απότιστα» και που ο δημόσιος χώρος, όπου δεν παραδίδεται στους εκποιητές του, συρρικνώνεται έως εξαφανίσεως, η δημοτική αρχή της πόλης έρχεται με το ΠΡΟΣΧΗΜΑ την ανάπλαση του Πάρκου και με έναν μάλιστα φαραωνικού ύψους ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (αν αυτός κριθεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Πάρκου), να παραδώσει άλλο ένα πακέτο 5 εκατ. ευρώ περίπου στο μεγαλοεργολαβικό κεφάλαιο της χώρας (Υπερβαίνουν τις 6 δεκάδες σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες απ’ όλη την Ελλάδα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον), μόνο και μόνο «για να γυρίσουν τα χώματα».
3.      Ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρο πια, και από τις τοποθετήσεις των υποστηρικτών της Ανάπλασης στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, πως ο συγκεκριμένος δημόσιος χώρος – σημείο αναφοράς του λαού της πόλης – θα παραχωρηθεί «άμα τη ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ» στα ντόπια μικροσυμφέροντα, για να νομιμοποιηθεί για άλλη μια φορά η φράση των κομματικών συντρόφων της δημοτικής αρχής: «Όλοι μαζί τα φάγαμε».
4.      Με αυτό τον τρόπο, ό,τι φοβόντουσαν οι μικροπολιτικοί εργολάβοι της τοπικής μας αυτοδιοίκησης (μιας αυτοδιοίκησης, μακρύ χέρι των μνημονιακών, αντεργατικών και φοροεισπρακτικών πολιτικών, που δέχονται και εφαρμόζουν οι κυβερνητικοί συνεργάτες της τρόικα), θα πραγματοποιηθεί: «Τα λεφτά», ακόμα και αν έρθουν, «θα χαθούν».
5.      Από την άλλη το οικονομικό όφελος των ντόπιων εργατών και επαγγελματιών, αν και εφόσον υπάρξει τέτοια περίπτωση, θα είναι εξαιρετικά ασήμαντο έως ανύπαρκτο μπροστά στην κερδοφορία των εργολάβων. («Είναι πολλά τα λεφτά» και τα μεροκάματα λίγα και μικρά, για να «ανακατευτούν», όπως είπαμε και παραπάνω, «τα χώματα», να γκρεμιστεί μια μάντρα, να μπούνε πέντε φώτα, είκοσι πλακάκια και ένα σιντριβάνι»).
6.      Την παράλογη και αυθαίρετη δράση του πολιτικού αβδηριτισμού της κάθε εξουσίας (τοπικής ή άλλης), μόνο με την ουσιαστική και αποτελεσματική κινηματική δράση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Το Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου χρειάζεται περισσότερο ενδιαφέρον, περισσότερη κοινωνική φροντίδα, περισσότερη λαϊκή συμμετοχή και πρωτοβουλία… και φυσικά καθόλου, μα καθόλου, μια τέτοια προκλητική σπατάλη οικονομικών πόρων, την ώρα που οι αγρότες, οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι έμποροι, και οι άνεργοι της πόλης συνειδητά και συστηματικά εξαθλιώνονται.
7.      Το Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου δεν έχει καμία ανάγκη από γκαζόν, ούτε φυσικά από μια ακόμα ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» των εργοληπτικών συμφερόντων.
* COLPO GROSSO = Παλιό Ιταλικό Τηλεπαιχνίδι της 10ετιας του '70, όπου οι συμμετέχοντες έπρεπε να υ-ποστούν σειρά εκπλήξεων και απροόπτων. Έμεινε με τη σημασία του έξυπνου κόλπου, της απατεωνιάς, της απρόσμενης κατάπληξης.

