Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012



 

Δικά τους τα μέτρα, δική μας η ζωή
Τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να δώσει μέσω της Τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) σε κεφάλαιο και τράπεζες ένα κολοσσιαίο ποσό από 11,5 ως 20 δισ. δε θα έχουν παρά μόνο ένα αποτέλεσμα: το βούλιαγμα της πλειοψηφίας της κοινωνίας σε μια κατάσταση αργού θανάτου, χωρίς ένα σίγουρο πιάτο φαΐ, χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες, στο έλεος της φτώχειας, της αρρώστιας, του κρύου και της αμορφωσιάς
Η κυβέρνηση του Σαμαρά και των συνενόχων του Βενιζέλου και Κουβέλη έχει παραδώσει τα πάντα στο όνομα του χρέους και της παραμονής στο ευρώ που αποδεικνύεται σε όπλο μαζικής καταστροφής, θανατηφόρο για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανθρώπινες ανάγκες.
Η ΕΕ αποδεικνύεται ένα πανευρωπαϊκό στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους λαούς, που μετατρέπονται μέρα με τη μέρα σε σκλάβους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου που με επικεφαλής το γερμανικό μετατρέπει ολόκληρες χώρες σε απέραντες εκτάσεις κοινωνικής ερήμου με φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, με κατεστραμμένες κοινωνικές υποδομές και δίκτυα.
Είναι γελασμένη η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εάν νομίζει ότι θα εφαρμόσει αυτό το πακέτο μέτρων που συμφώνησε με την Τρόικα.
Ο λαός έδειξε με τη μεγάλη απεργία στις 26/9 ότι δεν τους προσκυνάει.
Αντιστέκεται και είναι σε θέση μάχης για να νικήσει με κάθε μέσο στον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
Απέδειξε με τη μεγαλειώδη συμμετοχή του, ότι δεν “καταπίνει” το δηλητήριο του φασισμού που προπαγανδίζει η ναζιστική σέχτα όταν στο όνομα του λαού, μετατρέπει σε εχθρούς του, τους πιο αδύναμους και ανυπεράσπιστους για να σπείρει το διχασμό και την αλληλοεξόντωση στο στρατόπεδο των καταπιεσμένων, στηρίζοντας τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.
Ούτε όμως θα “τσιμπήσει” στα επικοινωνιακά κόλπα κυβερνητικών επιτελών, δημοσιογράφων και καναλιών που είναι έτοιμοι να ρίξουν στην αρένα τους “γερόλυκους” της διαπλοκής για να ικανοποιήσουν το “λαϊκό αίσθημα”, να αποπροσανατολίσουν τη δημόσια συζήτηση από το σφαγείο που ετοιμάζουν και να διασώσουν τελικά την ουσία της πολιτικής και των στόχων τους.
Είναι ώρα του ξεσηκωμού. Όλοι και όλες στο πόδι, κάθε χώρος δουλειάς, κάθε σχολείο και σχολή, κάθε πλατεία, χωριό και γειτονιά να γίνει τόπος για να θα οργανωθεί η εξέγερση που θα σαρώσει το σάπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και την κυβέρνησή του. Για να ξηλώσει τα μέτρα και τα μνημόνια με όλους τους νόμους και τις συμφωνίες, να διώξει την Τρόικα και τους μηχανισμούς της.
Είναι η ώρα του λαού που με τον αγώνα και την οργάνωσή του θα βάλει τέλος στον κατήφορο με τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο.
Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια της κοινωνίας και των εργαζομένων, για να βγει η κοινωνία από τον κύκλο του χρέους και της καπιταλιστικής κρίσης.
Στηρίζουμε τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το συντονισμό σωματείων και ομοσπονδιών, που επιχειρούν να υπερβούν την αδράνεια και την καθυστέρηση, για να οργανώσουν μέσα από μαζικές, ανοιχτές και μαχητικές διαδικασίες την αντεπίθεση που θα σαρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης και των αφεντικών της.
Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς -Όχι στη δικτατορία της αγοράς




28-09-2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου : Για τη στοχοποίηση της εκπαιδευτικού Σ.Λ.