 
..........................................................................
29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
Η κυβέρνηση “ξεκινάει”. Προς τα πίσω
Οι θιασώτες των μνημονίων, η τρικομματική κλίκα που εφαρμόζει με τον πιο άγριο τρόπο τις επιταγές της τρόικας, οι μέχρι την Πέμπτη εξαφανισμένοι γιατί σκέφτονταν πώς θα πάνε σε εκλογές εάν δεν πάρουν τη δόση τώρα πανηγυρίζουν γιατί... την πήραν.
Πανηγυρίζουν, λέγοντας ελεεινά ψέματα, τα οποία ντύνουν με επικοινωνιακές ανοησίες όπως το σποτάκι του πρωθυπουργού. Ο Σαμαράς επαναλαμβάνει τα ίδια σχεδόν λόγια που έλεγε ο Βενιζέλος, όταν “σωθήκαμε” ξανά επί PSI: “Ξεκινάμε”.
Δεν μας λένε προς τα πού όμως.
Αντίθετα, πανηγυρίζουν που πήραν μια δόση σε... τέσσερις δόσεις, που το 80% των χρημάτων θα πάει στις τράπεζες και τα τοκογλυφικά δάνεια, που θα καταφέρουν σε 8 χρόνια από τώρα να επιστρέψουν το χρέος στα επίπεδα του... 2009, όταν δηλαδή άρχισαν αυτοί και η τρόικα να μας σώζουν και να πλουτίζουν στις πλάτες μας.
Την ίδια ώρα, εμείς οι σωσμένοι δεν τολμάμε να ανάψουμε καλοριφέρ στα σπίτια μας γιατί το πετρέλαιο είναι στα ύψη. Απειλούμαστε με απολύσεις και μάλιστα από αποφασισμένους “αριστερούς” υπουργούς. Μας τσουβαλιάζουν στα δικαστήρια με γελοίες κατηγορίες, επειδή αντιστεκόμαστε στις αποφάσεις τους που άλλο σκοπό δεν έχουν, παρά την εξόντωση των εργαζόμενων. Εμείς οι σωσμένοιπου τα ΜΜΕ τους μας ταΐζουν κάθε βράδυ με τις “περίλαμπρες νίκες”, οι οποίες σε έξι μήνες το πολύ μετατρέπονται, ως δια μαγείας, σε νέα θρίλερ για τη δόση. Εμείς οι σωσμένοι, που απορούμε γιατί, ενώ ο Στουρνάρας είχε δηλώσει ότι τα ταμειακά αποθέματα θα στέρευαν υποτίθεται στις 16 Νοεμβρίου, δεν εξηγεί τώρα πώς υπάρχουν, τουλάχιστον μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου που θα πάρουμε τη δόση.
Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να ανατραπούν. “Ξεκινάμε” που λέει ο Σαμαράς, αλλά δεν λέει ότι ξεκινάμε προς τα πίσω, στις εποχές που ονειρεύεται αυτός και οι ιδεολογικοί του συγγενείς, μαζί με τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και τα ρετάλια της αριστεράς που χάρηκαν και αυτά για την “περίλαμπρη νίκη”. Τότε που η αντίδραση, η απεργία και ο αγώνας ήταν πράξεις ποινικά κολάσιμες και μόνος νόμος, ήταν αυτός των εργοδοτών και του πλουτισμού τους.
Την ώρα που η νέα συμφωνία ενεργοποιεί μηχανισμούς αυτόματων μικρών μνημονίων και μέτρων στην περίπτωση μη επίτευξης των στόχων (ικανοποίησης των δανειστών) και δεσμεύει χειροπόδαρα τις κυβερνήσεις στο άρμα τους, χωρίς ούτε καν απόφαση από τη βουλή, την ίδια ώρα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, "αναγνωρίζουν το χρέος" και ξορκίζουν "μονομερείς ενέργειες" διαγραφής του.
Δεν θα τους περάσει!
Να ανατρέψουμε την πολιτική τους και την άθλια συγκυβέρνηση.
Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις - δουλειά και στήριξη σε όλους τους ανέργους.
Διαγραφή του χρέους - διαγραφή των χρεών φτωχών και ανέργων.
Έξω από το ευρώ και την ΕΕ.
Πέρασμα στο δημόσιο όλων των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο.
Αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης .
ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή

 

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012


ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στον Άλιμο
Σχεδόν τρία χρόνια έχουν περάσει από την εφαρμογή των μνημονίων και των πολιτικών «διάσωσης» της χώρας μας από τη χρεοκοπία. Μπορεί να άλλαξαν κυβερνήσεις, πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομικών η συνταγή παραμένει η ίδια: λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, χαράτσια, έκτακτες εισφορές, αυξήσεις στο ΦΠΑ, φορολογικές επιδρομές σε συνταξιούχους και μισθωτούς, περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων αλλά και της λαϊκής κυριαρχίας και φυσικά αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις. Σύμφωνα λοιπόν με την τρόικα (εξωτερικού και εσωτερικού) είναι ο μόνος δρόμος για να μειώσει η Ελλάδα το χρέος, να γίνει ανταγωνιστική να βγει στις περιβόητες αγορές, να έρθουν ξένες επενδύσεις, να σωθεί τέλος πάντων η χώρα και να μείνουμε στο ευρώ. Ποτέ όμως οι θυσίες δε φαίνεται να είναι αρκετές, πάντα οι «δανειστές» μας απαιτούν μερικά δις ακόμα, πάντα βέβαια από τις τσέπες των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικροϊδιοκτητών. Μετά το μνημόνιο 1, ήρθε το 2, μετά το PSI και έτσι χάθηκαν εν μία νυκτί δισεκατομμύρια από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους ακόμα και τα Πανεπιστήμια. Σήμερα η κυβέρνηση του Σαμαρά ψήφισε το μνημόνιο 3, αξιοποιώντας κάθε είδους εκβιασμό απέναντι στο λαό περί μη καταβολή της δόσης, πως τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν μέχρι τις 16/11 και άλλα τέτοια. Λίγες μέρες αργότερα, όλα αυτά τα «σιδερένια» επιχειρήματα κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα… Κι αυτό γιατί παρά την ψήφιση του μνημονίου, ούτε η δόση ήρθε, που έτσι και αλλιώς προορίζεται για τις τράπεζες και το χρέος, ούτε το χρέος «έγινε βιώσιμο». Μετά όμως από το πρόσφατο Eurogroup η κυβέρνηση Σαμαρά πανηγυρίζει… γιατί τελικά τη δόση θα την πάρουμε σε δόσεις! Γιατί αν δεν κάνουμε όσα μας λένε (ξεπούλημα, απολύσεις, μισθοί πείνας-Κίνας) η δόση θα ματαιωθεί αυτόματα, άρα νέα μέτρα και μνημόνια! Γιατί εξασφαλίσαμε μόνιμη επιτροπεία! Γιατί το χρέος θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020-22 (όταν το 2010 ήταν 125%)!
Στην πραγματικότητα ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει.
Τρία χρόνια που εφαρμόζεται η ίδια πολιτική έχει φέρει την απόλυτη καταστροφή σε όλη τη χώρα αλλά και στην πόλη μας, τον Άλιμο.
Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή η ύφεση βρίσκεται στο περίπου25% σωρευτικά, όσο 1,5 παγκόσμιος πόλεμος! Η ανεργία 25%, η φτώχεια στατιστικά έχει φτάσει στα ίδια επίπεδα, 30% ο κοινωνικός αποκλεισμός, 1,5 εκατομμύριο οι άνεργοι, 2 εκατομμύρια οι φτωχοί, 55% των νέων άνεργοι, 3 στους 4 ανέργους πάνω από τριάντα ετών! Παράλληλα δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης, όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012, με αύξηση πανελλαδικά των αυτοκτονιών ή απόπειρων της τάξης του 37%! Δραματική αύξηση παρουσιάζουν και περιστατικά μείζονων καταθλιπτικών επεισοδίων ή άλλων ψυχικών διαταραχών, χωρίς να υπάρχουν υποστηρικτές δομές. Κυβέρνηση και τρόικα εξοστρακίζουν ενήλικες και παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Καιάδα, καθώς οι ήδη λιγοστές υπάρχουσες δομές ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής υπολειτουργούν ή βάζουν λουκέτο. Επίσης σύμφωνα με έκθεση της UNICEF αυτήν τη στιγμή 439.000 παιδιά νηπιακής αλλά και σχολικής ηλικίας υποσιτίζονται. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Ούτε ο Άλιμος εξαιρείται από τον γενικό κανόνα. Η άλλοτε ακμαία αγορά του φθίνει συνεχώς, παραγωγικά μαγαζιά κλείνουν και στη θέση τους ξεφυτρώνουν καφετέριες που με τη σειρά τους κλείνουν και αυτές. Το «ενοικιάζεται» είναι η πιο συχνή επιγραφή στην πόλη και οι ουρές στον τοπικό ΟΑΕΔ τεράστιες. Οι κοινωνικές παροχές του δήμου όπως τα ΚΑΠΗ, τα δημοτικά ιατρεία, και το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", υπολειτουργούν και κινδυνεύουν να κλείσουν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του έτσι και αλλιώς υπερχρεωμένου δήμου μας. Η συνταγή της τρόικας θα αφήσει τα σχολεία (τα λιγοστά που θα απομείνουν μετά τις «συγχωνεύσεις» - κι ας μην ξεχνάμε ότι σε περιοχές του Αλίμου υπήρχε ήδη ανάγκη και απαίτηση για σύσταση Δημοτικού σχολείου και Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου) χωρίς πετρέλαιο και τους παιδικούς σταθμούς χωρίς προσωπικό και με λιγότερες θέσεις για τα παιδιά του δήμου. Τεράστιο ζήτημα είναι και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού καθώς και η παραλιακή ζώνη. Τρόικα και κυβέρνηση προχωρούν με ρυθμούς fast track στο ξεπούλημα επί πινακίου φακής της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, δίνοντας βορρά στους «επενδυτές» μια τεράστια έκταση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ανάσα πρασίνου και ελεύθερου χώρου για τους όμορους δήμους. Αλλά ούτε και το φιλέτο της παραλιακής ζώνης από τον Πειραιά ως το Σούνιο θα μπορούσε να ξεφύγει της πολιτικής του ξεπουλήματος. Αμερικανικές και καναδικές εταιρείες διαχείρισης τουριστικών κέντρων αλλά και ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο ανταγωνίζονται ποιοι θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος στην εκποίηση των πιο όμορφων παραλιακών στρεμμάτων της Αττικής προκειμένου να τα μετατρέψουν σε εκτρώματα ξενοδοχειακών και συνεδριακών συγκροτημάτων. Ποιο το όφελος της «επένδυσης» για το λαό που στερείται του δικαιώματός του να αξιοποιεί και να επωφελείται σε βάθος χρόνου από τη δημόσια περιουσία του και το μόνο που έχει να κερδίσει είναι ένα μεροκάματο πείνας με ημερομηνία λήξης στα κατασκευαστικά έργα των μεγάλων κεφαλαιούχων; Και όμως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ επιμένουν στην ίδια πολιτική και κάποιοι από την πολιτική αυτή θησαυρίζουν-οι εργοδότες, οι τράπεζες, το κεφάλαιο! Ασκούν δήθεν κοινωνική πολιτική, προσφέρουν εκπτώσεις, καλύτερες τιμές, ευκαιρίες, κάποια διευκόλυνση στο δάνειο, καλύτερο επιτόκιο… Τα πάντα όμως στις πλάτες των εργαζομένων. Το παράδειγμα των φροντιστηρίων μέσης και ξενόγλωσσης εκπαίδευσης είναι χαρακτηριστικό. Εξαγγέλλουν μειώσεις στα δίδακτρα 15% -καταλαβαίνουν λέει τη δυσκολία του κόσμου- αλλά ταυτόχρονα μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων 40%! Αλυσίδα ξένων γλωσσών στον Άλιμο αμείβει με 3,52 ευρώ μεικτά την ώρα τον καθηγητή και κάτι ανάλογο προσφέρει πολυδιαφημισμένο φροντιστήριο στο Άνω Καλαμάκι και δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση!!!
Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, η κυβέρνηση και η τρόικα προσπαθούν να πας πείσουν πώς όλα αυτά είναι μονόδρομος. Είναι όμως πραγματικά έτσι; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Κάθε μέτρο, κάθε αντιλαϊκή ρύθμιση που περνάνε γίνεται στο όνομα του χρέους που πρέπει «όλοι μαζί να ξεπληρώσουμε». Μάλιστα για όσους δεν πείθονται το επόμενο επιχείρημα είναι πως «αν δεν πάρουμε τα μέτρα, θα χρεοκοπήσουμε» και πως αν συμβεί αυτό δεν θα λειτουργούν σχολεία και νοσοκομεία, δε θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις κι άλλα τέτοια δαιμόνια! Τελικά τι κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά; Μήπως όλα αυτά είναι ένα κόλπο απλά για να περνάνε τα μέτρα; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαντά: το ζήτημα της υπερχρέωσης της Ελλάδας προφανώς και υπάρχει και μάλιστα θα διογκώνεται όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική (τώρα πια μέχρι και το ΔΝΤ το λέει ανοιχτά!). Το ζητούμενο λοιπόν για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα του χρέους είναι να δούμε τι γεννά αυτό το πρόβλημα, ποιος βγαίνει χαμένος και ποιος κερδισμένος. Ο δανεισμός και τα χρέη, δεν πρόεκυψαν λόγω ''αποκοτιάς ανοικοκύρευτων ανθρώπων και κρατών'', αλλά ήταν στόχος και επιδίωξη για την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, εγχώρια και διεθνή. Ένα απλό παράδειγμα είναι ενδεικτικό: πώς αλλιώς θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν οι γερμανικές αλλά και οι ελληνικές επιχειρήσεις ότι θα συνεχίσουν να πωλούνται τα προϊόντα τους σε όλη την Ευρώπη; Μα φυσικά με το να δανείζονται διαρκώς τα κράτη αλλά και οι πολίτες τους, που πλέον με τις πολιτικές λιτότητας από το ‘90 κι έπειτα ο μισθός δεν έφτανε για να καλυφθούν οι ανάγκες… Και αφού με το διαρκή δανεισμό κατάφεραν να βάλουν στο χέρι ολόκληρους λαούς καθορίζοντας τις ασκούμενες πολιτικές, έρχονται τώρα σαν άλλοι «αποικιοκράτες» να διεκδικήσουν ότι μπήκε σε υποθήκη τα προηγούμενα χρόνια. Αν βγαίνει ένα συμπέρασμα απ’ όλα αυτά, είναι ότι ο ελληνικός λαός ούτε δημιούργησε το χρέος, ούτε είχε κανένα όφελος από τον δανεισμό αυτό, αντίθετα όλα αυτά τα χρόνια το έχει πληρώσει 2 και 3 φορές το χρέος μέσα από τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς που ψηφίζονταν κάθε χρόνο και που προέβλεπαν υπέρογκα ποσά στους τοκογλύφους. . Έτσι λοιπόν η μόνη οριστική λύση, είναι η απαίτηση εδώ και τώρα ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ απέναντι στους τοκογλύφους, για να μπορέσει να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος του υπερδανεισμού και της χρεοκρατίας.
Η ΕΕ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση αυτή. Το Ευρώ δεν είναι απλά ένα «ουδέτερο νόμισμα συναλλαγών» ούτε αποτελεί ασπίδα αλλά αποτελεί μηχανισμό που οδηγεί σε παροξυσμό την κρίση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Φυσικά δεν βγήκαν όλοι χαμένοι από την ένταξη μας στην ΕΕ και το Ευρώ. Οι Έλληνες βιομήχανοι, οι τραπεζίτες απολάμβαναν προστασίας όλα αυτά τα χρόνια από το διευθυντήριο για να μπορούν να αντέξουν στον διεθνή ανταγωνισμό από την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία. Από την άλλη ήταν αυτοί που βγήκαν κερδισμένοι μέσα από τις αντιδραστικές τομές προώθησε η ΕΕ στα κράτη μέλη όλα αυτά τα χρόνια. Και τώρα είναι οι ίδιοι άνθρωποι μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό που μας εκβιάζουν πως «αν δε συμμορφωθούμε προς τα υποδείξεις των ευρωπαίων, θα μας πετάξουν έξω και θα καταστραφούμε». Και λένε την αλήθεια γιατί όντως θα καταστραφούν αφού θα χάσουν όλα τα προνόμια που είχαν μέχρι τώρα. Οι εργαζόμενοι όμως, οι άνεργοι και οι νέοι αυτού του τόπου δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από την παραμονή μας μέσα στη φυλακή του Ευρώ και της ΕΕ. Πρέπει πρώτοι απ’ όλους, εμείς που θιγόμαστε από την πολιτική αυτή να ανοίξουμε άλλο δρόμο που θα υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες. Αυτός ο δρόμος δεν μπορεί παρά να περνά από την απαίτηση για ΕΞΟΔΟ εδώ και τώρα από την ΕΕ και το Ευρώ.
Μας λένε πως έξω από την ΕΕ και το Ευρώ, έξω από τα μνημόνια και το χρέος δεν υπάρχει ζωή. Εμείς απαντάμε πως ίσα ίσα, άλλη ζωή κι άλλη προοπτική για την κοινωνική πλειοψηφία υπάρχει και μπορεί να κερδηθεί μόνο αν σπάσουμε τα δεσμά από όλα αυτά. Μόνο μέσα από αυτό το δρόμο μπορούμε να πετύχουμε να γίνει ριζική αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες και τις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις για να τις θέσουμε κάτω από το δικό μας έλεγχο ώστε να εξυπηρετούν τις δικές μας ανάγκες. Μόνο μέσα από τη ρήξη και την αποδέσμευση από αυτούς τους μηχανισμούς μπορούμε να ανοίξουμε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλειοψηφίας και θα καθορίζεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Μια τέτοια ανάπτυξη δε θα έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη που γνωρίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια (γιατί και πριν την κρίση δεν περνάγαμε όλοι καλά…), αλλά θα έχει στο επίκεντρο του τον ίδιο τον εργαζόμενο, τον εργάτη, το φοιτητή, τον αγρότη, το μετανάστη. Γιατί όλοι αυτοί είναι που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο με τα χέρια και το μυαλό τους, και έχουν δικαίωμα να τον καρπώνονται οι ίδιοι. Γιατί όλοι εμείς μπορούμε και έχουμε δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο κόσμο όπου η δημοκρατία δε θα είναι το ψευδεπίγραφο καθεστώς των τζακιών και των εκλεκτών του κεφαλαίου και της διαπλοκής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε κλιμάκωση και συντονισμό των εργατικών και κοινωνικών αγώνων αλλά και αντίσταση σε κάθε γειτονιά, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την κατάργηση όλων των μνημονίων.