Όσα βιβλία κι αν κάψουν (ή σκίσουν όπως πρόσφατα έγινε σε σχολείο στην Ελλάδα του 2012, βλ. Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών), όσους καθηγητές και δασκάλους προσπαθήσουν να ΣΤΟΧΟποιήσουν, όσο κι αν προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια και να παραχαράξουν – ξαναγράψουν την ιστορία, όσο κι αν προσπαθήσουν να πνίξουν την ιστορική και γενικότερη γνώση, πάλι καταδικασμένοι είναι αργά ή γρήγορα να τους ξεράσει η ιστορία και η κοινωνία. Αναφερόμαστε στα καθάρματα που άλλοτε -αλλά και σήμερα- ήταν γνωστοί ως χίτες, ταγματασφ-αλήτες, δοσίλογοι, κουκουλοφόροι, ρουφιάνοι, προδότες, παρακρατικοί – τραμπούκοι, ναζιστές, φασίστες και ακόμα κρύβονται πίσω από τον εθνικισμό, τις ρατσιστικές επιθέσεις, ψευτοπατριωτισμούς και φτηνούς λαϊκισμούς. Δεν παύουν να είναι οι ίδιοι θαυμαστές και μιμητές του Χίτλερ, δολοφόνοι, μαχαιροβγάλτες, κοινοί εγκληματίες και άνθρωποι της νύχτας σε μεγάλο μέρος τους και όλος ο συρφετός που δεν τολμούσε μέχρι σήμερα μετά τις συνεχείς ήττες τους, τόσο στην κατοχή (έστω κι αν “αποκαταστάθηκαν” ή και ηρωοποιήθηκαν από το εμφυλιακό και μετεμφυλιακό καθεστώς), αλλά και μετά την πτώση της χούντας, να εκδηλωθεί και εκφραστεί ανοιχτά. Είναι εκείνοι που κρυβόταν και απλά περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία. Είναι το ίδιο λαϊκίστικο φίδι που εκκολάπτονταν, ο μοχθηρός λύκος που χαίρεται στην αναμπουμπούλα με τις ίδιες φασιστικές, ρατσιστικές και μισάνθρωπες ιδέες και πρακτικές του παρελθόντος. Οι ίδιες σβάστικες, άντε λίγο τροποποιημένες για να ξεγελούν, οι ίδιοι φασιστικοί κυκλωμένοι “ηλιακοί” σταυροί και τα ίδια σάπια και τραμπούκικα υποκείμενα, υπηρέτες του συστήματος και μακρύ χέρι του, όπου εκείνο δε μπορεί να φτάσει τόσο απροκάλυπτα. Το ίδιο το παρακράτος που θα ενισχυθεί από το ίδιο το αστικό κράτος και τα κόμματα που το υπηρετούν, όποτε το κεφάλαιο και η εξουσία του απειλούνται.

Έτσι λοιπόν, αυτά τα φασιστικά ασπόνδυλα, οι σαν άλλοτε πρόθυμοι συνεργάτες των γερμανών ΝΑΖΙ τους οποίους οι αγωνιστές και πραγματικοί πατριώτες πολέμησαν, προσπάθησαν πρόσφατα να στοχοποιήσουν την εκπαιδευτικό Σ.Λ. που διδάσκει σε σχολείο στο νησί μας δημοσιεύοντας ακόμα και φωτογραφίες της στη φασιστοφυλλάδα ΣΤΟΧΟΣ. Για να ασκήσουν την σάπια προπαγάνδα τους. Για να προσπαθήσουν να πνίξουν για ακόμη μια φορά τη γνώση την οποία και μισούν και να βγάλουν από τη μέση όποιον διδάσκει την ιστορία όπως πραγματικά έγινε, και όχι τη δική τους παραχαραγμένη εκδοχή. Για εκείνους που ο δάσκαλος ο οποίος μαθαίνει τις πιο στοιχειώδεις αρχές μιας δημοκρατίας και μιας δίκαιης κοινωνίας, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, είναι εχθρός και αναρχοάπλυτο ή αριστεροάπλυτο στοιχείο, για εκείνους που η δημοκρατία (σαν γενικότερη έννοια και όχι αυτή η σάπια αστική ψευδοδημοκρατία που ζούμε) αποτελεί απειλή, φωνές σαν της Σ.Λ. ή του εκπαιδευτικού Μ.Τ. που πρόσφατα χτυπήθηκε από Χρυσαυγίτες στην Ξάνθη, είναι ενοχλητικές!

Η κοινωνία οφείλει και σύντομα θα το κάνει, να βάλει στο περιθώριο τους νοσταλγούς του Χίτλερ και των πιο μαύρων σελίδων της ιστορίας. Οφείλει να απομονώσει όσο πιο σύντομα γίνεται αυτά τα κατακάθια που ούτως ή άλλως και η ιστορία αργά ή γρήγορα είναι καταδικασμένη να τους ξεράσει και πάλι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η πιο μεγάλη απάντηση και το πιο μεγάλο μάθημα, θα έρθει από τους συλλογικούς μας αγώνες, την αλληλεγγύη και την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που σήμερα κατατρώει τις ζωές και τις σάρκες μας, αφήνοντας παράθυρα και πόρτες ορθάνοιχτες για να τρυπώνει ξανά ο φασισμός και να σπέρνει το δηλητήριό του.

Την αλληλεγγύη μας και την εκτίμησή μας σε τίμιους και αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς όπως η Σ.Λ.

Μαζική και συλλογική απάντηση, όλοι ενωμένοι απέναντι στη φασιστική απειλή και το σύστημα που υπηρετούν οι σύγχρονοι ταγματαλήτες!

26 Σεπτέμβρη : Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!