Τοπική Επιτροπή Νοτίων-Άλιμος
.....................................................................................................
Προτάσεις για μπλούζες ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα τυπώσει μπλουζάκια και θέλει τις ιδέες και τη βοήθειά σας!
Όσοι γραφίστες (επαγγελματίες, ερασιτέχνες ή φερέλπιδες) ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, ας στείλουν τις προτάσεις τους μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.
Το μπλουζάκι θα περιλαμβάνει λογότυπο με το όνομα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (ως αρκτικόλεξο ή / και πλήρες), μια φωτογραφία ή σκίτσο ή ζωγραφιά, για τα οποία ζητάμε τις ιδέες σας και τους στίχους του Κωστή Βάρναλη:
"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας,
γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται,
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται.
Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"
Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας ή ερωτήσεις για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση:: pressantarsya@gmail.com

 


 
.....................................................................................................

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα ΚΟΧ μέσω της ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ»

Ο εργασιακός Μεσαίωνας δεν θα περάσει!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί όλο το Λαό να σταθεί αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας ΚΟΧ, για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων χρημάτων τους, καθώς και την αποπληρωμή του συνολικού ποσού των 3125€, για 5 μήνες εργασία για κάθε εργαζόμενο χωρίς καμία μείωση. Είμαστε μαζί τους στον δίκαιο αγώνα, καθώς και στην οργάνωση και τη δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων για τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση της τρόικας ενώ αδιαφορεί για την έγκαιρη πληρωμή των 625€/μήνα στους εργαζόμενους της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ», με ταχύτητα αστραπής ψηφίζει την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, και συνεχώς φορτώνει νέα χαράτσια και φόρους στο λαό. Η Ευρωπαϊκή ένωση, η κυβέρνηση και η εργοδότες προωθούν την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος μέσω οργανώσεων σαν την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» που δρούνε όπως οι παλιοί δουλέμποροι. Εξάλλου πρέπει να σημειώσουμε ότι η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» αποτελείται από ενώσεις εργοδοτικών οργανώσεων όπως η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, η ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, και άλλοι, που επιθυμούν διακαώς χαμηλά μεροκάματα για τους εργαζόμενους προκειμένου να βγάζουν περισσότερα κέρδη. Δεν είναι τυχαίο ότι στην προκήρυξη των θέσεων της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» αναγράφεται ότι οι εργαζόμενοι θα αμείβονται «κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις». Να ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, άνεργοι για μεγάλα διαστήματα που θα χρησιμοποιούνται από ΜΚΟ Οργανώσεις ως ένα φθηνό εργατικό δυναμικό, για να μπορούν οι καπιταλιστές να βγάζουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη.


Το Εισηγητικό Σημείωμα ( Σεπτέμβριος 2012) για την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στο οποίο εντάσσονται οι δραστηριότητες της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ», γράφει ξεκάθαρα ότι πλεονέκτημα του προγράμματος αποτελεί η «Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την υλοποίηση μεγάλης κλίμακας επενδύσεων (fast track)», δηλαδή οι Γερμανοί και οι Έλληνες καπιταλιστές που αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί τη χώρα μας, (ΔΕΗ ΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ κλπ), να μπορούν να νοικιάζουν από οργανώσεις σαν την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» φθηνούς σκλάβους χωρίς δικαιώματα, προκειμένου οι επενδύσεις τους να αποφέρουν πολύ μεγάλα κέρδη. Έτσι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουμε απ τη μια πλευρά να μείνουμε χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά γιατί δεν θα έχουμε να πληρώσουμε το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και σχολεία, και από την άλλη όταν βρίσκουμε δουλειά να είμαστε υποταγμένοι σκλάβοι με μεροκάματα πείνας. Όμως «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»! Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε πρόβατα που θα πάμε για σφαγή με σκυμμένο το κεφάλι!

Να ενώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνεργοι και μερικώς απασχολούμενοι, νέοι και νέες, Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενάντια στον κοινό εχθρό : τους καπιταλιστές που θέλουν μας στύβουν σαν λεμονόκουπες και μετά να μας πετάνε στα σκουπίδια της ανεργίας.

Σε αυτό το μεγάλο αγώνα για το δίκιο μας, πρέπει να ενωθούμε όλες οι δυνάμεις του εργατικού κινήματος προωθώντας την δημοκρατία των εργατικών συνελεύσεων και του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, κόντρα στον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Καλούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που καταγγέλλουν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι δήθεν εμποδίζουν τη συζήτηση των εργαζομένων της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» με μέλη του ΠΑΜΕ, να σταματήσουν τη γκρίνια και να συμβάλουμε όλοι χωρίς αποκλεισμούς σε ένα ανεξάρτητο από την κυβέρνηση και τους εργοδότες κέντρο αγώνα, με αιρετούς και ανακλητούς εκπροσώπους εργατικών συνελεύσεων και σωματείων για να σηκώσει επιτέλους κεφάλι το εργατικό κίνημα.

Όποιος τον αγώνα δε μοιραστεί, θα μοιραστεί την ήττα!

► Κάτω τώρα η τρικοματική κυβέρνηση και τα μνημόνια - έξω η τρόικα από την Ελλάδα!

► Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αμοιβή που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Η εργασία είναι δικαίωμα όλων! Αξιοπρεπές Επίδομα ανεργίας και πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις μέχρι να βρουν δουλειά. Την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά τα παραγεμισμένα σεντούκια των καπιταλιστών που κατακλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

► Παύση πληρωμών του χρέους και οριστική διαγραφή του, για να βρεθούν χρήματα για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους!.

► Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο ώστε να εργαζόμαστε όλοι για τις κοινωνικές ανάγκες, χωρίς ανεργία, και όχι για να αυξάνονται τα κέρδη των εργοδοτών και του κεφαλαίου. Η εξουσία να περάσει στους εργαζόμενους!

Μπορούμε να τους νικήσουμε. Εμείς παράγουμε τον πλούτο τους. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή!

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων της ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ»



...............................................................................................
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νοτίων Προαστίων: Οι φασίστες θέλουν εμφύλιο των φτωχών γιατί είναι οι ρουφιάνοι των καπιταλιστών.