 

Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γέμισαν τους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων. Ιδιαίτερα στην Αθήνα, η συγκέντρωση των σωματείων και η πορεία έδειξαν ότι, σε πείσμα της τρικομματικής λαίλαπας και όσων διαδίδουν ότι τα μέτρα είναι "τελειωμένα", η κοινωνική οργή και η πάλη των εργαζομένων είναι αυτή που θα γράψει τον επίλογο για την κυβέρνηση, την Τρόικα, την Ε.Ε. και τους υποστηριχτές τους. Ιδιαίτερα μαζικό, στην καρδιά της διαδήλωσης ήταν για μια ακόμα φορά το μπλοκ του Μουσείου και Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Οι δρόμοι γέμισαν, παρά την προσπάθεια των κομμάτων του συστήματος ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και της Χρυσής Αυγής να σκορπίσουν το φόβο και να στείλουν το λαό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο σπίτι του. Δεν τους πέρασε!
Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν σε πείσμα των δακρυγόνων και των επιθέσεων της αστυνομίας, που επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στην προσπάθεια διάλυσης των φοιτητικών μπλοκ καθώς και των μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κυνηγώντας και κάνοντας προσαγωγές ακόμη και μετά το τέλος της διαδήλωσης.
Η σημερινή διαδήλωση, όπως και η χτεσινή τεράστια κινητοποίηση στη Μαδρίτη και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, στοιχειώνουν τον ύπνο των πολιτικών αρχηγών που δήθεν ατάραχοι συνεχίζουν τη "σωτηρία" μας, σχεδιάζοντας να μετατρέψουν ολόκληρη τη χώρα σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σαν σκλάβοι για ένα κομμάτι ψωμί.
Η σημερινή απεργία στοιχειώνει και τον ύπνο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που δεν θέλει και δεν μπορεί να σχεδιάσει ένα παρατεταμένο και νικηφόρο αγώνα. Δίνει μια ηχηρή απάντηση σε όσους συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες ότι η αναμονή μιας κυβερνητικής - κοινοβουλευτικής λύσης αποτελεί δρόμο εξόδου από την κρίση ή κάνουν την δική τους ήττα, ήττα των εργαζόμεων και του κινήματος. Γιατί σήμερα, στα στόματα όλων των διαδηλωτών, το σύνθημα ήταν ένα: Εμπρός για απεργία διαρκή!
Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι και όλες ότι μια απεργία δεν αρκεί μπροστά στον πόλεμο που βιώνουμε.
Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Η σημερινή 24ωρη απεργία πρέπει να γίνει η αρχή ενός ανυποχώρητου αγώνα με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, με απεργίες διαρκείας, με καταλήψεις στα δημόσια κτίρια και τις πλατείες, με μορφές αλληλεγγύης και δομές από τα κάτω οργάνωσης του αγώνα για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια όλου του λαού.
Ενός εργατικού λαϊκού ξεσηκωμού, πολιτικά αποφασιστικού και νικηφόρου, που θα φτάνει ως το τέλος: τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από τα Μνημόνια, το ευρώ και την Ε.Ε., την εκδίωξη της Τρόικας για να χαράξουμε μια διαφορετική πορεία με τον πλούτο στα χέρια αυτών που τον παράγουν, με εθνικοποίηση των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με εργατικό έλεγχο παντού για να πάρουμε όσα μας ανήκουν.
Για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τους εκφραστές των συμφερόντων του καπιταλισμού και της σύγχρονης κοινωνικής ακροδεξιάς και τα φασιστικά δεκανίκια τους. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.
Η ιστορία γράφεται στους δρόμους...



(06-09-2012)

(Οι χρυσαυγίτες μπορούν να πάρουν μια μερα ρεπό!!!)
 
Η ίδια γνωστή και πάντα μακάβρια ιστορία… το λαθρεμπορικό σκάφος …βυθίστηκε.
 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΗΣΥΧΟΙ ΣΗΜΕΡΑ!
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 58 ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ…
 ΑΥΤΑ ΤΑ 31 ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ… ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ «ΑΛΛΟΙ»…
Εκείνοι που σίγουρα δεν θα κοιμηθούμε ήσυχα, είναι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών, ο κόσμος των παιδιών , των μανάδων και των ντόπιων και ξένων  μεταναστών στη χώρα μας που ξέρουν πολύ καλά ότι αλλού βρίσκεται η αιτία για τα δεινά που αντιμετωπίζουμε. Δεν βρίσκεται στο χρώμα του δέρματος, και στην ποσότητα των νομιμοποιητικών χαρτιών που μπορεί να κουβαλά κάποιος απάνω του. Βρίσκεται μόνο στο χρώμα του χρήματος…
…οι συνάνθρωποί μας που πνίγηκαν στο Αιγαίο, ήταν Ιρακινοί; Σύριοι; Παλαιστίνιοι; Αφγανοί; Η απάντηση έχει αξία μόνο για όσους σέβονται την ανθρώπινη ζωή και δεν έχει θολώσει το μάτι και το μυαλό τους από το μίσος του ρατσισμού.
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΑΝΤΩΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΙΡΑΚ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ (ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ).
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΤΟΧΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ,  ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ   ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (τοπική επιτροπή Πρέβεζας)