Το Σάββατο (24/11) και κατά τις 11:30 περίπου έκαναν την εμφάνιση τους 30 περίπου μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού προσπαθώντας να κάνουν παρέμβαση στην περιοχή. Η απάντηση του κόσμου και των αντιφασιστών της περιοχής ήταν άμεση. Σε ελάχιστο χρόνο μαζεύτηκαν 100 περίπου μέλη επιτροπών κατοίκων, λαϊκών συνελεύσεων, πολιτικών συλλογικοτήτων (ανάμεσά τους και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), αλλά και η δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού. Κάτω από τις αποδοκιμασίες του κόσμου και την συγκέντρωση των αντιφασιστών τα φασιστοειδή εκδιώχθηκαν χωρίς να μπορέσουν επί της ουσίας να πραγματοποιήσουν την παρέμβασή τους. Οι αντιφασίστες και οι αγωνιστές κάτοικοι που τους πλαισίωσαν πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία που πήρε τους χρυσαυγίτες στο κατόπι έως το κέντρο της Γλυφάδας όπου εκεί ανέλαβαν τα ΜΑΤ. Αρχικά παρεμποδίζοντας και μπαίνοντας ανάμεσα στην πορεία και τους φασίστες και στην συνέχεια απαγορεύοντας την συνέχιση της αντιφασιστικής πορείας. Δεν δίστασαν μάλιστα να απέναντι στην διεκδίκηση του κόσμου να συνεχίσει να απαντήσουν με ξύλο και δακρυγόνα. Η πορεία όμως συνεχίστηκε στο Ελληνικό σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία τόσο της κυβέρνησης όσο και των φασιστικών συμμοριών.
Η επιτυχημένη αντίδραση και τα καλά αντανακλαστικά που έχει ο κόσμος της περιοχής ούτε αρκούν, ούτε επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό. Η εμφάνιση των χρυσαυγιτών στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού, μια προσφυγική περιοχή, με μεγάλη ιστορία στους πολιτικούς κοινωνικούς αγώνες αλλά και κατακτημένη εμπειρία στην προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός. Έρχεται ως συνέχεια της δημιουργίας γραφείων της οργάνωσης στον Άλιμο και της λειτουργίας τοπικής οργάνωσης νοτίων της Χ.Α., της διανομής τροφίμων ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του πολυτεχνείου, της απόπειρας εκδίωξης παιδιών από παιδικές χαρές και της διείσδυσης σε σχολεία της περιοχής. Είναι φανερό ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να “πατήσει πόδι” και στην περιοχή μας.
Ζούμε όλοι την εποχή των μνημονίων, την εποχή της εξαθλίωσης, της διάλυσης των κοινωνικών κατακτήσεων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της ανεργίας, των ατελείωτων βάρβαρων μέτρων, την εποχή που η κυβέρνηση. η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. έχουν εξαπολύσει πρωτοφανή επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό γενικότερα. Ζούμε όμως και την εποχή των μεγάλων εργατικών και λαϊκών αγώνων, έναν παρατεταμένο λαϊκό πόλεμο με τις δεκάδες πανεργατικές απεργίες, τις κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς, τις εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης που ξεπηδούν σε κάθε γειτονιά.
Για να επιβάλει μια πολιτική που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ότι μέσο διαθέτει. Την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, την ιδεολογική τρομοκρατία απ' τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε. Ενώ η αυταρχικοποίηση της διακυβέρνησης θυμίζει όλο και λιγότερο δημοκρατία. Απαραίτητος και μόνιμος σύμμαχός της σε αυτήν την επιβολή είναι η Χ.Α. Ως το μακρύ χέρι του συστήματος παίζει τον πιο βρώμικο ρόλο. Επιτίθεται στους αδύναμους, τους μετανάστες, την αριστερά, το συνδικαλισμό, την ίδια ώρα που κάνει την πλάτη στα αφεντικά, και προωθεί την εξαθλιωμένοι εργασία του ανασφάλιστου μεροκάματου των 10 και 15 €. Το αντισυστημικό της πρόσωπο εξαντλείται στις επιθέσεις κατά των αδυνάτων και των φτωχών, την ίδια ώρα που σκύβει το κεφάλι στους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Πρωτοστατεί στην διαίρεση των εργαζομένων και του λαού προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στις πολιτικές των μνημονίων και των εργοδοτών.
Για αυτό και απαιτείται η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη να δυναμώσει να μαζικοποιηθεί και να εξαπλωθεί στις γειτονιές μας αποτελώντας παράλληλα κομμάτι ενός συνολικότερου αγώνα του λαού μας για την κατάργηση των μνημονίων, την έξοδο από Ε.Ε. – Ο.Ν.Ε. και τη διαγραφή του χρέους. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, μετανάστες όλοι όσοι πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής πάλης. Σωματεία, επιτροπές και συνελεύσεις κατοίκων, τοπικές συλλογικότητες πρέπει τώρα να καταφέρουν δημοκρατικά και αποτελεσματικά να συντονίσουν τις δράσεις τους στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθούν και να πλαισιωθούν οι πρωτοβουλίες που ήδη έχουν παρθεί στις γειτονιές μας ώστε το αντιφασιστικό κίνημα να μαζικοποιηθεί, να πλατύνει αλλά και να συμβάλει στην νικηφόρα έκβαση της μάχης που δίνουν λαός και εργαζόμενοι για την συνολική ρήξη και ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας που βιώνουμε.
Οι φασίστες δεν θα σηκώσουν κεφάλι στα νότια
Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

 

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012


Όχι στη δόση του θανάτου από τα δάνεια της Τρόικας.

Ανεξαρτησία από τη θηλιά των Μνημονίων-Έξοδος από ευρώ-ΕΕ.
Ο σκυλοκαβγάς ανάμεσα σε ΕΕ-Γερμανία από τη μία και ΔΝΤ από την άλλη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια σύγκρουση για τη μοιρασιά από τη λεηλασία του κόσμου της εργασίας και των δημόσιων υποδομών και του πλούτου της χώρας. Και οι δυο πλευρές επιχειρούν, μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης που βουλιάζει το οικοδόμημα των αγορών διεθνώς, να αποφύγουν κόστη και να εξασφαλίσουν κέρδη. Κέρδη που προκύπτουν από το αίμα των λαών.
Η δόση που αναμένει η συγκυβέρνηση των συνενόχων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία θα πάει σχεδόν 100% σε τράπεζες και δανειστές, είναι μια ακόμη θανατηφόρα δόση για το λαό. Μετά από τρία απανωτά Μνημόνια, το τίμημα για να δοθεί η δόση είναι το καθεστώς επιτροπείας, δηλαδή η απόλυτη εξουσία της ΕΕ και του ΔΝΤ στα ζητήματα της διάθεσης των οικονομικών πόρων και ο στραγγαλισμός κάθε δαπάνης για τις ανάγκες της κοινωνίας στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους.
Αυτό θα επιχειρήσει η κυβέρνηση Σαμαρά να εμφανίσει σαν δήθεν επιτυχία: την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, μετά την ισοπέδωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι γελασμένοι οι προσκυνημένοι της Τρόικας ότι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν πολιτικά ή εκλογικά, εμφανίζοντάς την σαν θρίαμβο, την ολοκληρωτική παράδοση της κοινωνίας στο ευρωπαϊκό και ελληνικό κεφάλαιο. Η δόση αυτή θα είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Σαμαρά και όλο το μνημονιακό καθεστώς της πείνας, της ανεργίας, των αυτοκτονιών και των ακραίου αυταρχισμού.
Κανένα μέλλον δεν υπάρχει μέσα στο οικονομικό στρατόπεδο συγκέντρωσης της ΕΕ και της ευρωζώνης που στήνεται με τα Μνημόνια από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Δε χτίζεται ελπίδα με τα υλικά της καταστροφής.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε κλιμάκωση και συντονισμό των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την κατάργηση όλων των μνημονίων, για να μπλοκαριστούν, να μην εφαρμοστούν τα νέα και τα παλιά άγρια αντιλαϊκά μέτρα.
Οι εργαζόμενοι, η κοινωνική πλειοψηφία μπορούν με ένα λαϊκό κίνημα ανατροπής για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ-ΕΕ και το ξήλωμα των Μνημόνιων να ανοίξουν το δρόμο για μια ελπιδοφόρα εποχή, όπου ο παραγόμενος πλούτος θα αξιοποιηθεί για να εξασφαλιστεί μια ανθρώπινη και δημιουργική ζωή για όλους, όπου η δημοκρατία δε θα είναι το ψευδεπίγραφο καθεστώς των τζακιών και των εκλεκτών του κεφαλαίου και της διαπλοκής. Αυτήν την κοινωνική προοπτική θα εξασφαλίσει η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και η πορεία προς το σοσιαλισμό που θα καταργήσει την υποταγή της κοινωνίας στο καπιταλιστικό κέρδος.
 
22 Νοέμβρη 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
http://antarsya-preveza.blogspot.gr/

 

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΕΑ.

Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα ΙΚΕΑ. Είμαστε μαζί τους, στον αγώνα ενάντια στην εργοδοσία, καθώς και στην οργάνωση και τη δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι σε μια από τις πιο μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, απέρριψαν τις μειώσεις μισθών από 8,5 έως 11% και την ανατροπή των δικαιωμάτων τους. Με αποφασιστικότητα και συναδελφικότητα αρνούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις υπό την απειλή της απόλυσης. Στηρίζουμε τη στάση τους και την αγωνιστικότητα που επιδεικνύουν με τις γενικές συνελεύσεις και τις απεργιακές αποφάσεις τους.

Να ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, στόχοι λεηλασίας του ελληνικού λαού. Φτώχεια, εκμετάλλευση και ανεργία για την κοινωνία, κέρδη και ασυδοσία για το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και διεθνές. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Ikea International», αποτελεί μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις παγκόσμια, ενώ και στην Ελλάδα τα κέρδη της αυξάνονται, ακόμα και τα τελευταία χρόνια, παρά την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Και τα κέρδη της, βγαίνουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων που δουλεύουν στις σύγχρονες γαλέρες των μεγάλων εμπορικών κολοσσών. Αντίστοιχες εταιρείες με το IKEA βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πιο ισχυρών καπιταλιστικών επιχειρήσεων και μαζί με αυτό και στην πρώτη γραμμή των πιο εξοντωτικών συνθηκών εργασίας.

Για μας, όμως, το IKEA μπορεί και πρέπει να γίνει παράδειγμα αγώνα και νίκης για τον κόσμο της εργασίας. Για αυτό πρέπει όλοι να σταθούμε πλάι στους αγωνιζόμενους. Ο δρόμος της ταξικής αναμέτρησης και της κλιμάκωσης των αγώνων περνάει μέσα από τα χέρια των ίδιων των εργαζομένων που συχνά βρίσκουν απέναντι τους υποταγμένες ηγεσίες σαν το ΔΣ του σωματείου τους που τους καλεί σε αναστολή του αγώνα και αποδοχή των όρων της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι άνεργοι, το σύνολο του εργατικού κινήματος και των αγωνιζόμενων κλάδων πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα στο ΙΚΕΑ. Ακόμα περισσότερο χρειάζεται η ενότητα όλων για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων, η πάλη ενάντια στην τρόικα, τη συγκυβέρνηση και την εργοδοσία.

Μπορούμε να τους νικήσουμε. Εμείς παράγουμε τον πλούτο τους. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.
 

Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΕΑ.

 

22 Νοέμβρη 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


http://antarsya-preveza.blogspot.gr/